وال استریت ژورنال: رئیس جمهور امریکا به رهبر جمهوری اسلامی نامه محرمانه نوشته است

0
228

روزنامه آمریکایی وال‌استریت ژورنال می‌گوید باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا ماه گذشته به طور محرمانه نامه‌ای برای آقای علی خامنه‌ای، رهبر ایران فرستاده و در آن “منافع مشترک” ایران و آمریکا را شرح داده است.
به گزارش سایت بی بی سی فارسی و بنا به آنچه وال‌استریت‌ژورنال می‌گوید، اوباما به خامنه ای نوشته است که هر حمله آمریکا علیه مواضع گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) با منافع ایران نیز همخوانی دارد.
به گفته وال‌استریت ژورنال این نامه کمی پیش از ۲۴ نوامبر، موعد نهایی برای رسیدن به یک توافق هسته‌ای، فرستاده شده است و می‌تواند برای ترغیب رهبر ایران به موضعی در جهت رسیدن به هر گونه توافق احتمالی باشد.
همزمان جان ارنست، سخنگوی کاخ سفید از اظهار نظر در مورد صحت و سقم و جزئیات این نامه سر باز زده اما گفته است: “آنچه می توانم بگویم این است که سیاست کاخ‌سفید در مواجهه با ایران تغییری نکرده است.”
در واکنشی از سوی مخالفان آقای اوباما، جان بینر، رئیس مجلس نمایندگان کنگره آمریکا گفته او به رهبران ایران “اعتماد ندارد” و معتقد است که ایران را نباید در جنگ علیه داعش (دولت اسلامی) دخالت داد.
این چهارمین نامه‌ای است که باراک اوباما از زمان ریاست بر کاخ سفید برای رهبر ایران ارسال کرده است.
به نوشته وال استریت ژورنال این مکاتبات نشان می‌دهد که آقای اوباما در مقابله با داعش، نقش ایران را منفی یا مثبت مهم می‌داند.
به نوشته این نشریه، مقامات کاخ‌سفید در پاسخ پرسش‌های دیپلمات‌های خارجی درباره نوشتن چنین نامه‌ای، این موضوع را تکذیب نکرده‌اند.
انتشار این نامه یک روز پس از اظهارات رئیس جمهوری آمریکا درخصوص برنامه هسته‌ای ایران صورت می‌گیرد.
آقای اوباما که روز گذشته در یک کنفرانس خبری و پس از پیروزی جمهوری‌خواهان در انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره سخن می گفت، تاکید کرد “اگر بتوانیم با ایران به توافقی خوب برسیم که بتواند جهان را متقاعد کند که ایران توانایی تولید سلاح اتمی را نخواهد داشت، آن وقت با کنگره وارد مذاکره می‌شویم و آنها را هم متقاعد می‌کنیم. اما این نیازمند یک توافق خوب است.”
آقای اوباما گفته آمریکا و متحدانش می‌توانند چارچوبی به ایران پیشنهاد کنند که در آن بتواند نیازهای صلح‌آمیز انرژی خود را تأمین کند، اما در عین حال گفت که مذاکرات اتمی یک راه دشوار دیپلماتیک است، چرا که دو طرف به هم بی‌اعتماد هستند.
دو طرف براساس توافق مقدماتی شش ماهه ژنو – که برای چهار ماه اضافه تمدید شده – قصد دارند به یک توافق جامع دست یابند. این مهلت چهارماهه روز ۲۴ نوامبر به سر می‌رسد.