گزارش امنیتی دانمارک درباره فعالیت جاسوسی جمهوری اسلامی، چین و روسیه

0
246

آندرس هنریکسن، رئیس دایره ضد جاسوسی سازمان اطلاعات و امنیت دانمارک در این گزارش از افزایش فعالیت‌های جاسوسی در خاک دانمارک و همچنین در مناطق تحت نفوذ این کشور در قطب شمال خبر داده است.

روز پنجشنبه ۱۳ ژانویه (۲۳ دی) گزارشی از کپنهاگ درباره فعالیت‌های جاسوسی سه کشور جمهوری اسلامی، روسیه و چین در دانمارک اطلاع‌رسانی شد.

از جمله گفته شده است که قطب شمال با توجه به اهمیت راهبردی آن در دریانوردی و ذخایر غنی آن به طور ویژه مورد توجه فعالیت‌های جاسوسی بوده‌اند.

در گزارش یاد شده آمده است که افزایش نقش دانمارک در عرصه بین‌المللی باعث شده که بسیاری از عرصه‌های فعالیت این کشور هدف حملات سایبری و یا اقدامات جاسوسی واقع شود.

هنریکسن گفته است: «تهدیدهای ناشی از فعالیت‌های جاسوسی سازمان‌های اطلاعاتی خارجی در ارتباط با دانمارک، گرینلند و فارو در سال‌های اخیر افزایش یافته است.»

گرینلند و جزیره فارو در شمار مناطق خودگردانی هستند که توسط دانمارک اداره می‌شوند. وظیفه پیشبرد سیاست خارجی و همچنین پاسخگویی به مسائل امنیتی این دو منطقه برعهده پادشاهی دانمارک قرار دارد.

این گزارش از جمله به نامه‌ای اشاره می‌کند که در سال ۲۰۱۹ برای یک سناتور آمریکایی ارسال شده بود. در این نامه از برگزاری قریب‌الوقوع رفراندوم استقلال در گریلند سخن رفته بود. سازمان اطلاعات و امنیت دانمارک این نامه را جعلی خوانده است.

هنریکسن درباره این نامه گفته است: «به احتمال بسیار قوی به نظر می‌رسد که این نامه توسط ماموران روسیه تهیه شده و به شکل آنلاین منتشر شده است. هدف از این اقدام ایجاد سردرگمی و احتمالا ایجاد اختلاف بین دانمارک، آمریکا و گریلند بوده است.»

دویچه وله به نقل از رویترز نوشت؛ در ادامه گزارش آمده است که سفارت روسیه به درخواست اعلام موضع درباره این اتهام فورا واکنشی نشان نداده است. روسیه اتهامات کشورهای غربی درباره فعالیت‌های جاسوسی خود را اتهاماتی واهی و مسخره تلقی می‌کند.

تلاش برای سرقت اطلاعات

گزارش سازمان اطلاعات و امنیت دانمارک از جمله به افزایش تلاش‌های چین، روسیه و جمهوری اسلامی برای برقراری تماس با دانشجویان و پژوهشگران اشاره کرده است.

گفته شده است که این کشورها از طریق تماس با شرکت‌ها و مراکز تحقیقاتی بر آن بوده‌اند به اطلاعات علمی و تکنولوژیک دانمارک دست یابند.

در این گزارش آمده است که حتی یک پروفسور چینی در دانشگاه کپنهاگ که در عرصه پژوهش‌های ژنتیک فعالیت داشته، در ماه نوامبر سال گذشته با ارتش چین در تماس بوده است.

رویترز در ادامه گزارش خود نوشته است که سفارتخانه‌های جمهوری اسلامی و چین نیز حاضر به اعلام موضع فوری درباره اتهامات مطرح شده در گزارش سازمان اطلاعات و امنیت دانمارک نشده‌اند.