شکار پناهجویان توسط گروه‌های شبه‌نظامی در شرق اروپا

0
177

در کشورهای شرقی اتحادیه اروپا گروه‌های شبه‌نظامی راست‌گرا مدت‌هاست به شکار پناهجویان مشغول‌اند و از این راه برای خود وجهه‌ای کسب کرده‌اند. ویدئوهای فراوانی در شبکه‌های اجتماعی این وضعیت تاسف بار را به نمایش گذارده‌اند.

گروه‌های شبه‌نظامی راست‌گرا در کشورهای شرق اتحادیه اروپا خود را یاری‌دهندگان نظم و آرامش در کشورشان معرفی می‌کنند. آنها اعلام کرده‌اند که پلیس و ارتش کشورشان را در کنترل مرزها یاری می‌رسانند.

در ویدئویی که از عملیات یکی از این گروه‌های شبه‌نظامی در بلغارستان در یوتیوب منتشر شده سه پناهجوی افغانی دیده می‌شوند که در مرز این کشور با ترکیه دستگیر شده‌اند، دست‌های آنها را با کابل بسته‌اند. یکی از اعضای این گروه شبه‌نظامی با زبان ناقص انگلیسی برسر پناهجویانی که بر روی زمین افتاده‌اند، فریاد می‌زند: «برگرد! بلغارستان نه! ترکیه.»

به گزارش سایت آلمانی “اشپیگل آنلاین” این گروه‌های شبه‌نظامی راست‌گرا در همه کشورهای شرق اروپا وجود دارند. بسیاری از این گروه‌ها سال‌ها پیش فعالیت خود را با حمله به گروه‌های کولی با شعار مبارزه با “تخلفات کولی‌ها” آغاز کردند.

این گروه‌ها پس از آغاز ورود پناهجویان به کشورهای شرق اروپا مبارزه با آنها را در دستور کار خود قرار دادند و امیدوارند که اقدام‌شان با استقبال مردم کشورشان روبه‌رو شود.

تشدید مهاجرستیزی در بلغارستان

گروه‌های شبه‌نظامی فعال در کشورهای شرق اتحادیه اروپا از حمایت‌های دولتی نیز برخوردارند. یکی از گروه‌های شبه‌نظامی راستگرا در بلغارستان “سازمان حمایت از شهروندان بلغارستان (OSBG)” است که مدت‌هاست در شکار پناهجویان فعالیت می‌کند.

اعضای این سازمان که بسیاری از آن‌ها سوءسابقه دارند، در “راه‌پیمایی‌های جنگلی” خود پناهجویان را دستگیر می‌کنند و به ماموران مرزی تحویل می‌دهند. البته اقدام اعضای این سازمان مورد تأیید مقامات این کشور و شخص نخست‌وزیر بلغارستان است.

تلویزیون دولتی بلغارستان می‌گوید در یک نظرخواهی که در این رابطه داشته است، ۸۴ درصد کسانی که در نظرخواهی شرکت داشته‌اند، با فعالیت این گروه‌ها موافق بوده‌اند. تنها ۱۶ درصد شرکت‌کنندگان در این نظرخواهی با این فعالیت‌ها مخالفت کرده‌اند.

بویکو بوریسوف، نخست‌وزیر بلغارستان، که در گذشته معلم کاراته بوده، شخصا از خدمات “شکارچیان مهاجران” قدردانی کرده است. بوریسوف گفته است: «هر گونه کمک به پلیس، ماموران مرزی و کشور مورد تایید است.»

نخست وزیر بلغارستان البته پس از آن‌که سازمان حقوق بشری “کمیته هلسینکی” از او و گروه‌های شبه‌نظامی راست‌گرا در بلغارستان به مراجع قانونی شکایت کرد، اعلام کرد که سخنان‌اش بد تعبیر شده است.

پدیده خطرناک گروه‌های شبه‌نظامی راست‌گرا

ویدئوهای منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی در باره فعالیت گروه‌های شبه‌نظامی راست‌گرا در کشورهای شرق اروپا واکنش‌های شدیدی را به همراه داشته است.

میروسلاو مارِس، پژوهشگر گروه‌های رادیکال در دانشگاه مازاریک جمهوری چک، از این گروه‌های شبه‌نظامی راست‌گرا به عنوان پدیده‌ای خطرناک نام می‌برد. او می‌گوید: «این گروه‌ها به خوبی فرماندهی می‌شوند و سیاست‌های خاصی را دنبال می‌کنند.»

گرچه برخی اعضای “سازمان حمایت از شهروندان بلغارستان” تاکنون به خاطر خلافکاری‌‌های متعدد دستگیر شده‌اند، اما خانم مارگاریتا ایلیوا، رئیس بخش بلغارستان سازمان حقوق بشری “کمیته هلسینکی” بر این نظر است که تغییری در سیاست این کشور در ارتباط با این گروه‌ها بوجود نیامده است.

به گزارش دویچه وله؛ رئیس بخش بلغارستان سازمان حقوق بشری “کمیته هلسینکی” می‌گوید: «این امر نتیجه اسلام‌ستیزی شدیدی است که سال‌های طولانی در ارگان‌های رهبری این کشور وجود داشته و بدین گونه زمینه فعالیت آزاد شکارچیان ؛ پناهجو در این کشور را فراهم آورده است.»