محققان روس نوعی ماده معدنی جدید در یک شهاب کشف کردهاند که از الماس سختتر است.
به گفته محققان روس یک نوع ماده معدنی جدید در شهابسنگ کشف شده که از الماس سختتر است.
دو سال قبل جویندگان طلا در سیبری این سنگ فضایی را یافتند. از آن زمان تاکنون آزمایشهای متوالی روی این نمونه انجام شده است. به گفته کارشناسان این شهابسنگ حاوی یک ماده ناشناخته است که در فضا تشکیل شده و آنها ماده مذکور را Uakitite نامگذاری کردهاند.
بوریس شوستوف مدیر انسیستو ستارهشناسی آکادمی علوم روسیه میگوید: «کشف مواد معدنی جدید در شهابسنگها پدیدهای معمول است زیر آنها تحت شرایط متفاوتی از زمین تشکیل میشوند».
این شهابسنگ در ۲۰۱۶ میلادی در جنوب روسیه کشف شد. مقدار این ماده جدید بسیار کم بود و باید تحت آزمایشهای مخصوص از جمله پراش الکترونی قرار میگرفت.
به هر حال محققان دانشگاه فدرال اورل، دانشگاه نووسیبیرسک و موسسه زمینشناسی در سیبری این کشف را انجام دادهاند.
دانشمندان شهابسنگ را در دمای بالاتر از هزار درجه سانتیگراد قرار دادند. در این وضعیت نوعی troilite daubreelite (ترولیت کانی با قابلیت هدایت الکتریسیته و daubreelite نوعی سولفید معدنی نادر است) به وجود آمد که یکی از مواد تشکیل دهنده آن uakitite است.
در بیانیه دانشگاه آمده است: این شهابسنگ در آزمایشها نوعی کریستالهای ایزومتریک یا دانههایی گرد (به شکل schreibersite) تشکیل داد.
به گزارش مهر؛ قطر دانههای uakitite کمتر از پنج میکرومتر بود. به دلیل اندازه بسیار ریز uakitite ارزیابی ویژگیهای آن ممکن نبود. اما دانشمندان معتقدند این ماده دارای فازی زرد و شفاف و سختتر از الماس است.