دانشگاه پرینستون با انتشار بیانیه‌ای آزادی دانشجوی خود زی یو وانگ را از مقامات جمهوری اسلامی خواستار شد

0
316

دانشگاه پرینستون آمریکا روز طی بیانیه‌ای با اظهار تاسف از صدور حکم ۱۰ سال حبس برای زی یو وانگ، دانشجوی دوره دکتری این دانشگاه توسط دادگاه انقلاب تهران اعلام کرد که از زمان بازداشت او در تابستان ۹۵، مدیریت این دانشگاه همراه با خانواده وانگ و دولت آمریکا تلاش‌های زیادی برای آزادی او انجام داده‌اند اما تاکنون بی‌پاسخ مانده است.

دانشگاه پرنستون آمریکا این بیانیه را پس از آن‌‌که غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضاییه برای اولین بار خبر بازداشت و حکم ۱۰ سال حبس این دوتابعیتی را رسانه‌ای کرد، منتشر کرد. در این بیانیه با اظهار امیدواری از این‌که این حکم سنگین در دادگاه تجدید نظر شکسته و آقای وانگ آزاد شود، نوشته است: «ما بسیار از اتهاماتی که علیه او  به دلیل فعالیت‌های علمی‌اش در ایران به او وارد شده و باعث محکومیتش شده، ناراحتیم. خانواده او و دانشگاه از این حکم بسیار ناراحت هستند.»

زی یو وانگ، ۳۷ ساله و دانشجوی تاریخ دانشگاه پرنیستون آمریکا و مسلط به زبان فارسی است. او برای کار تحقیقاتی به ایران آمده است و بر اساس نوشته خبرگزاری میزان در سال ۱۳۹۵ بازداشت شده است. با این حال غلامحسین محسنی اژه ای، سخنگوی قوه قضاییه برای اولین بار، ۲۵ تیرماه ۹۶  بازداشت او را علنی کرد و گفت به ۱۰ سال حبس در دادگاه انقلاب محکوم شده است. آقای اژه‌ای با استفاده از کلمه «نفوذ» این دانشجوی دو تابعیتی را «عامل نفوذی آمریکا» عنوان کرد که «با نفوذ وارد ایران» شده و توسط نیروهای وزارت اطلاعات شناسایی و دستگیر شده است.

در بیانیه دانشگاه پرینستون آمده است که زی یو وانگ، شهروند آمریکایی چینی‌الاصل، دانشجوی دوره چهار ساله دکترای در رشته تاریخ دانشگاه پرنیستون است. او در حوزه تاریخ قرن ۱۹ و بیستم اوراسیا فعالیت می‌کرده است و در ایران مشغول تحقیقات علمی در حوزه تاریخ اداری و فرهنگی سلسله قاجار برای پایان نام‌‌اش بوده که بازداشت شده است.

در ادامه این بیانیه آمده است که دانشگاه پرینستون آمریکا هر کاری که بتواند از آقای وانگ و خانواده اش حمایت کند،انجام می دهد.

به گزارش کمپین بین اامللی حقوق بشر در ایران؛همچنین در انتهای این بیانیه آمده که تاکنون شورای آمریکایی آموزش و پرورش و ۳۱ انجمن آموزش عالی و تحقیقاتی دیگر بیانیه‌ای را برای بازگشت فوری این دانشجو دکتری به خانه‌اش صادر کرده‌اند و بیشتر از ۱۰۰۰ محقق از ۲۵ کشور برای آزادیش بیانیه را امضا کرده‌اند.