جزئیات جدید درباره کشته شدن علی عبدالله صالح

0
409

دیروز در صنعا رئیس جمهور سابق یمن توسط برخی افراد مسلح به قتل رسید. اکنون جزئیات جدیدی درباره این واقعه منتشر شده است.

به گزارش رسانه های درون مرزی، علی عبدالله صالح، رئیس جمهور سابق یمن، به همراه تعدادی از رهبران حزب کنگره مردمی یمن در حالی که به سوی منطقه سنحان می‌رفتند، توسط افراد مسلح به قتل رسیدند. از جمله افرادی که به همراه صالح کشته شدند، عارف الزوکا، دبیر کل، حزب کنگره، است. وبگاه رسمی حزب کنگره، با صدور بیانیه‌ای درگذشت رهبران این حزب را به ملت یمن تسلیت گفت.

ماجرا از کجا شروع شد؟
انصارالله (حوثی‌ها) و حزب صالح هر دو به شکل مشترک در صنعا دولت یمن را اداره می‌کردند. اما در چند ماه گذشته اختلاف بین این دو جریان سیاسی افزایش یافت.

از هفته گذشته در پی افزایش تنش‌ها بین نیروهای حوثی‌ها و حزب کنگره یمن وابسته به صالح درگیری‌های شدید بین دو طرف شروع شد که در آن تعدادی کشته و زخمی شدند.

دیروز خبرگزرای رویترز گزارش داد که حوثی‌ها منزل صالح در صنعا را منفجر کردند. لحظاتی بعد شبکه خبری العالم به نقل از منابع نظامی بلندپایه در صنعا گزارش داد که رئیس جمهور به همراه رهبران حزب کنگره در مسیر منطقه سنحان – زادگاه صالح – به قتل رسیدند.

رسانه‎های عربی و حتی افراد نزدیک به صالح ابتدا خبر را تکذیب کردند اما پس از چند ساعت وزارت کشور یمن با صدور بیانیه‌ای کشته شدن صالح را تایید کرد.

جزئیات جدید درباره کشته شدن علی عبدالله صالح صالح چگونه کشته شد؟
پس از 48 ساعت از سخنرانی صالح که در آن از مردم خواسته بود علیه انصارالله قیام و “صفحه جدیدی را باز” کنند. کسی پیش‌بینی نمی‌کرد که او توسط هم‌پیمانان سابقش اعدام شود.

منزل اصلی صالح در خیابان مجاهد در جنوب صنعا قرار دارد. پس از شروع درگیری‌ها، نیروهای صالح اعلام کردند که پادگان‌ها و شهرهای اطراف صنعا را تصرف کردند. اما دیری نپایید که حوثی‌ها اکثر مناطق تصرف شده را بازپس گرفتند. با سیطره حوثی‌ها بر صنعا، منزل صالح در صنعا محاصره شد.

پس از اعلام سیطره حوثی‌ها بر منزل صالح، ظهر روز دوشنبه یک ماشین زرهی حامل صالح و رهبران حزب به سوی منطقه سنحان حرکت کرد. شاهدان عینی و فعالان یمنی گزارش دادند که حوثی‌ها در منطقه سنحان بین دو روستای الشاطبی و بیت الاحمر برای صالح کمین کردند.

یکی از رهبران حزب کنگره به خبرگزاری آناتولی گفته حوثی‌ها خودروی صالح را متوقف کردند و او را به یک مکان نامعلوم بردند سپس او را تبرباران کردند.

با این حال، فعالان یمنی روایت مشابه دیگری را مطرح کردند. این فعالان اعلام کردند که حوثی‌ها خودروی صالح را تعقیب و شبه سمت آن تیراندازی کردند. صالح از ماشین پیاده شده و به سوی یک روستای مجاور فرار کرد. حوثی‌ها به دنبال صالح به درون روستا رفتند ود در آنجا، صالح را با شلیک 30 گلوله به قتل رساندند.

پس از قتل صالح کلیپ واقعه منتشر شد. یکی از حوثی‌ها در این ویدئو این جمله را به زبان آورد “(خون) سرورم حسین هدر نرفت.” منظور این فرد، حسین حوثی، مؤسس جریان حوثی‌ها است که در سال 2004 هنگام جنگ با نیروهای رئیس جمهور وقت، یعنی علی عبدالله صالح کشته شد.

ناظران معتقدند که صالح به سوی استان مأرب در حال حرکت بود.

جریان انصارالله با انتشار بیانیه‌ای از طریق وزارت کشور یمن، رسما اعدام صالح را بر عهده گرفت و اعلام کرد که بر تمام منطقه سیاسی در جنوب صنعا مسلط شده است.

مقاله قبلیاطلاعیه‌ی نهضت مقاومت ملی ایران درباره‌ی درگذشت مهندس حمید ذوالنور رئیس شورای‌عالی سازمان
مقاله بعدیبازسازی فسیل «مونالیزای دایناسورها»
پوریا نژادویسی
فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد برنامه برنامه سازی تلویزیون از دانشکده صدا و سیما. کارمند سابق معاونت سیاسی سازمان صدا و سیما ( اداره کلّ اخبار و اطلاعات ) تهیه کننده و کارگردان برنامه‌هایی‌ چون : دختران فراری پارک ملت- مجموعه عاشوراییان- ماجرای ورود گوشت‌های آلوده به کشور- هویت- رنگ و نقش- سیمای خانواده؛ قسمت خانواده و جوان- سازنده اولین فیلم آموزشی در خصوص نحوه چگونگی‌ رأی گیری برای ستاد انتخابات وزارت کشور- فیلم مستند دیدار سفیر کشور ژاپن در ایران از شهر همدان- مجری و خبرنگار مراکز ؛ تهران ؛ کیش ؛ همدان ؛ فارس- مسول پوشش خبری زلزله بم در سال۱۳۸۲- سر تیم خبری جلسات هیات دولت- سر تیم خبری جلسات بیت رهبری- سر تیم خبری سفرهای هیات دولت- عضو تیم خبری سفرهای رهبری- یکی‌ از عکاسان پروژه محرمانه قرار گاه سازندگی خاتم الانبیا در سایت ( قرب نوح )- همکار در برنامه‌های مختلف با عناوین دیگر چون : مشاور ؛ یکی‌ از کارگردانان هنری ؛مشاور مجری طرح ؛ نماینده حراست ؛ ناظر کیفی و پخش و ... **- عضو شورای عالی‌ تحقیق و مبارزه با مواد مخدر در وزارت کشور - عضو هسته مرکزی گزینش کلّ کشور - دبیر کنگره وزرای شهید هیات دولت در ریاست جمهوری - نماینده بنیاد شهید در ستاد کلّ نیروهای مسلح ( سماجا ) ديگر مسئوليت های پوريا نژاد ويسی از اين قرار است: - همکاری با نشريه گل آقا - همکاری کوتاه مدت با روزنامه کيهان در سال ۱۳۷۸ - تهيه کننده ی برنامه پرسش و پاسخ با دختران فراری پارک ملت، که از بخش خبری شبکه دوم تلويزيون جمهوری اسلامی پخش شد - سازنده ی اولين فيلم آموزشی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا - دبير کنگره ی وزراء شهيد هيئت دولت - عضويت در گروه تحقيق مبارزه با مواد مخدر استاندری همدان - نماينده ی فرماندار همدان در اولين دوره ی انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا در سال ۱۳۷۷ - سازنده ی فيلم مستند آشورا برای معاونت سياسی استانداری همدان - تهيه کننده و مجری برنامه ی خبری با عنوان "دانشجويان انقلاب چرا؟" برای بنياد حفظ آثار ارزشهای دفاع مقدس - مجری صدا و سيمای استان همدان، تهران و کيش در سال های ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۲ - مسئول پيگيری جلسه ی سخنرانی حسين لقمانيان در همدان - يکی از همکاران مطبوعاتی در رابطه با سفر خامنه ای به همدان - مدير بازرگانی روزنامه ی اعتماد در همدان و ...