چربی حیوانات کشف‌شده در سفال‌های باستانی در ترکیه فاش کرد

0
498

باقی‌مانده چربی حیوانی در سرامیک‌های شکسته یکی از قدیمی‌ترین و غیرمعمول‌ترین شهرهای بدوی نشان می‌دهد که حدود 8 هزار سال پیش، زمین به طور ناگهانی سرد شده و تابستان‌های بسیار خشکی داشته است.

 دانشمندان کشف کرده‌اند که انسان‌ها حدود 8 هزار و 200 سال پیش با پدیده تغییر آب‌ و هوا یا اقلیم مواجه بودند. آنها چربی‌های حیوانی را در سفال‌های باستانی در شهری در ترکیه کشف کرده‌اند که نشان می‌دهد کشاورزان بدوی در شرایط تغییر اقلیم، با کمبود غذا روبه‌رو شده بودند و از این رو حیواناتی را که پرورش می‌دادند، تغییر دادند.

علاوه بر این، با تغییر اقلیم، خانه‌ها از خانه‌های اشتراکی به خانه‌های کوچک و مستقل تبدیل شدند و در نهایت مردم این شهر بدوی را رها و ترک کردند.

چاتال‌هویوک (Çatalhöyük) نام این شهر بدوی است که از آثار مهم دوره نوسنگی در دشت قونیه آناتولی (ترکیه) به شمار می‌رود و تاریخ آن به 5 هزار و 700 تا 6 هزار و 500 پس از میلاد برمی‌گردد و آن را می‌توان از نخستین تلاش‌های بشر برای پی‌ریزی زندگی شهری دانست. چاتال‌هویک بزرگ‌ترین و پیچیده‌ترین مناطق باستانی بازمانده از دوران نوسنگی است که تاکنون توسط باستان‌شناسان کشف و حفاری شده است.

07

شهر چاتال‌هویوک که حدود 10 هزار نفر جمعیت داشته تجارت ابسیدین در منطقه را کنترل می‌کرده است. در آن زمان، ابسیدین یا شیشه آتشفشانی بهترین ماده برای ساخت ابزارهای نوک‌تیز بود و از این رو تجارت آن موجب ایجاد صنعتی پرسود شد و در نهایت مردم این شهر به‌ شدت ثروتمند شدند.

دانشمندان می‌گویند که در زمان رونق شهر چاتال‌هویوک یک تغییر اقلیمی بزرگ رخ داده است که منجر به کاهش ناگهانی دمای کره زمین شده و همین کاهش دما بوده که باعث منجمد شدن دریاچه عظیم آب‌ شیرین شمال کانادا شده است.

به گزارش آنا از ساینس‌مگ، آنها همچنین استخوان‌های حیوانی را در این سایت باستانی در چاتال‌هویوک کشف کردند که نشان می‌دهد مردم به سمت دامداری گوسفند و بز به جای گاو رفته‌اند زیرا گاوها نسبت به خشکسالی مقاوم نیستند.