زنان آلمانی هوادار داعش در عراق محاکمه می‌شوند

0
420

چهار زن زندانی آلمانی هوادار جریان تروریستی “دولت اسلامی” که در عراق دستگیر شده‌اند نمی‌توانند به کشورشان بازگردند. به گزارش هفته نامه آلمانی “اشپیگل” دولت عراق پرونده‌ای علیه این چهار زن تشکیل داده است.

قرار است هرچهار زن زندانی آلمانی هوادار جریان تروریستی “دولت اسلامی” در عراق محاکمه شوند. محاکمه این زنان می‌تواند زمانی طولانی را به خود اختصاص دهد. به گزارش هفته نامه آلمانی “اشپیگل” قوه قضائیه عراق به مقامات آلمان اطلاع داده که دادستانی عمومی این کشور پرونده‌ای علیه این زنان گشوده است.

هر چهار زن آلمانی خود را به عراق رسانده و در خدمت داعش قرار گرفته بودند. چون این زنان با ستیزه‌جویان “دولت اسلامی” ازدواج کرده‌اند، آنها را “عروسان جهاد” می‌نامند.

به نظر می‌رسد که بازگشت این چهار زن به آلمان به خاطر تشکیل پرونده در عراق برایشان غیرممکن است. قوه قضاییه عراق می‌تواند آنها را به خاطر حمایت از گروه‌های تروریستی به حبس‌های طولانی یا اعدام محکوم کند ولی به نوشته اشپیگل، احتمال محاکمه قانونی و عادلانه آنها در این کشور ناآرام و بحران زده کم است.

اتهام این زنان چیست؟

مقامات آلمان هنوز به طور دقیق نمی‌دانند که قوه قضائیه عراق چه اتهامات مشخصی متوجه این زنان کرده است. به نظر می‌رسد این چهار زن به اتهام کلیِ اقدامات تروریستی یا عضویت در جریان تروریستی “دولت اسلامی” محاکمه شوند.

دادستانی کل آلمان نیز پرونده‌ای علیه این زنان به اتهام عضویت در سازمانی تروریستی گشوده است. اداره فدرال پلیس جنایی در آلمان (BKA) در نظر دارد در این رابطه با مقامات قوه قضائیه عراق تماس بگیرد.

این چهار زن در روزهای میانی ماه ژوئیه و پس از آزادسازی موصل توسط نیروهای ارتش عراق دستگیر شدند. آنها هنگام دستگیری، خود را در زیرزمینی مخفی کرده بودند. گزارش‌هایی مبنی بر این که آنها در زمان دستگیری مسلح بودند، ثابت نشده است.

“لینداز و” دختری اهل ایالت زاکسن آلمان، نادیا ۲۰ ساله و مادر ۵۰ ساله‌اش و همچنین لامیا از شهر مانهایم آلمان که اصلیت مراکشی دارد، چهار زنی هستند که دستگیر شده‌اند.

مقامات امنیتی آلمان علاقمندند زمینه‌های فعالیت آلمانی‌ها در دولت اسلامی را بشناسند و با بازجویی از این چهار زن پی ببرند که چه تعداد دیگری از شهروندان آلمانی به عراق رفته‌اند، در حال حاضر کجا هستند و چه می‌کنند. آنها همچنین می‌خواهند بدانند که نوع نقش آفرینی آلمانی‌ها در داعش چه بوده است.

تاکنون تنها سازمان اطلاعات برون‌مرزی آلمان (BND) به این چهار زن آلمانی در عراق دسترسی داشته است. اداره فدرال پلیس جنایی در آلمان (BKA) نیز در نظر دارد درخواستی برای ملاقات با این زنان به مقامات قضائی عراق تحویل دهد.

هنوز مشخص نیست آیا این چهار نفر حاضر به همکاری با مقامات امنیتی آلمان هستند یا نه. “لیندا. و” پیش‌تر در مصاحبه‌ای با خبرنگار یک فرستنده عراقی اعلام کرده که حوادث ماه‌های اخیر به او از نظر روحی ضربات شدیدی وارد کرده و به همین دلیل می‌خواهد هرچه زودتر به آلمان بازگردد.

به گزارش دویچه وله؛او در گفت‌وگو با مقامات سفارت آلمان در عراق گفت که هنوز هم به داعش وفادار است.