مورگان اورتگاس، معاون نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، در سفر خود به لبنان با موضعی قاطع، بر عدم حضور حزبالله در دولت جدید این کشور تأکید کرد و این مسأله را یکی از خطوط قرمز واشنگتن دانست. اورتگاس که نخستین مقام ارشد آمریکایی است که از زمان آغاز ریاست جمهوری دونالد ترامپ و انتخاب جوزف عون به عنوان رئیسجمهور لبنان به این کشور سفر کرده، بیان داشت که واشنگتن از هیچگونه مشارکت حزبالله در دولت جدید لبنان به هر نحوی حمایت نمیکند. این اعلامیه در شرایطی ابراز شد که روند تشکیل کابینه لبنان بر اساس سهمیهبندی فرقهای به بنبست رسیده و جنبش امل، متحد حزبالله، بر تأیید تمامی وزرای مسلمان شیعه اصرار دارد.
پس از دیدار با جوزف عون، اورتگاس به خبرنگاران گفت که از حزبالله و حمایت جمهوری اسلامی از این گروه هراسی ندارد، چرا که آنها در جنگ اخیر با اسرائیل از نظر نظامی شکست خوردند. او اضافه کرد که حزبالله نباید باعث ترس و وحشت مردم لبنان شود و این شامل حضور در دولت نیز میگردد. انتظار میرفت که اورتگاس در دیدار با مقامات لبنانی با لحنی قاطعانه در خصوص حزبالله صحبت کند، گروهی که پس از حملات هوایی و عملیات زمینی چندماهه اسرائیل در جنوب لبنان، ضربات سنگینی متحمل شد.
جنگ حزبالله با اسرائیل که با میانجیگری آمریکا و فرانسه به آتشبس انجامید، ضربالاجلی ۶۰ روزه تعیین کرد که اسرائیل باید از جنوب لبنان عقبنشینی کند و حزبالله نیز موظف به خروج پیکارجویان، تسلیحات و نیروهای خود از این منطقه شد. اورتگاس به تمدید مهلت جابهجایی نیروها تا ۱۸ فوریه اشاره کرد اما به روشنی نگفت که آیا نیروهای دفاعی اسرائیل از خاک لبنان عقبنشینی خواهند کرد. او تصریح کرد که ۱۸ فوریه تاریخ جدید جابهجایی نیروها است و اسرائیل باید جابهجایی نیروهای خود را تا آن روز به پایان برساند، و پس از آن نیروهای لبنانی نیز جابهجا خواهند شد. اورتگاس تأکید کرد که آمریکا بهطور قاطع به این تاریخ متعهد است.