گزارش کامل طرح مقابله با اقدامات ماجراجویانه آمریکا در منطقه

0
157

با ۲۴۰ رای موافق کلیات طرح مقابله با اقدامات تروریستی و ماجراجویانه آمریکا در منطقه و با ۲۲۸ رای موافق جزییات طرح به تصویب رسید.

 بررسی طرح مقابله با اقدامات خصمانه آمریکا و ماجراجویانه آمریکا در منطقه در دستور کار امروز مجلس قرار گرفت و با ۲۴۰ رای موافق، نمایندگان کلیات طرح مقابله با اقدامات تروریستی و ماجراجویانه آمریکا در منطقه را به تصویب رساندند.

در بررسی کلیات طرح مقابله با اقدامات خصمانه آمریکا، نقوی‌حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر اینکه چارچوب برجام در طرح مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در منطقه حفظ شده است، گفت: در این طرح، پیشنهادی مغایر با برجام نیامده است چون همه می‌دانیم که آمریکا به دنبال تحمیل هزینه توقف برجام به جمهوری اسلامی است. عراقچی، معاون وزیر خارجه با تاکید بر اینکه طرح مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در منطقه پاسخی بسیار قاطع و هوشمندانه برای مقابله با دشمنی و جنایات آمریکا است، گفت: این طرح بخشی از اقدامات هیئت نظارت بر برجام برای مقابله با مصوبه اخیر کنگره آمریکا است که وزارت خارجه و دولت از آن حمایت می‌کنند.

همچنین نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بررسی جزئیات طرح مقابله با اقدامات ماجراجویانه آمریکا در منطقه مصوب کردند تا اقداماتی در جهت مقابله موثر با سیاست‌های خصمانه آمریکا علیه جمهوری اسلامی در حوزه های مختلف انجام شود.

مخالفان کلیات طرح مقابله با آمریکا

نماینده بافق و مهریز تاکید کرد که باید برای مقابله با اقدامات آمریکا طرح قوی‌تری در مجلس به تصویب رسد چون سیاست‌های خصمانه آمریکا در منطقه برای همه کاملا مشخص است.محمدرضا صباغیان  گفت: این طرح می‌تواند با شدت بیشتری مطرح شود چون سیاست‌های خصمانه آمریکا در منطقه علیه جمهوری اسلامی کاملا مشخص است.

یک عضو فراکسیون نمایندگان ولایی با تاکید بر اینکه مقابله با اقدامات خصمانه آمریکا باید بازدارنده‌تر باشد، گفت که طرح مقابله با آمریکا عملیاتی نیست. حسینعلی حاجی دلیگانی  گفت: مخالفت بنده به معنای مخالفت با اصل طرح نیست، بلکه معتقدم این طرح باید بازدارنده‌تر باشد.

یک عضو فراکسیون نمایندگان ولایی تاکید کرد که باید تقابل محکم و قوی با اقدامات آمریکا کرد چون اقدامات خصمانه آمریکا برای همه مسلمانان عالم مشهود است.علی ادیانی با بیان اینکه برای مقابله با آمریکا باید مقابله به مثل کنیم گفت: مخالفت بنده با این طرح به معنای مخالفت با نظام سلطه نیست. بلکه معتقدم باید تقابل محکم و قوی مبتنی بر باورهای دینی و انقلابی با آمریکا داشت.

موافقان کلیات طرح مقابله با آمریکا

رئیس کمیته هسته‌ای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد که طرح مقابله با آمریکا ناقض برجام نیست بلکه به دنبال تقویت نیروهای مسلح، دستگاه دیپلماسی و سازمان انرژی اتمی است.  مجتبی ذوالنوری  گفت: این طرح در مقابله با پیمان شکنی و نقض برجام توسط آمریکایی‌ها است. برجامی که دو طرف دارد یک طرف ما و یک طرف ۱+۵.

یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد که طرح مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در منطقه برای مقابله با آمریکا و نه مقابله با برجام و سایر بازیگران است و به‌جای بازی در میدان آمریکا مقابله به مثل می‌کنیم. حشمت‌الله فلاحت‌پیشه اظهار داشت: کنگره آمریکا در مصوبه خود تمام تحریم‌های غیر هسته ای جمهوری اسلامی را در یک مجموعه آورده است چون برجام دست آمریکا را بسته و نمی‌تواند تحریم هایی همچون تحریم های نفتی را بازگرداند چون برجام آن ها را برداشته است.

یک عضو فراکسیون مستقلین ولایی تاکید کرد که طرح مقابله با آمریکا تناقضی با برجام ندارد و در عین حال پاسخ کوبنده‌ای به زیاده طلبی آمریکایی‌ها می‌دهد. داوود محمدی  گفت: همه فراکسیون‌ها و سلایق مختلف مجلس برای مقابله با آمریکا اتفاق نظر دارند. چون پشتیبانی مردم و استکبارستیزی مهمترین و اثرگذارترین حربه نظام علیه آمریکا است.

پس از بررسی و تصویب کلیات این طرح، نمایندگان وارد بررسی جزییات آن شدند و جزییات را نیز با ۲۲۸ رای موافق به تصویب رساندند و علی لاریجانی گفت: آمریکایی ها بدانند این گام اولی بود که مجلس برداشت. ضمن آنکه با احتیاط در برخی از امور گام برداشته شده است. رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در صورت اقدام برخلاف برجام از سوی آمریکا، جمهوری اسلامی اقدام متقابل انجام می‌دهد، گفت: آمریکایی ها بدانند قانون مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در منطقه گام اولی بود که مجلس برداشت.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه بررسی این طرح  مصوب کردند وزارت دفاع و هوافضای سپاه با هماهنگی ستاد کل نیروهای مسلح موظف به تهیه طرح اجرایی مربوط به افزایش توان دفاعی و بازدارنگی در حوزه موشکی شود و  مجلس، دولت را نیز موظف کرد تا نسبت به نقض حقوق بشر در سطح ملی،‌ منطقه‌ای یا جهانی توسط ایالات متحده و یا با حمایت این کشور،‌ اقدامات مقتضی را انجام دهد.

همچنین وزارت‌خانه‌های خارجه و اقتصاد موظف به حمایت از اشخاص و شرکت‌های ایرانی مورد تحریم آمریکا شدند و  وزارت اطلاعات و نیروی قدس سپاه موظف به رایزنی با نیروهای مقاومت در منطقه شدند و براساس مصوبه نمایندگان دولت مکلف به اختصاص ۱۰ هزار میلیارد ریال بودجه به نیروی قدس سپاه پاسداران شد.

براساس مصوبه مجلس صدور روادید ورود به قلمرو جمهوری اسلامی برای افرادی که در لیست تحریم‌ها قرار گرفتند ممنوع شد و فهرست سازمان‌ها و اشخاصی که در لیست تحریم‌های جمهوری اسلامی علیه آمریکا قرار می‌گیرند هر شش ماه یک بار و در صورت لزوم به صورت موردی به روز می‌شود. در همین راستا دولت و کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با مصوبه مجلس شورای اسلامی موظف شدند مستمرا تحرکات آمریکا و کنگره را رصد و گزارشات اقدامات خود را در این باره براساس قوانین و مصوبات جمهوری اسلامی  به مجلس ارائه کنند.

به گزارش ایسنا؛ مجلس شورای اسلامی مصوب کردند قوه قضائیه موظف است تا شعبه یا شعب رسیدگی به شکایات کسانی که از سوی تحریم‌های غیر قانونی آمریکا دچار خسارت شده‌اند را اختصاص دهد و در صورت نهایی شدن طرح مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا ۲ هزار میلیارد ریال به بودجه سازمان انرژی اتمی اضافه می‌شود.