با نزدیک شدن به ساعات پایانی مهلت رسمی “ماراتن هسته ای” جمهوری اسلامی و کشورهای قدرتمند غربی، وزیران امور خارجه جمهوری اسلامی و کشورهای گروه ١+۵، با حضور مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز دوشنبه ٦ ژوئن، بار دیگر بر سر میز مذاکرات نشستند.
این نخستین بار در طی ده روز اخیر است که مذاکرات با حضور تمامی وزیران امور خارجه طرفهای مذاکره کننده برگزار شده است.
همزمان یک گروه ۵ نفره از کارشناسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی، با هدف مذاکره با مقامات جمهوری اسلامی در تهران بسر میبرند. این سفر در ادامه دیدار یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی با مقامات جمهوری اسلامی انجام میپذیرد.
جان کری، وزیر امور خارجه بریتانیا که از حدود ١٠روز پیش به وین آمده است، در جلسات متعدد بطور دو جانبه و چند جانبه با همتایان خود گفتگو نموده است.
دیگر وزیران امور خارجه هم که طی روزهای اخیر در رفت و آمد میان پایتخت کشورهای خود و وین (محل برگزاری مذاکرات) بودند، اکنون برای دستیابی به توافق اتمی با جمهوری اسلامی در وین به سر می برند؛ دستیابی به توافق تاریخی که عنوان طولانیترین گفتگوهای قرن را به خود اختصاص داده است.
در حالیکه وزیران امور خارجه طرفهای مذاکره کننده، در برخی اظهارات خود از پیشرفت جدی در مذاکرات خبر میدهند، اما همچنان بر اختلافهای جدی میان دو طرف درگیر در مذاکرات تأکید می کنند.
موضوع زمانبندی رفع تحریمها و روشن شدن «ابعاد احتمالی نظامی» برنامه هسته ای جمهوری اسلامی، از عمدهترین موارد اختلاف و شکاف در مذاکرات هستهای است.
طرفهای درگیر در مذاکرات هسته ای جمهوری اسلامی تا پایان روز سه شنبه ٧ ژوئن (فردا)، برای دستیابی به توافق جامع و نهائی فرصت دارند.