کاخ سفید: شواهد زیادی مبنی بر تلاش جمهوری اسلامی برای دسترسی به اسلحه اتمی در دست داریم

0
184

یک مقام ارشد امنیتی آمریکایی روز سه شنبه 14 ژوئیه گفت، ایالات متحده شواهدی در دست دارد که نشان می‌دهد ایران برای دستیابی به سلاح‌های هسته‌ای تلاش می‌کند.

روبرت اوبراین مشاور امنیتی کاخ سفید گفت:«تا زمانی که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا باشد این اجازه را به جمهوری اسلامی نخواهد داد.

او در مصاحبه با یک «وب سایت» محلی گفت: جمهوری اسلامی به دنبال سلاح هسته‌ای است».

این مقام آمریکایی تأکید کرد که دولت ترامپ با عزمی راسخ از رسیدن رژیم جمهوری اسلامی به این هدف جلوگیری خواهد کرد.

این مقام امنینی آمریکایی افزود:«ما می‌دانیم كه جمهوری اسلامی در تلاش برای دستیابی به سلاح هسته‌ای است ما این اطلاعات و شواهد را از طریق ماموریت امنیتی که اسرائیلی‌ها انجام دادند، به دست آوردیم».

اوبراین گفت: «جمهوری اسلامی به بازرسان آژانس انرژی هسته‌ای اجازه دسترسی به دو سایت هسته‌ای را نمی‌دهد این کشور همچنین به تعهدات هسته‌ای خود تحت «ان. پی. تی» برای منع گسترش اسلحه هسته‌ای طبق توافق‌های قبلی عمل نمی‌کند».

انفجارها و آتش‌سوزی‌های مشکوک در تاسیسات اتمی جمهوری اسلامی

این اظهارات مقام امنیتی آمریکا در حالی بیان می‌شود که تاسیسات اتمی جمهوری اسلامی طی هفته گذشته شاهد برخی آتش‌سوزی و انفجاهای مشکوک بوده است. برای نمونه سایت هسته‌ای نطنز روز پنج‌شنبه دوم ژوئیه 2020 شاهد انفجاری بزرگ بود که ایران کوشید آن را کوچک و کم‌‌اهمیت توصیف کند. بهروزکمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت که « بامداد امروز پنج شنبه (2 ژوئیه) به‌دنبال وقوع حادثه‌ای که چگونگی آن در دست بررسی است یکی از سوله‌های در دست احداث در محوطه باز سایت نطنز دچار آسیب شد.»

از سوی دیگر ایدی کوهین روز چهارشنبه اول ژوئیه 2020 در صفحه توئیترش نوشت: «اختصاصی به نقل از منابع اطلاعاتی غربی: اسرائیل بزرگترین مرکز غنی‌سازی اورانیوم در ایران را بمباران و ویران کرد. مواردی از مسمومیت رادیو اکتیو روی داده و مردم از منطقه حمله تخلیه شده‌اند و بایکوت خبری کاملی در جریان است. جمهوری اسلامی از کارشناسان روس برای مقابله با آلودگی رادیو اکتیو کمک خواسته. اسرائیل این حمله را با هواپیماهای اف 16 انجام داد که در آسمان یک کشور خلیجی سوخت‌گیری کردند.»

پیش از این هم تحلیلگران در روایت جمهوری اسلامی از حادثه نیروگاه نطنز تشکیک کرده و با توجه به اهمیت این مرکز غنی‌سازی اورانیوم، احتمال اقدامات خرابکارانه را دور از ذهن نداسته بودند.

یک مقام هسته‌ای پیشین جمهوری اسلامی به خبرگزاری رویترز گفت که با توجه به اینکه این حادثه چند روز پس از انفجاری در نزدیکی پایگاه موشکی پارچین، نمی‌توان احتمال اقدامات خرابکارانه را منتفی دانست.

این مقام جمهوری اسلامی افزود: «نیروگاه نطنز پیش از این هم مورد حملات سایبری قرار گرفته بود.»

در سال 2010 تاسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی مورد حمله سایبری ویروس استاکس‌نت قرار گرفتند و باور همگانی این است که اسرائیل و آمریکا در این حمله سایبری دست داشتند.

روز جمعه گذشته هم انفجار مهیبی در یک منطقه نظامی به شدت محافظت‌شده رخ داد و جمهوری اسلامی ادعا کرد که این انفجار مروبط به مخزن ذخیره گاز است.

نيروهاى سپاه پاسداران صبح امروز پنجشنبه 2 ژوئیه درپی وقوع انفجاری بزرگ در سایت نطنز، در 270 کیلومتری تهران به حالت آماده باش درآمده و تدابیر امنیتی را افزایش دادند.

العربیه نوشت؛ رسانه‌های جمهوری اسلامی ضمن تایید خبر انفجار سایت اتمی نطنز در تلاش برای کم اهمیت جلوه دادن این انفجار اعلام شد، «این حادثه هیچگونه تلفاتی نداشته و لطمه ای به فعالیت‌های جاری این مجموعه نیز وارد نکرده است.