آمریکا در جلسه اضطراری شورای امنیت سازمان ملل متحد به جمهوری اسلامی برای سرکوب معترضان اخطار داد.
جلسه اضطراری شورای امنیت برای بررسی اعتراضهای گسترده در ایران به درخواست آمریکا و برغم مخالفتهای اولیه روسیه، عصر جمعه ۱۵ دی برگزار کرد.
در این نشست نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل، با انتقاد از اقدامات جمهوری اسلامی، گفت: آمریکا بر عکس اعتراضات سال ۸۸، اینبار در کنار مردم ایران میایستد.
وی گفت: حقوق بشر، یک هدیه از سوی حکومت ها نیست.
خانم هیلی با انتقاد از اقدامات جمهوری اسلامی در حمایت از گروه های تروریستی گفت: حکومت جمهوری اسلامی شش میلیارد دلار به بشار اسد و دولت اسد کمک کرده است.
سفیر آمریکا افزود: حکومت جمهوری اسلامی در قبال مردم خودش کوتاهی می کند. شاهدیم رژیم جمهوری اسلامی حتی در خانه سازی برای مردم خود کوتاهی کرده و در زلزله اخیر چه اتفاقی افتاد.
خانم هیلی با تکرار حمایت از معترضان ایرانی گفت: مردم ایران لیاقت روزهای خوبی را دارند و آنها به دولت خود می گویند از قاتلان و دیکتاتورها حمایت نکنید.
وی در پایان افزود: اگر به شعارهای اولیه سازمان ملل باور داریم، باید الان از مردم ایران حمایت کنیم.
سه روز پیش، نیکی هیلی، سفیر ایالات متحده در سازمان ملل وعده داده بود، پرونده سرکوب مردم در ایران توسط جمهوری اسلامی را در شورای امنیت و حقوق بشر سازمان ملل مطرح می کند.
خانم هیلی در کنفرانس خبری با اشاره به شعارهایی چون «مرگ بر دیکتاتور»، «نه غزه، نه لبنان، جانم فدای ایران» و «زندانی سیاسی، آزاد باید گردد»، گفت: اینها کلمات من نیست، و همین طور کلمات آمریکا نیست. این شعارهای مردم بزرگ ایران در روزهای گذشته است.
این نشست در حالی برگزار شد که اعضای شورای امنیت سازمان ملل در قبال جمهوری اسلامی مواضع مختلفی دارند. در حالی که نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل خواستار برگزاری نشست اضطراری بود، روسیه این امر را دخالت در امور داخلی ایران دانست.
سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه روز پنجشنبه ۱۴ دیماه به آمریکا هشدار داد در امور داخلی این کشور دخالت نکند.
سفیر روسیه در سازمان ملل در نشست اضطراری شورای امنیت ایالات متحده را به سوءاستفاده از موقعیتش در شورا برای تشکیل جلسه درباره آنچه سفیر روسیه در سازمان ملل «یک موضوع سیاسی کاملا داخلی» خواند، متهم کرد.
به گزارش صدای آمریکا؛ او گفت: «اگر بخواهیم از منطق شما پیروی کنیم باید برای وقایع فرگوسن میزوری یا توسل به زور در جنبش اشغال وال استریت در منهتن نیویورک نیز تشکیل جلسه میدادیم. یا اینکه شورای امنیت باید برای هر موج تظاهراتی که در بعضی کشورهای غربی شکل میگیرد نیز تشکیل جلسه بدهد».