احتمال قراردادن سپاه در فهرست تروریستی اتحادیه‌اروپا

0
416

خبرگزاری آلمان روز دوشنبه ۲۷ مه اعلام کرد که بنابر اطلاعاتی که از حاشیه اجلاس وزرای خارجه اتحادیه اروپا به دست آورده است، آلمان به همراه چند کشور دیگر اروپایی به دنبال قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی اتحادیه اروپا بر پایه رای صادره از دادگاه عالی منطقه‌ای دوسلدورف هستند.

نشریه آلمانی بیلت در گزارشی به نقل از دیپلمات‌های اتحادیه اروپا نوشت که دایره حقوقی شورای اتحادیه اروپا به درخواست هیات آلمانی و هیات‌های چند کشور دیگر پس از بررسی تایید کرده است که حکم صادره از جانب دادگاه دوسلدورف در دسامبر گذشته می‌تواند مبنای قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار گیرد.

یه ون ری، نماینده کره‌ای تبار مجلس فدرال آلمان در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «این خبر خوبی است. این ثمره تلاش‌های خستگی ناپذیر شما است. ما مبارزه شما را می‌بینیم و کنار شما ایستاده‌ایم. اما به یاد داشته باشید که اتحادیه اروپا برای این که سپاه را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار دهد به اتفاق آرا نیازمند است. پس بیایید تا به مبارزه ادامه دهیم.

قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌های تروریستی اتحادیه اروپا مدت‌ها است که در دستور کار بسیاری از سیاستمداران اروپایی قرار دارد. اما بنابر اظهارات مقامات اروپایی این کار مستلزم صدور حکمی از جانب دادگاه اروپایی مبنی بر حادث شدن اقدام تروریستی در قلمروی اتحادیه اروپا توسط سپاه پاسداران است.

به گزارش خبرنامه ملی ایرانیان به نقل از یورونیوز؛ هانا نویمان، نماینده آلمانی پارلمان اروپا در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «حکم دادگاه آلمانی برای قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌های تروریستی کافی است. دیگر بهانه نیاورید آقای بورل. و آنالنا بائربوک از شما به دلیل این که پیوسته این موضوع را جلو بردید، متشکرم.»

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شاخه‌ای از نیروهای مسلح جمهوری اسلامی است که پس از انقلاب ۱۳۵۷ به‌دستور سید روح‌الله خمینی، رهبر جمهوری اسلامی، در ۲ اردیبهشت ۱۳۵۸ تأسیس شد. در حالی که ارتش ایران از مرزهای ایران دفاع و نظم داخلی را حفظ می‌کند، بنابر قانون اساسی جمهوری اسلامی، سپاه پاسداران برای پاسداری از نظام سیاسی جمهوری اسلامی کشور در نظر گرفته شده است. سپاه پاسداران نقش خود را در حفاظت از حکومت اسلامی و همچنین جلوگیری از مداخله و کودتای خارجی توسط ارتش یا «جنبش‌های انحرافی» قرار می‌دهد. نام ایران در آرم سپاه پاسداران وجود ندارد.

ساختار فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به شکلی است که در راس آن فرمانده کل قرار دارد. پس از او جانشین یا قائم مقام قرار می‌گیرد و سپس رئیس ستاد مشترک حائز اهمیت است که به‌طور مستقیم با فرمانده کل در بالا و با فرماندهان نیروهای پنج‌گانه در پایین مرتبط است. فرمانده کل سپاه مستقیماً توسط رهبری انتخاب می‌گردد و جانشین و فرماندهان ستاد مشترک و نیروها به پیشنهاد فرمانده کل و با تصویب و حکم رهبری انتخاب می‌شوند.

طبق ماده ۱۰ اساسنامه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یکی از مأموریت‌های سپاه «مشارکت در عملیات امدادی به هنگام بروز بلایا و حوادث و انجام خدمات امدادی، آموزشی، تولیدی و جهاد سازندگی به درخواست دولت و با رعایت کامل موازین عدل اسلامی در زمان صلح در حدی که به تشخیص شورای عالی سپاه، آمادگی رزمی لازم را برای انجام مأموریت‌های خود از دست ندهد.»

زنجیره قاچاق سوخت توسط عناصری از دولت جمهوری اسلامی به خصوص سپاه پاسداران و برخی شرکت‌های خصوصی مستقر در کشورهای حومه خلیج فارس انجام می‌شود وبخش دریایی سپاه کنترل شدیدی بر مرزهای دریایی و تأسیسات بندری دارد، آندریاس کریگ، مدرس ارشد دانشکده مطالعات امنیتی در کینگز کالج لندن به واشینگتن پست می‌گوید «سپاه یک نهاد بسیار فاسد است. اگر به میزان قاچاق سالانه نگاه کنیم، متوجه می‌شویم که در مورد میلیون‌ها بشکه صحبت می‌کنیم.»

مقاله قبلیافزایش 30 برابر از حد مجاز ذخایر اورانیوم غنی‌سازی شده جمهوری اسلامی
مقاله بعدیتوزیع پیش‌نویس قطعنامه‌ای علیه جمهوری اسلامی در میان شورای حکام
پوریا نژادویسی
فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد برنامه برنامه سازی تلویزیون از دانشکده صدا و سیما. کارمند سابق معاونت سیاسی سازمان صدا و سیما ( اداره کلّ اخبار و اطلاعات ) تهیه کننده و کارگردان برنامه‌هایی‌ چون : دختران فراری پارک ملت- مجموعه عاشوراییان- ماجرای ورود گوشت‌های آلوده به کشور- هویت- رنگ و نقش- سیمای خانواده؛ قسمت خانواده و جوان- سازنده اولین فیلم آموزشی در خصوص نحوه چگونگی‌ رأی گیری برای ستاد انتخابات وزارت کشور- فیلم مستند دیدار سفیر کشور ژاپن در ایران از شهر همدان- مجری و خبرنگار مراکز ؛ تهران ؛ کیش ؛ همدان ؛ فارس- مسول پوشش خبری زلزله بم در سال۱۳۸۲- سر تیم خبری جلسات هیات دولت- سر تیم خبری جلسات بیت رهبری- سر تیم خبری سفرهای هیات دولت- عضو تیم خبری سفرهای رهبری- یکی‌ از عکاسان پروژه محرمانه قرار گاه سازندگی خاتم الانبیا در سایت ( قرب نوح )- همکار در برنامه‌های مختلف با عناوین دیگر چون : مشاور ؛ یکی‌ از کارگردانان هنری ؛مشاور مجری طرح ؛ نماینده حراست ؛ ناظر کیفی و پخش و ... **- عضو شورای عالی‌ تحقیق و مبارزه با مواد مخدر در وزارت کشور - عضو هسته مرکزی گزینش کلّ کشور - دبیر کنگره وزرای شهید هیات دولت در ریاست جمهوری - نماینده بنیاد شهید در ستاد کلّ نیروهای مسلح ( سماجا ) ديگر مسئوليت های پوريا نژاد ويسی از اين قرار است: - همکاری با نشريه گل آقا - همکاری کوتاه مدت با روزنامه کيهان در سال ۱۳۷۸ - تهيه کننده ی برنامه پرسش و پاسخ با دختران فراری پارک ملت، که از بخش خبری شبکه دوم تلويزيون جمهوری اسلامی پخش شد - سازنده ی اولين فيلم آموزشی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا - دبير کنگره ی وزراء شهيد هيئت دولت - عضويت در گروه تحقيق مبارزه با مواد مخدر استاندری همدان - نماينده ی فرماندار همدان در اولين دوره ی انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا در سال ۱۳۷۷ - سازنده ی فيلم مستند آشورا برای معاونت سياسی استانداری همدان - تهيه کننده و مجری برنامه ی خبری با عنوان "دانشجويان انقلاب چرا؟" برای بنياد حفظ آثار ارزشهای دفاع مقدس - مجری صدا و سيمای استان همدان، تهران و کيش در سال های ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۲ - مسئول پيگيری جلسه ی سخنرانی حسين لقمانيان در همدان - يکی از همکاران مطبوعاتی در رابطه با سفر خامنه ای به همدان - مدير بازرگانی روزنامه ی اعتماد در همدان و ...