کاوشگر “اینسایت” بروزرسانی شد

0
218

“کاوشگر اینسایت”، در ماه نوامبر بر روی سیاره سرخ قرار گرفت و اکنون نیز این کاوشگر به آرامی در حال آماده شدن برای مأموریت طولانی خود است و طی این مأموریت قطعاً به شدت تحت تأثیر تغییرات دما نیز قرار خواهد گرفت.

ناسا اخیراً اعلام کرده است که “کاوشگر اینسایت”(InSight) اکنون سپر محافظتی گنبدی شکل خود را در اطراف لرزه‌سنج خود نصب کرده است.

به گفته ناسا این سپر به کاهش سر و صدای پس زمینه از بادهای مریخ نیز کمک می‌کند و از قرار گرفتن ابزارهای این کاوشگر در برابر گرمای مریخ نیز محافظت می‌کند.

این سپر می‌تواند یک محافظ خوب برای ابزار “آزمایش لرزه‌ای برای ساختار داخلی”(SEIS) باشد. این ابزار داده‌ها را به طور دقیق جمع آوری می‌کند و به زبانی دیگر پنجره‌ای برای بررسی داخل مریخ است.

ناسا مجموعه‌ای از به روز رسانی‌هایی که بر روی کاوشگر اینسایت انجام شده است را در توئیتر کاوشگر اینسایت منتشر کرد. در انیمیشنی که ناسا منتشر کرده می‌توان لحظه نصب کردن سپر محافظتی را مشاهده کرد.

در حالی که در زمین لرزه سنج‌ها معمولاً در زیر سطح زمین قرار می‌گیرد، اما لرزه سنج اینسایت در قسمت بیرونی و سمت راست آن قرار دارد. لرزه‌سنج می‌تواند امواج ساختار داخلی سیاره مریخ را ثبت کرده و به دانشمندان در توضیح مسئله پر رمز و راز “زلزله مریخ” (marsquake ) کمک کند.

ابزار “آزمایش لرزه‌ای برای ساختار داخلی” برای اصلاح تغییرات آب و هوای مریخ ساخته شده است. لازم به ذکر است این ابزار در داخل یک ظرف عایق شش ضلعی قرار دارد.

57826097 57826098

فضاپیمای اینسایت

فضاپیمای رباتیک سطح‌نشین مریخ “اینسایت”(InSight) ناسا نخستین تصویر سلفی خود را تنها مدتی پس از رسیدن به سیاره سرخ، ارسال کرد.

این فضاپیما ۵ مه ۲۰۱۸ از کالیفرنیا به فضا پرتاب شد و در ۲۶ نوامبر ۲۰۱۸ ساعت ۱۱:۱۶ شب به وقت تهران روی سطح مریخ فرود آمد.

وظیفه این فضاپیما، بررسی بخش‌های عمیق مریخ است تا اطلاعاتی مانند علائم حیاتی این سیاره، پالس و دمای آن را بررسی کند. به گفته ناسا، این فضاپیما برای نخستین بار، امکان بررسی سیاره مریخ را از زمان تشکیل آن (۴.۵ میلیارد سال گذشته) فراهم خواهد کرد.

محل فرود “اینسایت”، “هامونه الیسیوم”(Elysium Planitia) دومین منطقه بزرگ آتشفشانی در مریخ است کهمسطح و عاری از سنگ است و این برای سالم بودن تجهیزات “اینسایت” بسیار مناسب است.

“اینسایت” ظرفیت حمل ۵۰ کیلوگرم بار مفید را داشت و بار او شامل تجهیزات علمی همچون لرزه‌سنج، جعبه حسگر بار، دوربین‌ها، سامانه نصب تجهیزات و پس‌بازتابگر لیزری(Retroreflector) بود.