آمار منتشر شده از سوی اداره فدرال امور مهاجرت و پناهجویی آلمان از عدم پذیرش تقاضای پناهندگی اکثر ایرانیها در این کشور حکایت دارد. تنها یک چهارم ایرانیهای متقاضی پناهندگی در سال ۲۰۱۸ موفق به دریافت پاسخ مثبت شدهاند.
اداره فدرال امور مهاجرت و پناهجویی در آلمان (Bamf) آماری درباره میزان پذیرش تقاضای پناهندگی ایرانیها در این کشور منتشر کرده است. آماری که آشکارا حکایت از کاهش شدید موارد موافقت با تقاضای پناهجویان ایرانی دارد.
خبرگزاری آلمان روز سهشنبه ۱۲ مارس با انتشار گزارشی در این باره اعلام کرده است که در سال ۲۰۱۸ کمتر از یک چهارم ایرانیها متقاضی پناهندگی موفق به دریافت پاسخ مثبت از سوی مسئولان رسیدگی به تقاضای پناهندگی در آلمان شدهاند.
خبرگزاری کاتولیکی آلمان (KNA) نیز در این باره نوشته است تنها شمار اندکی از ایرانیهای متقاضی پناهندگی در سال گذشته میلادی از حمایت و پشتیبانی آلمان برخوردار شده و حق اقامت و کار دریافت کردهاند.
شکایت متقاضیان پناهندگی
در سال ۲۰۱۸ در مجموع ۱۱ هزار و ۴۳۰ شهروند ایرانی در آلمان تقاضای پناهندگی داده بودند. بر اساس آمار منتشر شده از سوی اداره یاد شده، تنها ۲۶۱۹ نفر از این متقاضیان موفق به دریافت پاسخ مثبت شدهاند.
قرار است این آمار روز سهشنبه از سوی روزنامههای وابسته به “گروه رسانهای فونکه” منتشر شود. آمار مربوط به ایرانیان متقاضی پناهندگی در آلمان از سوی فراکسیون حزب چپهای آلمان درخواست شده بود و وزارت کشور آلمان و اداره امور مهاجرت و پناهجویی آلمان در پاسخ به درخواست این حزب، این آمار را منتشر کردهاند.
بر اساس همین آمار، اداره یاد شده با پذیرش تقاضای پناهندگی بیش از ۵۰۰۰ ایرانی در سال ۲۰۱۸ مخالفت کرده است. حدود ۴۰۰۰ متقاضی ایرانی دیگر نیز پیش از رسیدگی یا آلمان را ترک کردهاند یا از درخواست دریافت پناهندگی اعلام انصراف دادهاند.
افزون بر آن، بسیاری از ایرانیها نسبت به احکام صادر شده از سوی اداره فدرال امور مهاجرت و پناهجویی آلمان شکایت کردهاند. حدود از نیمی از ایرانیانی که در سال گذشته میلادی موفق به دریافت پناهندگی از آلمان شدهاند، کسانی بودهاند که به رای صادره از سوی این اداره شکایت کرده و پس از آن موفق به دریافت پاسخ مثبت شدهاند.
فراکسیون حزب چپها در پارلمان آلمان (بوندستاگ) از سیاست دولت این کشور در قبال متقاضیان پناهندگی از کشور ایران انتقاد کرده است. به باور آنها، افزایش بیسابقه شمار پاسخهای منفی به تقاضای پناهندگی ایرانیان نشانه آشکار نارساییهای موجود در رسیدگی به پروندههای مربوط به پناهندگی از سوی اداره یاد شده است.
در گزارش خبرگزاری کاتولیکی آلمان آمده است که بر اساس ارزیابی سازمانهای مدافع حقوق بشر، بسیاری از نیروهای مخالف رژیم، مسیحیان و همچنین دگرباشان جنسی از سوی دولت ایران همچنان تحت فشار قرار دارند.
به گزارش دویچه وله؛ بر اساس این گزارشها استفاده از شکنجه و ایجاد محدودیتهای بسیار برای پیروان ادیان دیگر از جمله سیاستهایی است که از سوی نظام حقوقی و سیاسی ایران دنبال میشود. روندی که چهل سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی تشدید شده است.