یک منبع مطلع گفت دادگاه تجدید نظر استان گلستان در شهریور ۱۳۹۶، دو نویسنده و یک فعال معترض به نامهای روزبه گیلاسیان، الهه سروشنیا و نیما صفار را به اتهام نشر اکاذیب در فضای مجازی و اقدام علیه امنیت کشور به زندان و جریمه نقدی محکوم کرد. منبع یاد شده به کمپین گفت روزبه گیلاسیان به یک سال زندان، نیما صفار به تحمل هشتاد روز حبس و الهه سروشنیا به پرداخت هشت میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شده است.
«نوشتن و اظهار عقیده در فضای مجازی و دورهمی دوستانه»، از مهمترین اتهامات این شهروندان عنوان شده است. منبع مطلع گفت: «جز نوشتن و پستهای فیسبوکی و دورهمی دوستانه کار دیگری نکردند ولی ظاهرا همین کارها هم اینجا (ایران) نشر اکاذیب و اقدام علیه امنیت ملی است و به بازداشت و زندان منتهی میشود.»
روزبه گیلاسیان نویسنده و دانشآموخته فلسفه است که کتابهایش در ایران مجوز چاپ نگرفته است. «فلسفه در خیابان»، «انسان ماه بهمن»، «فالهای عاشقانه»، «جزوه انقلاب»، «فیلسوف کوچولو» و «اکنون دانشگاه» کتابهایی از این نویسنده اند که به صورت اینترنتی منتشر شده است. الهه سروشنیا نویسنده و شاعر است و نیما صفار، نیز عقایدش را در فضای مجازی منتشر میکند.
این سه فعال گرگانی در آذر ماه ۱۳۹۴ از سوی اطلاعات سپاه گرگان بازداشت و پس از حدود یک ماه بازجویی و انفرادی در سلولهای اطلاعات سپاه، به زندان امیرآباد گرگان منتقل و در دی ماه ۹۴ به قید وثیقه از زندان امیرآباد گرگان آزاد شدند.
منبع مطلع گفت آنها در دادگاه نخست به زندانهای طولانیتر محکوم شده بودند. شعبه اول دادگاه انقلاب به ریاست حجت الله قربانی، در مرحله بدوی، روزبه گیلاسیان را به پنج سال، الهه سروش نیا یک سال و نیما صفار را به دو سال محکوم کرده بود. منبع یاد شده گفت روزبه گیلاسیان در پرونده دیگری نیز به اتهام نشر اکاذیب به شش ماه زندان تعلیقی محکوم شده است.
به کزارش خبرنامه ملی ایرانیان به نقل از کمپین حقوق بشر در ایران؛ قوه قضائیه و دولت جمهوری اسلامی با نویسندگان و شعرا و هنرمندان معترض برخوردی امنیتی دارد و اجازه چاپ آثارشان رانمیدهد. در سالهای اخیر شعرا و نویسندگان زیادی با سانسور، بازداشت و زندان مواجه شدهاند. مهدی موسوی و فاطمه اختصاری، هیلا صدیقی و محمد حاج رستم بیگلو به دلیل اشعاشان بازداشت و محکوم و یا ناچار به خروج از ایران شدهاند. دستگاه قضایی و امنیتی ایران در مواردی حتی به نوشتههای منتشرنشده شهروندان نیز برچسب امنیتی میزند. گلرخ ایرائی، فعال حقوق بشر به اتهام نوشتن داستانی که منشتر نشده و در تفتیش خانهاش از سوی نیروهای امنیتی کشف شده، به توهین به مقدسات محکوم شده و در اوین زندانی است.