کشف فسیل ۷۰ میلیون ساله تخم دایناسور در چین

0
188

فسیل‌های تخم دایناسور با قدمت ۷۰ میلیون سال در منطقه‌ای در جنوب شرق چین کشف شد.

 اين بقاياي پوسته پنج تخم دايناسور در ماسه‌سنگ‌هاي شهر فوشان در استان گوانگ‌دانگ چين در عمق 80 متري زمين كشف شده‌است، نقطه‌اي كه به گفته دانشمندان از دوران كرتاسه دست‌نخورده باقي مانده‌است.

به گفته باستان‌شناسان موسسه باستان‌شناسي گوانگ‌دونگ اين سه مورد از اين پوسته‌ها تخريب شده‌اند اما هنوز شكل كلي آنها حفظ شده‌است. دو مورد ديگر اثر خود را روي سنگ باقي گذاشته‌اند و به نظر مي‌آيد تخم‌ها به دايناسورهاي گياهخوار تعلق داشته باشد.

فسيل اين تخم‌ها قطري برابر 13 تا 14 سانتيمتر دارد و در ميان توده‌هايي ماسه‌سنگي و سرخ‌رنگ كشف شده‌اند كه از محل ساختمان‌سازي در شهر فوشان استخراج شده‌است. ميزان آسيب وارد شده به پوسته اين تخم‌ها متفاوت است و درون پوسته‌ها نيز مملو از ماسه‌سنگ است.

محققان بدون بازبيني نتايج به دست آمده نمي‌توانند سن دقيق فسيل‌ها يا گونه دقيق دايناسورها را تعيين كنند و فسيل‌ها هم‌اكنون در موزه‌اي محلي مورد مطالعه قرار گرفته‌است. اين منطقه از چين از دهه 1980 به مركزي براي كشف فسيل تخم دايناسورها تبديل شده‌استو بيشترين تعداد اين فسيل‌ها از اين منطقه و شهر همجوار آن، هيوآن كشف شده‌است. 43 فسيل در سال 2015 در اين شهر كشف شده‌است.

به گزارش همشهری به نقل از ساينس الرت،فوشان روي منطقه‌اي به نام حوزه آبگير سان‌شوي واقع شده‌است و محققان معتقدند بالا بودن حجم بافت گياهي و حيات وحش در گذشته اين منطقه مي‌تواند دليل وفور فسيل تخم دايناسورها را در آن توضيح دهد.