کاخ سفید به سخنان دبیرکل حزبالله لبنان مبنی بر حمایت همهجانبه جمهوری اسلامی از این گروه واکنش نشان داد. آمریکا از جمهوری اسلامی خواست، به این نکته توجه کند که متوقف کردن کمک به حزبالله لبنان در جهت منافع خود ایران است.
اریک شولتز، سخنگوی کاخ سفید، روز دوشنبه (۲۷ ژوئن/ ۷ تیر) در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره ارزیابیاش از سخنان حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان، پیرامون حمایت جمهوری اسلامی از این گروه گفت: «ما میدانیم که ایران از تروریسم حمایت میکند و ما میدانیم که جمهوری اسلامی حامی حزبالله است. به همین دلیل است که شدیدترین و جدیترین تحریمهایی را که تا کنون وجود داشته علیه ایران اعمال کردهایم. از این رو مهم است که جمهوری اسلامی توجه داشته باشد به اینکه رفتارش موجب چنین واکنشی شده است.»
حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان، روز جمعه گذشته (۲۴ ژوئن) طی سخنانی که از “المنار”، شبکه تلویزیونی وابسته به حزبالله پخش شد، اعلام کرد که تحریمها و محدودیتهای بانکی و مالی آمریکا هیچ تاثیری بر فعالیت این گروه ندارد. او گفت که حزبالله “هیچ پروژه مالی و سرمایهگذاریای از طریق بانکها ندارد” و بودجه حزبالله “به طور کامل” از طریق جمهوری اسلامی تامین میشود.
حسن نصرالله تاکید کرد، این گروه لبنانی همه نیازهای خود را “از خوراک و پوشاک تا موشک و راکت” به طور مستقیم از جمهوری اسلامی دریافت میکند.
معاون مطبوعاتی کاخ سفید گفت: «ما اخیرا گفتوگویی درباره نگرانیهای جمهوری اسلامی در مورد دسترسی به بازارهای بینالمللی داشتیم. حال، فعالان و نهادهای مالی به رفتار ایران مینگرند. اگر ایران بخواهد به حمایت مالی از تروریسم ادامه دهد و از تامین مالی حزبالله دست برندارد، مسلم است که این رفتار پیامدهایی خواهد داشت. فعالان و نهادهای مالی مایل نیستند با کشوری وارد معامله و تجارت شوند که دست به چنین اقداماتی (حمایت مالی از تروریسم) میزند.»
در عین حال واکنش جمهوری اسلامی به سخنان حسن نصرالله خونسرد به نظر میرسد. رمضان شریف، مسئول روابط عمومی سپاه، سخنان دبیرکل حزبالله لبنان مبنی بر حمایت مالی جمهوری اسلامی از این گروه و حماس را بیان آنچه عیان بوده ارزیابی کرده و گفته است که فکر نمیکند این سخنان پیامدی برای ایران داشته باشد.
پس از توافق اتمی جمهوری اسلامی با شش قدرت جهانی، مقامات مسئول جمهوری اسلامی بارها اعلام کردهاند که ایران هنوز نتوانسته از مزایای برجام استفاده کند. جمهوری اسلامی از آمریکا خواسته است، موانعی را که بر سر راه معاملات دلاری بانکهای غیرآمریکایی با جمهوری اسلامی وجود دارد رفع کند.
شولتز گفت، درخواست کاخ سفید از جمهوری اسلامی برای آنکه دست از حمایت از تروریسم بردارد، تنها به خاطر آن نیست که امنیت ملی آمریکا حفظ شود، بلکه متوقف کردن حمایت از تروریسم در خدمت دستیابی جمهوری اسلامی به اهداف و علائق خودش هم هست.
حزبالله لبنان و گروه اسلامگرای حماس از سوی آمریکا در فهرست گروههای تروریستی قرار دارند. بخشی از تحریمهای آمریکا علیه جمهوری اسلامی به دلیل حمایت از تروریسم اعمال میشود و با توافق هستهای لغو نشده است.
آمریکا در سال ۱۹۹۵ حزبالله لبنان را در فهرست گروههای تروریستی قرار داد و اتحادیه اروپا نیز در سال ۲۰۱۳ شاخه نظامی حزبالله را گروهی تروریستی ارزیابی کرد. اتحادیه اروپا و آمریکا سیاست خود را در قبال حزبالله لبنان تغییر ندادهاند.
به گزارش دویچه وله؛ تحریم بانکی حزبالله از سوی ایالات متحده آمریکا حتی بانکها و موسسات مالی لبنان را نیز وادار کرد که حسابهای بانکی گروه حزبالله در لبنان را مسدود کنند.
به گفته حسن نصرالله، جمهوری اسلامی برای تامین بودجه شبهنظامیان حزبالله، هم تحریمهای آمریکا را نقض میکند و هم احتمالا به شبکههای غیرقانونی ارسال پول نقد متوسل میشود.