آغاز بازگرداندن پناهجویان از یونان به ترکیه

0
179

از روز دوشنبه اولین گروه پناهجویانی که خود را به خاک یونان رسانده‌اند به ترکیه بازگردانده می‌شوند. وزیر کشور آلمان از پایان بحران پناهجویی سخن می‌راند و حزب سبزهای آلمان می‌خواهند جلوی بازگرداندن پناهجویان را بگیرد.

به گزارش پلیس مرزی اتحادیه اروپا در حالی که از روز دوشنبه (۱۶ فروردین / ۴ آوریل) بازگرداندن پناهجویان از خاک یونان به ترکیه آغاز می شود، مقامات مرزی یونان هنوز آمادگی کافی برای اجرای این اقدام را ندارند.

به گفته پلیس مرزی اتحادیه اروپا هنوز نیمی از نیروهای امنیتی لازم برای اجرای چنین اقدامی در دسترس دولت یونان نیست. مقامات یونان از پلیس مرزی اتحادیه اروپا خواستار دریافت ۱۵۰۰ مامور پلیس شده بودند، اما تاکنون تنها ۷۰۰ مامور پلیس به آنها معرفی شده است.

پایان اوج بحران پناهجویی در آلمان

توماس دمزیر، وزیر کشور آلمان، براین نظر است که اوج بحران پناهجویی در اروپا به پایان رسیده است. وزیر کشور آلمان در این رابطه گفت در ماه مارس سال جاری شمار پناهجویانی که روزانه از خاک اتریش به آلمان وارد می‌شدند، ۱۴۰ نفر بوده است. این تعداد نسبت به ورود روزانه پناهجویان در ماه‌های ژانویه و فوریه (۲۰۰۰ نفر و ۱۳۳۰ نفر) کاهش چشمگیر داشته است.

دمزیر در گفت‌وگو با خبرنگار روزنامه آلمانی “تاگس‌اشپیگل”‌اعلام کرد که هنوز برخی مشکلات باید از سر راه برداشته شوند. او در این راستا از جمله خواستار اجرای صحیح همه موازین قرارداد اتحادیه اروپا با ترکیه شد. دمزیر نگران ایجاد مسیرهای تازه دیگری است که پناهجویان برای رساندن خود به اروپا از آنها استفاده کنند.

توماس دمزیر اما نسبت به خوش‌بینی زودرس هشدار داد و گفت در صورتی که پناهجویانی از کشورهای آفریقایی چون لیبی از راه ایتالیا خود را به کشورهای اتحادیه اروپا برسانند، باید راه حل مشابهی چون راه حل قرارداد با ترکیه یافت و با کشورهای آفریقایی برای بازگرداندن پناهجویان وارد مذاکره شد.

وزیر کشور آلمان تاسیس مراکزی برای پناهجویان را در شمال آفریقا محتمل دانست و گفت پناهجویانی که خود را به اروپا رسانده‌اند را می‌توان به کشورهای خود بازگرداند و در ازای هر یک از آنها پناهجویی را از همان کشور پذیرفت و به خاک اتحادیه اروپا آورد.

قرارداد اتحادیه اروپا با ترکیه

اتحادیه اروپا با ترکیه قراردادی بسته است که برمبنای آن از روز دوشنبه (۱۶ فروردین / ۴ آوریل) کلیه پناهجویانی که خود را به خاک یونان می‌رسانند و تقاضای پناهندگی نمی‌دهند را به ترکیه بازگرداند. در این قرارداد آمده است که اتحادیه اروپا در قبال هر پناهجویی که به ترکیه بازمی‌گردد یک پناهجوی مستقر در این کشور را بپذیرد.

روزنامه آلمانی “ولت آم زونتاگ” به نقل از سخنگوی وزارت کشور آلمان اعلام کرده که این کشور در بخشی از قرارداد متعهد شده که ۱۶۰۰ پناهجو را از ترکیه بپذیرد و در مراحل بعدی در صورت نیاز ۱۳ هزار و ۵۰۰ پناهجوی دیگر را نیز به این کشور راه دهد.

چگونگی بازگشت پناهجویان به ترکیه

خبرگزاری آتن گزارش داد که بازگرداندن پناهجویان از روز دوشنبه (۱۶ فروردین / ۴ آوریل) با دو کشتی مسافری ترکیه آغاز خواهد شد، که نیروهای مرزی اتحادیه اروپا از مقامات این کشور کرایه کرده‌اند. قرار است این کشتی‌ها پناهجویان را از جزیره لسبوس به ساحل “دیکیلی” در ترکیه منتقل کنند.

خبرگزاری آتن در ادامه بدون ذکر منبع خبری خود نوشت به این ترتیب قرار است روزانه ۲۵۰ پناهجو به ترکیه بازگردند. مقامات دولتی یونان اما حاضر نشدند این خبر را تایید یا تکذیب کنند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، روزنامه “اکسام” که دیدگاه‌اش نزدیک به دولت ترکیه است، به نقل از افکان علا، وزیر کشور ترکیه نوشته است که ترکیه از روز دوشنبه منتظر ۵۰۰ پناهجو از یونان است و پناهجویان افغانی، عراقی و پاکستانی به کشورهای خود بازگردانده خواهند شد.

مخالفت‌ حزب سبزهای آلمان به بازگرداندن پناهجویان

قرارداد اتحادیه اروپا با ترکیه برای بازگرداندن پناهجویانی که خود را از این کشور به یونان رسانده‌اند، با مخالفت‌های شدیدی روبرو شده است. حزب سبزهای آلمان اعلام کرده که در نظر دارد جلوی این اقدام را بگیرد.

خانم کاترین گورینگ اکارت رئیس فراکسیون حزب سبزهای آلمان
خانم کاترین گورینگ اکارت، رئیس فراکسیون حزب سبزهای آلمان در مجلس نمایندگان آلمان “بوندس تاگ” در این باره در گفت‌وگو با روزنامه آلمانی “ولت” گفت: «ترکیه کشوری است که به طور آشکار با کنوانسیون ژنو حقوق پناهجویان سازمان ملل متحد به مخالفت برخاسته است.»

به گزارش دویچه وله؛ خانم اکارت در ادامه گفت: «سازمان عفو بین‌الملل گزارش داده که صدها پناهجوی سوری به اجبار از ترکیه به طور غیرقانونی بیرون رانده شده‌اند.» او گفت تا زمانی که ترکیه به این اقدامات خود ادامه می‌دهد نباید پناهجویان به ترکیه بازگردانده شوند.

مقاله قبلی«لانتوری» در راه ایتالیا
مقاله بعدیمسافرکشی دونده المپیکی ایران
پوریا نژادویسی
فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد برنامه برنامه سازی تلویزیون از دانشکده صدا و سیما. کارمند سابق معاونت سیاسی سازمان صدا و سیما ( اداره کلّ اخبار و اطلاعات ) تهیه کننده و کارگردان برنامه‌هایی‌ چون : دختران فراری پارک ملت- مجموعه عاشوراییان- ماجرای ورود گوشت‌های آلوده به کشور- هویت- رنگ و نقش- سیمای خانواده؛ قسمت خانواده و جوان- سازنده اولین فیلم آموزشی در خصوص نحوه چگونگی‌ رأی گیری برای ستاد انتخابات وزارت کشور- فیلم مستند دیدار سفیر کشور ژاپن در ایران از شهر همدان- مجری و خبرنگار مراکز ؛ تهران ؛ کیش ؛ همدان ؛ فارس- مسول پوشش خبری زلزله بم در سال۱۳۸۲- سر تیم خبری جلسات هیات دولت- سر تیم خبری جلسات بیت رهبری- سر تیم خبری سفرهای هیات دولت- عضو تیم خبری سفرهای رهبری- یکی‌ از عکاسان پروژه محرمانه قرار گاه سازندگی خاتم الانبیا در سایت ( قرب نوح )- همکار در برنامه‌های مختلف با عناوین دیگر چون : مشاور ؛ یکی‌ از کارگردانان هنری ؛مشاور مجری طرح ؛ نماینده حراست ؛ ناظر کیفی و پخش و ... **- عضو شورای عالی‌ تحقیق و مبارزه با مواد مخدر در وزارت کشور - عضو هسته مرکزی گزینش کلّ کشور - دبیر کنگره وزرای شهید هیات دولت در ریاست جمهوری - نماینده بنیاد شهید در ستاد کلّ نیروهای مسلح ( سماجا ) ديگر مسئوليت های پوريا نژاد ويسی از اين قرار است: - همکاری با نشريه گل آقا - همکاری کوتاه مدت با روزنامه کيهان در سال ۱۳۷۸ - تهيه کننده ی برنامه پرسش و پاسخ با دختران فراری پارک ملت، که از بخش خبری شبکه دوم تلويزيون جمهوری اسلامی پخش شد - سازنده ی اولين فيلم آموزشی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا - دبير کنگره ی وزراء شهيد هيئت دولت - عضويت در گروه تحقيق مبارزه با مواد مخدر استاندری همدان - نماينده ی فرماندار همدان در اولين دوره ی انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا در سال ۱۳۷۷ - سازنده ی فيلم مستند آشورا برای معاونت سياسی استانداری همدان - تهيه کننده و مجری برنامه ی خبری با عنوان "دانشجويان انقلاب چرا؟" برای بنياد حفظ آثار ارزشهای دفاع مقدس - مجری صدا و سيمای استان همدان، تهران و کيش در سال های ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۲ - مسئول پيگيری جلسه ی سخنرانی حسين لقمانيان در همدان - يکی از همکاران مطبوعاتی در رابطه با سفر خامنه ای به همدان - مدير بازرگانی روزنامه ی اعتماد در همدان و ...