مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت مردمی سازمان محیط زیست گفت: بر اساس تفاهم نامه سازمان محیط زیست با وزارت ورزش و جوانان قرار شده ۵۰ فدراسیون ورزشی از ۵۰ نماد جانوری و گیاهی استفاده کنند.
محمد درویش افزود: این اقدام به منظور حمایت ورزش از محیط زیست کشور و معرفی گونه های گیاهی و جانوری به جوانان انجام می شود.
به گفته وی، در حال حاضر تنها «یوزپلنگ» در لیگ جهانی به عنوان نماد فوتبال کشور پذیرفته شده و به دلیل مشکلاتی که بانک سامان به عنوان اسپانسر تیم والیبال داشت «درنا» تنها در لیگ های داخلی نماد والیبال است و در لیگ جهانی از این نماد استفاده نمی شود.
مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت مردمی سازمان محیط زیست اظهار داشت: بر اساس این تفاهم نامه تمام ۵۰ فدراسیون ورزشی کشور از یکی از گونه های حیات وحش و یا گونه های گیاهی به عنوان نماد استفاده خواهند کرد.
درویش تصریح کرد: به عنوان مثال از خرس قهوه ای به عنوان نماد فدراسیون کشتی، خرگوش نماد فدراسیون تنیس، کل نماد فدراسیون کوهنوردی، پلنگ نماد فدراسیون تکواندو و گربه وحشی به عنوان نماد فدراسیون بوکس استفاده خواهد شد.
وی افزود: همچنین امروز طی مراسمی با حضور وزیر ورزش و جوانان، «روباه ترکمن» به عنوان نماد فدراسیون ورزش های دانشگاهی معرفی می شود.
مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت مردمی سازمان محیط زیست یادآور شد: همچنین فدراسیون ورزش های باستانی درخت سرو و فدراسیون ورزش بیماری های خاص نیز از درخت شمشاد به عنوان نماد استفاده خواهند کرد.
درویش تأکید کرد: لزوما هر ۵۰ فدراسیون ورزشی از گونه ای که تداعی کننده آن ورزش باشد و حرکات و توانمندی های مشابه داشته باشند استفاده نمی کند اما تا جایی که ممکن باشد سعی می شود این هماهنگی رعایت شود.
به گزارش مهر، پیش از این یوز ایرانی به عنوان نماد فوتبال، فوک خزری به عنوان نماد شنا، شیرجه و واترپلو، درنا به عنوان نماد والیبال و دلیجه به عنوان نماد سافت بال در نظر گرفته شده است.