شمار مبتلایان به ویروس کرونا در سراسر جهان تا ظهر یکشنبه ۵ آوریل به بیش از ۱ میلیون و ۲۰۵ هزار نفر رسید. بنا بر گزارش نهادهای بهداشتی کشورهای مختلف در سراسر جهان، شمار قربانیان کووید ۱۹ نیز تا حدود ۶۵ هزار نفر افزایش یافته است.
ایالات متحده آمریکا با بیش از ۳۱۱ هزار مبتلا همچنان بیشترین بیماران کووید ۱۹ را دارد و پس از آن کشور اسپانیا با بیش از ۱۳۰ هزار و ۷۰۰ مبتلا قرار دارد.
ایران و ترکیه نیز همچنان از جمله کشورهایی محسوب میشوند که در فهرست ۱۰ کشور اول جهان با بیشترین شمار مبتلایان به کرونا جای گرفتهاند.
چین؛ صادرات تجهیزات پزشکی به جهان به ارزش ۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار
جیانگ فن، بازرس وزارت خارجه چین روز یکشنبه در جریان یک نشست خبری اعلام کرد که پکن هیچ محدودیتی را برای صدور تجهیزات پزشکی به کشورهایی که با شیوع کرونا دست و پنجه نرم می کنند، اعمال نخواهد کرد.
او گفت: «ما فراموش نمی کنیم که کشورهای زیادی در اوایل شیوع این بیماری به کمک چین آمدند»
بنا بر اعلام گروه عملیات عمومی اداره کل گمرکات چین، از آغاز ماه مارس تا کنون این کشور مجموعهای از تجهیزات پزشکی به ارزش ۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار را به دیگر کشورهای جهان صادر کرده است.
بخشی از تجهیزات صادراتی عبارت بودند از: ۳ میلیارد و ۸۶۰ میلیون ماسک، ۳۷ میلیون لباس محافظ، ۱۶ هزار دستگاه تهویه، ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار کیت آزمایش، ۸ میلیون و ۴۰۰ هزار عینک و ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار دماسنج.
ژاپن تولید داروی آنفولانزا را سه برابر میکند
ژاپن اعلام کرد که ذخایر داروی آنفولانزای خود را که دانشمندان معتقدند در درمان مبتلایان کرونا نیز موثر است، افزایش خواهد داد.این دارو که با نام فاویپراویر یا آویگان نیز شناخته شده، از سوی پزشکان چینی برای درمان برخی از اولین مبتلایان به کرونا در ووهان استفاده شده است.بنا بر اعلام رسانههای محلی ژاپن، دولت این کشور قصد دارد تولید این دارو را سه برابر کند تا مقدار کافی برای درمان ۲ میلیون بیمار در اختیار باشد.کارآزمایی این داروها روی مبتلایان به کرونا نیز در ژاپن آغاز شده و تا ماه ژوئن ادامه خواهد داشت.
رئیس جمهور مالاوی ۱۰ درصد از دستمزد خود را صرف مبارزه با کرونا کرد
پیتر موتاریکا، رئیس جمهوری مالاوی دستور داد که ۱۰ درصد از دستمزد ماهۀ را برای مدت سه ماه کم کرده و صرف مبارزه با شیوع کرونا کنند.
آقای موتاریکا ماهانه ۳۶۰۰ یورو دستمزد دریافت می کند؛ وزرای دولت او اعلام کردند که همین اندازه از دستمزد ماهانه خود را کاسته و صرف مبارزه با شیوع کووید ۱۹ خواهند کرد.
اولین مورد ابتلا به کرونا در مالاوی واقع در جنوب شرق آفریقا روز پنجشنبه تایید شد و پس از آن نیز مقررات وضعیت اضطراری در سراسر آن اجرا گردید.
تا کنون ابتلای ۴ نفر در این کشور ۱۸ میلیونی به ویروس کرونا تایید شده است.
استفاده بحرین از برچسبهای الکترونیکی برای کنترل افراد در دوران قرنطینه
بحرین با نصب برچسبهای الکترونیکی روی دست افراد مشکوک به ابتلا به کرونا، فعالیتهای روزانۀ آنها را کنترل میکند.
ین برچسبها که شبیه ساعت مچی است، به کمک یک اپلیکیشن قابل بهره برداری هستند و به مسئولان کمک میکنند تا از ماندن افراد مشکوک به ابتلا به کرونا یا آنهایی که به تازگی از سفر برگشتهاند، در خانههایشان مطمئن شوند.
به کمک این برچسب، اگر فرد مبتلا بیش از ۱۵ متر از گوشی هوشند خود دور شود، پیامی برای مسئولان فرستاده خواهد شد.
در این کشور متخلفانی که قوانین قرنطینه را زیر پا بگذارند با سه ماه زندان یا جریمهای نقدی به ارزش ۲۶ هزار دلار روبرو خواهند شد.
کره جنوبی؛ ادامه محدودیتهای اجتماعی تا زمان کاهش نرخ ابتلا به کرونا به ۵۰ مورد در روز
کره جنوبی روز یکشنبه اعلام کرد قوانین سخت گیرانهای را که با هدف کاهش سرعت انتشار ویروس کرونا وضع کرده، تا زمان رسیدن به نرخ حداکثر ۵۰ مبتلا در روز ادامه خواهد داد.به این ترتیب محدودیتهای اجتماعی که قرار بود روز دوشنبه به پایان برسد، برای دو هفته دیگر تمدید خواهد شد.سئول توانسته است با اجرای قوانین سختگیرانه و اجرای دقیق دستورالعملهای پیشگیری، شناسایی و درمان بیماران، به یکی از موفقترین نتایج کنترل این ویروس در آسیا دست یابد و نرخ آلودگیهای جدید را به زیر ۱۰۰ آلودگی در روز کاهش دهد.شمار مبتلایان به کرونا در کره جنوبی با ۸۱ مورد تایید شده طی ۲۴ ساعت گذشته به عدد ۱۰ هزار و ۲۳۷ نفر رسیده است. این ویروس تا کنون ۱۸۳ قربانی نیز در این کشور برجای گذاشته است.
آلمان؛ نرخ روزانه ابتلا به کرونا همچنان نزولی است
شمار موارد جدید ابتلا به کرونا در آلمان طی ۲۴ ساعت گذشته ۳۷۹ نفر بوده و به این تریتب شمار کل مبتلایان کرونا در این کشور به ۹۶ هزار و ۴۷۱ نفر رسیده است.
بنا بر اعلام موسسه دولتی روبرت کچ آلمان نرخ روزانه ابتلا به کرونا در این کشور برای سومین روز پیاپی همچنان نزولی است.
شمار کل قربانیان کرونا در آلمان نیز به رقم ۱۴۴۷ رسیده است.
هشدار به مردم فرانسه: در خانه بمانید، سیستم درمان ما اشباع شده است
گروهی از مقامات بهداشت فرانسه شامگاه شنبه با شرکت در یک برنامه تلویزیونی به ساکنان این کشور هشدار دادند که با توجه به افزایش قابل توجه شمار مبتلایان و قربانیان کرونا، تسلیم آفتاب وسوسه انگیز بهاری نشوند و در خانههای خود بمانند.
بنا بر آخرین گزارشها شمار افراد آلوده به کووید ۱۹ در این کشور به بیش از ۸۹ هزار و پانصد نفر رسیده است و تا کنون دستکم ۷ هزار و ۵۶۰ نفر نیز جان باختهاند.
فرانسه از ۱۷ مارس با اعمال محدودیتهای شدید در رفت و آمد شهروندان، آنها را موظف به ماندن در خانهها کرده است. قرنطینه سراسری در این کشور تا ۱۵ آوریل ادامه دارد و انتظار می رود که بار دیگر تمدید شود.
مقامات بهداشت تاکید دارند که سیستم درمانی فرانسه اشباع شده است و عدم رعایت قرنطینه، پیامدهای بسیار سنگینی در پی خواهد داشت.
شیوع کرونا در یونان؛ دومین اردوگاه مهاجران نیز قرنطینه شد
وزارت مهاجرت یونان روز یکشنبه اعلام کرد که پس از مثبت بودن نتیجۀ آزمایش کرونای یک مرد ۵۳ ساله، دومین اردوگاه مهاجران در سرزمین اصلی خود را نیز قرنطینه کرده است.
۱۵۱ نفر در شبانه روز گذشته به دلیل ابتلا به ویروس کرونا در ایران جان باختند
کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت جمهوری اسلامی روز یکشنبه گفت که در ۲۴ ساعت گذشته ۱۵۱ نفر در کشور در اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ جان خود را از دست دادهاند. به این ترتیب، بر اساس گزارشهای رسمی آمار مرگ و میر ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در ایران به ۳ هزار و ۶۰۲ نفر رسید.
شمار قربانیان کرونا در اسپانیا به بیش از ۱۲ هزار و ۴۰۰ نفر رسید
بنا بر اعلام وزارت بهداست اسپانیا طی ۲۴ ساعت منتهی به روز یکشنبه ۶۷۴ نفر دیگر به قربانیان ویروس کرونا در این کشور اضافه شدهاند و به این ترتیب شمار کل قربانیان این کشور از زمان آغاز این اپیدمی به رقم ۱۲۴۱۸ افزایش یافت.
با این وجود اسپانیا تاکید دارد که این میزان مرگ و میر طی یک شبانه روز، پایین ترین رقم طی ۱۰ روز گذشته است و بر این اساس آمار مرگ و میر روزانه در این کشور برای سومین روز پیاپی نزولی بوده است.
یورونیوز گزارش داد؛ تعداد موارد تایید شده ابتلا به کرونا نیز با ۴.۸ درصد افزایش به رقم ۱۳۰ هزار و ۷۵۹ نفر رسید.