جایزه “صلح و تفاهم جهانی” به نوید کرمانی اعطا شد

0
254

طی مراسمی در هامبورگ، نوید کرمانی، نویسنده ایرانی-آلمانی جایزه “ماریون دونهوف” را برای تلاش‌های مربوط به تعامل ‌جهانی دریافت کرد. او هنگام دریافت جایزه از متولیان سیاست خواست چشم‌اندازی برای ارزش‌های اروپایی ایجاد کنند.

نوید کرمانی روز یکشنبه (۴ دسامبر/۱۴ آذر) هنگام دریافت جایزه ماریون دونهوف، به نقش اروپا در کشمکش‌های اجتماعی کنونی پرداخت و گفت: «اروپا پاسخی مثبت است به چالش‌های جهانی‌سازی، مهاجرت و افراط گرایی در شکل مذهبی و ملی آن.» مراسم اعطای این جایزه در خانه نمایش شهر هامبورگ برگزار شد.

این نویسنده و اسلام‌شناس در سخنرانی خود گفت: «تنها چشم‌اندازی برای تغییر و تحول می‌تواند آن شوق و انگیزشی را ایجاد کند که برای عقب راندن پوپولیسم ضروری است.»

کرمانی در توضیح این نظر، انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهوری آمریکا، برگزیت در بریتانیا و پیروزی ملی‌گرایان در لهستان را ناشی از این دانست که جوانان دیگر از لیبرال دمکراسی الهام نمی‌گیرند و به وجد نمی‌آیند.

کرمانی گفت صدراعظم مرکل ایده‌ اروپا را به “ارزش‌های اقتصادی” فروکاسته و آلمان مدت‌های مدید و برای توجیه عدم پذیرش پناهجویان، به قانون دوبلین متمسک می‌شد. طبق این قانون، پناهجویان باید در همان کشوری تقاضای پناهندگی بدهند که نخست به آنجا وارد شده‌اند.

ماتیاس ناس، رئیس هیات ژوری جایزه دونهوف اعلام کرده که  نوید کرمانی به خاطر روح انتقادی نوشته‌هایش و هم‌چنین تلاش برای پیوند بین فرهنگ‌ها انتخاب شده است. ماتیاس ناس می‌گوید ملاک کرمانی در شرایط دشوار سیاسی و اجتماعی، بیش از هر چیز  الگویی اخلاقی است.

این چهاردهمین جایزه ماریون دونهوف بود که با پشتیبانی و همراهی هفته‌نامه تسایت و بنیاد ماریون دونهوف در آلمان برگزار شد.

ماریون گرفین دونهوف (Marion Gräfin Dönhoff) از ۱۹۶۸ تا ۱۹۷۳ سردبیر و صاحب امتیاز هفته‌نامه‌ معتبر “دی تسایت” بود. او یکی از برجسته‌ترین خبرنگاران آلمانی پس از جنگ جهانی دوم محسوب می‌شود.

ماریون دونهوف پس از پایان جنگ، زندگی خود را وقف صلح و تفاهم بین‌المللی کرد و ‌کوشید شرق و غرب را به نوعی به هم نزدیک کند. او که از آپارتاید در آفریقای جنوبی انتقاد می‌کرد و خواستار آزادی اندیشه بود در سال ۲۰۰۲ درگذشت.

نویسنده‌ و منتقدی سرشناس

نوید کرمانی در سال‌های اخیر یکی از پرکارترین و بانفوذترین نویسندگان آلمانی‌زبان بوده است. نوشته‌های اخیر کرمانی در باره دین و زندگی انسان‌ها در جوامع چندفرهنگی مورد استقبال زیادی در آلمان قرار گرفته است. جایگاه فردیت در جهان مدرن یکی دیگر از دغدغه‌های نوشته‌های کرمانی به شمار می‌آید.

این اسلام‌شناس در سال ۲۰۱۵ نیز جایزه ناشران آلمان را دریافت کرد. هیات ژوری این جایزه او را “یکی از مهم‌ترین صداها در جامعه آلمان” و کسی خواند که از جامعه آلمان می‌خواهد زندگی صلح‌آمیز انسان‌ها با پیشینه‌های ملی و مذهبی متفاوت را میسر کند.

به گزارش دویچه وله؛ نوید کرمانی در سال ۲۰۱۴ سخنران اصلی در پارلمان آلمان به مناسبت شصت و پنجمین سال نگارش قانون اساسی این کشور بود. او در سخنان خود خطاب به نمایندگان پارلمان آلمان از آنان خواست که سیاست مداراجویانه با آوارگان و پناه‌جویان اتخاذ کنند. سخنرانی نوید کرمانی بازتابی گسترده ‌در افکار عمومی آلمان داشت.