10 نکته درباره “وزرای پیشنهادی” روحانی برای کابینه دوازدهم

0
545

فهرست وزرای پیشنهادی حسن روحانی برای دولت دوازدهم به مجلس شورای اسلامی معرفی شد. حسینعلی امیری معاون پارلمانی روحانی این فهرست را به همراه برنامه ها و سوابق آنها تقدیم مجلس کرد.

به گزارش تارنماهای درون مرزی، لیست وزرای پیشنهادی روحانی به مجلس حاوی چند نکته است:

1- در لیست منتشر شده گزینه پیشنهادی وزارت علوم معرفی نشده است. به نظر می رسد روحانی در این باره هنوز به جمع بندی نرسیده است. پیش از این علی خاکی صدیق رییس دانشگاه خواجه نصیر اعلام کرده بود معرفی او به عنوان گزینه پیشنهادی وزارت علوم قطعی شده است.

2- در لیست پیشنهادی وزرا نام هیچ زنی دیده نمی شود. در هفته های اخیر اصلاح طلبان و فعالان مدنی تلاش های فراوانی برای قرار گرفتن نام یک زن در لیست کابینه انجام دادند که به نتیجه نرسید. شهیندخت مولاوردی بیشترین شانس را در این باره داشت. او گزینه پیشنهادی برای وزارت آموزش و پرورش بود. در لیست پیشنهادی وزیر اهل تسنن هم دیده نمی شود.

3- در فهرست 17 نفره روحانی، از مجموع ۱۷ وزارتخانه ۸ وزیر تغییر کرده و ۹ وزیر از دولت یازدهم باقی ماندند. با توجه به اینکه وزیر علوم نیز تغییر خواهد کرد، به این ترتیب 50درصد وزرا در دولت دوازدهم تغییر می کنند.

4- در فهرست معرفی شده وزارتخانه های اقتصادی شاهد بیشترین تغییر بوده اند. گزینه های جدید عبارتند از: آذری جهرمی برای وزارت ارتباطات، کرباسیان، برای وزارت اقتصاد، شریعتمداری برای وزارت صنعت، بیطرف برای وزارت نیرو. وزرای خارجه، اطلاعات، کشور، نفت، کار، راه و شهرسازی، بهداشت، ورزش، جهاد کشاورزی نیز تغییر نکرده اند.

5- در وزارتخانه های فرهنگی نیز تغییرات رخ داده است. عباس صالحی به عنوان گزینه پیشنهادی وزارت فرهنگ معرفی شده و سید محمد بطحایی برای وزارت آموزش و پرورش، هنوز گزینه پیشنهادی وزارت علوم معرفی نشده است. به این ترتیب به نظر می رسد روحانی نقطعه ضعف دولت را در حوزه اقتصاد و فرهنگ دیده و سعی کرده است دولت را در این دو زمینه ترمیم کند.

6- حسن روحانی در تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری وعده جوانگرایی در کابینه را داد. در همین راستا یکی از وزرای پیشنهادی را از متولدین دهه 60 قرار داده است. محمد جواد آذری جهرمی تولد سال 1360 است و 36 سال سن دارد. این مدیر جوان پیش از این معاون زیر ساخت وزارت ارتباطات بوده است. بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت نیز با ۶۵ سال سن مسن‌ترین نامزد پیشنهادی است.

7- در 4 سال گذشته سه تن از وزرای به عنوان ژنرال های دولت شناخته می شدند. محمد جواد ظریف وزیر خارجه، بیژن زنگنه وزیر نفت و حسن قاضی زاده هاشمی و زیر بهداشت. هر سه این افراد به عنوان گزینه های پیشنهاد وزارتخانه های خود معرفی شده اند. این در حالی است که پیش از این بحث هایی پیرامون کناره گیری زنگنه و هاشمی مطرح شده بود.

8- درسفرهای انتخاباتی حسن روحانی و دوران تبلیغات یکی از خواسته های هواداران او کنار گذاشتن مصطفی پور محمدی از وزارت دادگستری بود که با معرفی علیرضا آوایی برای این سمت، این خواسته هواداران روحانی تحقق یافته است.

9- اصلاح طلبان به عنوان مهمترین گروه حامی حسن روحانی در انتخابات در ماه های اخیر انتقادات بسیاری به عملکرد رحمانی فضلی وزیر کشور او داشتند، آنها انتظار داشتند فرد دیگری به عنوان وزیر کشور به مجلس پیشنهاد شود اما روحانی باز هم به رحمانی فضلی اعتماد کرده است.

10- در دولت گذشته سهم اصلاح طلبان از کابینه فقط یک وزیر بود، محمود حجتی. اما در لیست پیشنهادی امروز روحانی دو مدیر اصلاح طلب حضور دارند. محمود حجتی که بازهم برای تصدی وزارت کشاورزی به مجلس معرفی شده است و حبیب الله بیطرف وزیر نیرو دولت اصلاحات که برای تصدی وزارت نیرو به مجلس معرفی شده است. ممکن است در تجدید نظر روحانی در دقیقه نود یک اصلاح طلب دیگر برای تصدی وزارت علوم معرفی شود.

مقاله قبلیآنهائی که برای شخصیت قهرمانان هم ارزش قائل نمی شوند!
مقاله بعدیترکیه ساخت دیوار مرزی با ایران را ‘آغاز کرده است’
پوریا نژادویسی
فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد برنامه برنامه سازی تلویزیون از دانشکده صدا و سیما. کارمند سابق معاونت سیاسی سازمان صدا و سیما ( اداره کلّ اخبار و اطلاعات ) تهیه کننده و کارگردان برنامه‌هایی‌ چون : دختران فراری پارک ملت- مجموعه عاشوراییان- ماجرای ورود گوشت‌های آلوده به کشور- هویت- رنگ و نقش- سیمای خانواده؛ قسمت خانواده و جوان- سازنده اولین فیلم آموزشی در خصوص نحوه چگونگی‌ رأی گیری برای ستاد انتخابات وزارت کشور- فیلم مستند دیدار سفیر کشور ژاپن در ایران از شهر همدان- مجری و خبرنگار مراکز ؛ تهران ؛ کیش ؛ همدان ؛ فارس- مسول پوشش خبری زلزله بم در سال۱۳۸۲- سر تیم خبری جلسات هیات دولت- سر تیم خبری جلسات بیت رهبری- سر تیم خبری سفرهای هیات دولت- عضو تیم خبری سفرهای رهبری- یکی‌ از عکاسان پروژه محرمانه قرار گاه سازندگی خاتم الانبیا در سایت ( قرب نوح )- همکار در برنامه‌های مختلف با عناوین دیگر چون : مشاور ؛ یکی‌ از کارگردانان هنری ؛مشاور مجری طرح ؛ نماینده حراست ؛ ناظر کیفی و پخش و ... **- عضو شورای عالی‌ تحقیق و مبارزه با مواد مخدر در وزارت کشور - عضو هسته مرکزی گزینش کلّ کشور - دبیر کنگره وزرای شهید هیات دولت در ریاست جمهوری - نماینده بنیاد شهید در ستاد کلّ نیروهای مسلح ( سماجا ) ديگر مسئوليت های پوريا نژاد ويسی از اين قرار است: - همکاری با نشريه گل آقا - همکاری کوتاه مدت با روزنامه کيهان در سال ۱۳۷۸ - تهيه کننده ی برنامه پرسش و پاسخ با دختران فراری پارک ملت، که از بخش خبری شبکه دوم تلويزيون جمهوری اسلامی پخش شد - سازنده ی اولين فيلم آموزشی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا - دبير کنگره ی وزراء شهيد هيئت دولت - عضويت در گروه تحقيق مبارزه با مواد مخدر استاندری همدان - نماينده ی فرماندار همدان در اولين دوره ی انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا در سال ۱۳۷۷ - سازنده ی فيلم مستند آشورا برای معاونت سياسی استانداری همدان - تهيه کننده و مجری برنامه ی خبری با عنوان "دانشجويان انقلاب چرا؟" برای بنياد حفظ آثار ارزشهای دفاع مقدس - مجری صدا و سيمای استان همدان، تهران و کيش در سال های ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۲ - مسئول پيگيری جلسه ی سخنرانی حسين لقمانيان در همدان - يکی از همکاران مطبوعاتی در رابطه با سفر خامنه ای به همدان - مدير بازرگانی روزنامه ی اعتماد در همدان و ...