در واکنش به موسسه آمریکایی «اتحاد علیه جمهوری اسلامی اتمی» که پاناما را به همکاری با جمهوری اسلامی متهم کرده بود، سازمان دریانوردی این کشور میگوید طی چهار سال اخیر مجوز دریانوردی 136 کشتی مرتبط با جمهوری اسلامی را به خاطر دغدغههای مربوط به تروریسم و دور زدن تحریمهای بینالمللی باطل کرده است.
یکشنبه 22 ژانویه، درگیری میان موسسه آمریکای و دولت پاناما از 16 ژانویه آغاز شد، هنگامی که جب بوش، فرماندار پیشین فلوریدا و عضو هیئت مشاوران موسسه در مقالهای برای روزنامه «واشینگتن پست» نوشت: «پاناما در ادامه بقای رژیم جمهوری اسلامی نقش اساسی داشته است، و جمهوری اسلامی را قادر ساخته تا نفت و گاز خود را به سراسر جهان قاچاق کند.»
بوش مدعی شد پاناما محل ثبت مجوز دریانوردی 39 درصد از 288 کشتی است که در انتقال غیرقانونی نفت خام یا فرآوردههای نفتی جمهوری اسلامی دست داشتهاند، و افزود پاناما تنها مجوز دریانوردی 18 عدد از 130 کشتی که اتحاد علیه جمهوری اسلامی اتمی آنها را «نگرانکننده» دانسته بود را لغو کرده است.
العربیه به نقل از مجله فوربز نوشت، در پاسخ، سازمان دریانوردی پاناما، که بزرگترین مجوزدهنده کشتیرانی در جهان است، چند روز بعد ادعاهای بوش را رد کرد. این سازمان طی بیانیهای در 19 ژانویه اعلام کرد در چهار سال اخیر مجوز 136 کشتی که ارتباط مستقیم آنها با «شرکت ملی نفت جمهوری اسلامی» ثابت شده بود، را لغو کرده است.
با این وجود، اتحاد علیه جمهوری اسلامی اتمی پاسخ سازمان دریانوردی پاناما را نپذیرفته، و آن را «ناکافی» دانسته است. این موسسه اخیرا بیانیهای جدید صادر کرد و نگرانیهای خود را توضیح داد.
بر اساس این بیانیه: «کشتیهای متعلق به شرکت ملی نفت جمهوری اسلامی تنها بخشی از مشکل هستند، و کشتیهای متعلق به شرکت ملی نفتکش جمهوری اسلامی و سازمان کشتیرانی جمهوری اسلامی نیز در فرایند قاچاق نفت و دور زدن تحریمها سهیم هستند.»