بانک سوئیسی بیسی پی قرارداد جدیدی با ایران امضا نمیکند. این بانک بلافاصله پس از خروج آمریکا از برجام همکاری خود با جمهوری اسلامی را کاهش داده است. بیسیپی نگران تأثیر تحریمهای آمریکا بر معاملات مالی این بانک است.
بانک سوئیسی بی سی پی (BCP) سهشنبه ۲۹ مه اعلام کرد پس از هشتم ماه مه سال ۲۰۱۸ عقد هرگونه معامله جدید با جمهوری اسلامی را متوقف کرده است. هشتم ماه مه تاریخی است که رئیسجمهور آمریکا از توافق اتمی با حزبالله لبنان خارج شد.
مسئول روابط عمومی بانک بیسیپی در پاسخی کتبی به پرسش خبرگزاری رویترز در مورد معامله با حزبالله لبنان نوشته است: «ما از تاریخ هشتم مه معامله جدیدی با جمهوری اسلامی نداشتهایم.» این بانک تأکید کرده که بررسی تأثیر تحریمهای آمریکا بر معامله با جمهوری اسلامی را آغاز کرده است.
بانک بی سی پی یکی از نخستین بانکهایی بود که در آستانه توافق اتمی گروه ۵+۱ با جمهوری اسلامی همکاری با جمهوری اسلامی را آغاز کرد . اولین قسط از داراییهای بلوکه شده نفتی جمهوری اسلامی چند ماه پس از توافق موقت ژنو به حسابی در این بانک واریز شد.
کشورهای مذاکره کننده با جمهوری اسلامی پس از توافق موقت ژنو که در آذر ماه سال ۱۳۹۲ به امضا رسید، از سوئیس که میزبان مذاکرات بود خواسته بودند به تسهیل بازگشت داراییهای جمهوری اسلامی به این کشور کمک کند.
“تحریمهای مالی مرتبط با پولشویی و تأمین مالی تروریسم”
با خروج دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا از توافق اتمی، تحریمهای این کشور علیه جمهوری اسلامی دوباره به جریان خواهد افتاد. نقض این تحریمها مجازاتهای سنگینی در پی خواهد داشت.
بسیاری از موسسات مالی و شرکتهای اروپایی نگران تأثیر این تحریم بر فعالیتهای خود هستند. این موسسات مالی و شرکتها که بسیاری از آنها در ایالات متحده آمریکا نیز فعال هستند، در صورت ادامه همکاری با جمهوری اسلامی بازار ایالات متحده را از دست میدهند یا از سوی آمریکا جریمه خواهند شد.
برخی از بانکهای اروپایی با بازگشت تحریمهای آمریکا علیه جمهوری اسلامی و وضع تحریمهای جدید علیه جمهوری اسلامی نگران آن هستند که پایشان به ماجرای “پولشویی و تأمین مالی تروریسم” کشیده شود.
به گزارش دویچه وله؛ به عنوان مثال این بانکها از آن بیم دارند که یوروهای واریزشدهی آنها به حسابهای جمهوری اسلامی سپس به سوی حزبالله لبنان سرازیر شود که آمریکا آن را به عنوان گروهی تروریستی تحریم کرده است.