جورج دبلیو بوش، رئیس جمهور اسبق آمریکا، روز چهارشنبه 19 مه 2021، در مصاحبهای با «فاکس نیوز»، وجود رژیم جمهوری اسلامی برای ثبات خاورمیانه و جهان را «خطرناک» توصیف کرد.
جورج بوش تاکید کرد که بحران جاری در نوار غزه، نمود دشمنی جمهوری اسلامی علیه اسرائیل است و هشدار داد که جمهوری اسلامی در تلاش است تا اتحادهای منطقهای که در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ شکل گرفته را از بین ببرد.
بوش ضمن تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی حامی جنبشهای افراطی در خاورمیانه است، گفت: «من فکر میکنم بهترین رویکرد درباره جمهوری اسلامی این است که بفهمیم نفوذ آنها برای صلح جهانی خطرناک است. آنها شدیدا درگیر جنبشهای افراطی در لبنان و سوریه و یمن هستند، و قصد دارند نفوذ خود را گسترش دهند.»
رئیسجمهور اسبق آمریکا درباره مذاکرات وین بین مقامات غربی با نمایندگان جمهوری اسلامی گفت: «هر معاملهای که انجام شود، نباید فقط بر تواناییهای هستهای جمهوری اسلامی تمرکز کند، بلکه باید نفوذ رژیم جمهوری اسلامی در خاورمیانه را نیز مورد توجه قرار دهد. ببینید، جریان مذاکرات هرطور که پیش برود، باید خطرات رژیم متجاوز جمهوری اسلامی برای متحدان ما و ثبات منطقه را در نظر داشته باشد. بنابراین باید یک نگاه جامع داشت.»
العربیه به نقل از فاکس نیوز نوشت؛ بوش در پاسخ به پرسش مجری برنامه درباره بحران نوار غزه میان اسرائیل و حماس گفت: «چیزی که مشخص است این است که همه از خشونت بیزاریم. منتهی اتفاقی که امروز شاهد آن هستیم، این است که جمهوری اسلامی اسرائیل را هدف قرار داده، و تلاش میکند اتحادهایی که در دوران دولت قبلی به نام پیمان ابراهیم شکل گرفته بود، را نابود کند.»
او درباره چشمانداز صلح میان اسرائیل و فلسطینیان، گفت: «وقتی گرد و خاک نشست و پیمان ابراهیم (توافقات ابراهیم یا پیمان ابراهیم (Abraham Accords) بیانیه مشترک اسرائیل، امارات متحده عربی و ایالات متحده بود که در ۱۳ اوت ۲۰۲۰ منعقد شد و از این واژه همچنین برای اشاره کلی به توافقنامههای صلح به ترتیب توافقنامه صلح اسرائیل-امارات متحده عربی و توافقنامه عادی سازی روابط بحرین – اسرائیل استفاده شد.)خوب جا افتاد، آن وقت میتواند بستری مناسب برای صلح ایجاد کند. اما در حال حاضر، کسانی که صلح نمیخواهند، اسرائیل را تحریک و به آن حمله میکنند، و البته اسرائیل هم برای دفاع از امنیت ملی خود پاسخ میدهد.»
بوش در پایان با تاکید بر نقش محوری ایالات متحده بهعنوان سفیر صلح در خاورمیانه گفت: «آمریکا نقش مهمی در صلح دارد. گاهی اوقات شرایط برای مذاکره مناسب است و گاهی نیست. ایالات متحده باید مسیر میانجیگری را تا شکلگیری مذاکرات صلح [میان اسرائیل و فلسطینیان] ادامه دهد.»