کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا طرح تحریم برنامه موشکی جمهوری اسلامی را تصویب کرد

0
221

کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان ایالات متحده طرحی را تصویب کرد که با هدف مقابله با برنامه موشکی ایران، خواستار تحریم بیشتر جمهوری اسلامی می شود.

بعد از بحث نمایندگان موافق و مخالف عضو کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان روز پنجشنبه ۲۰ مهر، اکثریت به این طرح رای دادند. این طرح باید توسط اکثریت اعضای مجلس نمایندگان تصویب شود. پیش از این ۳۲۰ عضو از مجموع ۴۳۵ عضو مجلس نمایندگان آمریکا همراهی خود را با این طرح اعلام کرده اند و به نظر می رسد در صحن مجلس نمایندگان نیز اکثریت را داشته باشد.

نام این طرح «قانون موشک‌های بالستیک جمهوری اسلامی و اجرای تحریم‌های بین‌المللی» است و توسط «اد رویس» رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا پیشنهاد شده است.

در این طرح مستقیما تحریمی پیشنهاد نشده اما راه را برای دولت آمریکا جهت اعمال تحریم های جدید باز می گذارد.

اظهارات سران کمیته امور خارجی مجلس

اد رویس رئیس کمیته امور خارجه مجلس نمایندگان درباره این طرح گفت: بر پایه این طرح، دولت موظف است که تحقیقی جامع با هدف شناسایی و تعیین شرکتها، افراد و بانکهای جمهوری اسلامی و خارجی که در راستای کمک به برنامه موشکی و تسلیحات متعارف جمهوری اسلامی فعالیت کرده انجام دهد، و تحریم علیه آنها را اعمال کند.

وی افزود هیچ تردیدی نیست که ایالات متحده باید اقداماتی قدرتمند برای محدود کردن تلاش خطرناک جمهوری اسلامی در زمینه موشک‌های بالستیک انجام دهد.

الیوت انگل عضو ارشد کمیته امور خارجه مجلس نمایندگان نیز گفت: من به عنوان یکی از حامیان طرح گسترش تحریم ها علیه برنامه موشکی بالستیک جمهوری اسلامی اعلام می کنم آمادگی دارم در کنار آقای رویس، تحریمهای بیشتری علیه جمهوری اسلامی وضع کنیم. اما کنجکاوم بدانم چرا تحریمهائی که دوماه پیش کنگره تصویب کرد و به امضای رئیس جمهوری رسید تاکنون اجرایی نشده است.

جزئیات طرح جدید

این طرح براساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل تنظیم شده که جمهوری اسلامی را از آزمایش موشک بالستیک با قابلیت کلاهک اتمی منع کرده است.

در صورتی که این طرح در مجلس نمایندگان و سنا رای بیاورد، دولت آمریکا موظف خواهد بود هر ۹۰ روز به کنگره اطلاعات دهد که آیا جمهوری اسلامی تحریم های موشکی را دور زده یا خیر.

دولت آمریکا همچنین موظف خواهد شد بعد از هر آزمایش موشکی جمهوری اسلامی، به کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان و کمیته روابط خارجی سنا در ظرف سی روز گزارش بدهد که آزمایش تخلف از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است یا خیر.

به گزارش صدای آمریکا؛ دولت همچنین موظف خواهد شد اقدامات علیه آزمایشات موشکی جمهوری اسلامی را اعلام کند.