ولفگانگ رنگر صاحب اولین پای مصنوعی دنیا است که قادر به انتقال پیامهای حسی به مغز است.
پای راست این آموزگار پیشین اتریشی، سال 2007 پس از سکته مغزی و تجمع لخته خون قطع شد. او که حالا 54 ساله است می تواند بدود، دوچرخه سواری و حتی کوهپیمایی کند. حرکت پای مصنوعی او طبیعی و بسختی قابل تشخیص است.
ولفگانگ رنگر می گوید: «با این پا می توانم ناهمواری زمین زیر پایم را حس کنم. یا در زمستان خیلی مهم است که می توانم متوجه لیز بودن زمین شوم. می توانم واکنش نشان دهم ، سر و یا زمین نخورم.»
پای مصنوعی علاوه بر افزایش تعادل و امنیت، درد طاقت فرسای پس از جراحی قطع عضو را کاملا از بین برده است. این پروتز نتیجه کار پروفسور هوبرت اگر در دانشگاه لینس اتریش است.
ابتدا، جراحان رشته های عصبی باقیمانده پای قطع شده را به بافت های سالم ران پیوند زدند. سپس شش حسگر عصبی در کف پای مصنوعی سبک وزن قرار داده شد. سنسور ها به تحریک کننده های درون کاسه ای متصل شده اند که پای قطع شده در آن می نشیند. با هر گام یا فشار، حسگرهای پای مصنوعی به مغز پیام می فرستنند.
پروفسور اگر، کارشناس اندام های مصنوعی می گوید: «نقطه های حساس یا فشار در کف این پای مصنوعی حساس قرار داده شده اند. این نقطه های حساس، تماس با سطح زمین و همچنین حرکت پای مصنوعی را محاسبه می کنند. این اطلاعات به سلول های عصبی و سپس به مغر ارسال می شود. و مغز آن را حس می کند.»
به گزارش یورونیوز؛ پروفسور هوبرت اگر سال 2012 نیز بازوی مصنوعی که با مغز کنترل می شود ساخته بود. او امیدوار است با جلب همکاری شرکت های کوچک دیگر برای ساخت اندام های مصنوعی، قیمتهای موجود در بازار که بین ده تا سی هزار یورو است، کاهش دهد.