گزارش‌گران بدون مرز صدور احکام سنگین زندان علیه وب‌نگاران سایت مجذوبان نور را محکوم می‌کند..

0
162

گزارش‌گران بدون مرز در آخرین گزارش خود که در مورد سرکوب آزادی اطلاع‌رسانی در ایران منتشر کرده است، صدور احکام سنگین زندان علیه وب‌نگاران سایت اطلاع رسانی مجذوبان نور را محکوم کرده است، متن منتشر شده در وب سایت گزارش‌گران بدون مرز به شرح زیر است:

گزارش‌گران بدون مرز صدور احکام سنگین زندان علیه وب‌نگاران سایت مجذوبان نور را محکوم می‌کند.

 

٢٥ تیر ١٣٩٢- هفت وب‌نگار به ٥٦ سال زندان محکوم شدند.

 

گزارش‌گران بدون مرز صدور احکام سنگین زندان علیه وب‌نگاران سایت اطلاع رسانی مجذوبان نور را محکوم می‌کند.

٢٢ تیرماه اعلام شد، که شعبه ١٥ دادگاه انقلاب اسلامی، هفت همکار سایت مجذوبان نور را با اتهاماتی چون «تبلیغ علیه نظام، توهین به رهبر و معاونت در اخلال در نظم عمومی » به حبس‌های از هفت تا ده سال زندان محکوم کرده است. حمیدرضا مرادی به ۱۰ سال و شش ماه زندان، رضا انتصاری به ۸ سال و شش ماه زندان و مصطفی دانشجو ، فرشید یداللهی فارسی، امیر اسلامی، امید بهروزی، افشین کرم‌پور را هر کدام به ۷ سال و شش ماه زندان قطعی محکوم کرده است. علاوه بر حکم زندان، این وب‌نگاران به مدت پنج سال از هر گونه فعالیت سیاسی و رسانه‌ای نیز محروم شده‌اند.همکاران سایت مجذوبان نور که از شهریور ماه ١٣٩٠ در زندان بسر می‌برند، در اعتراض به عادلانه نبودن دارسی، در جلسات دادگاه شرکت نکردند.

۲۱ تیرماه ۱۳۹۲ – بازداشت روزنامه‌نگار مستقل فریبا پژوه

گزارش‌گران بدون مرز بازداشت خودسرانه فریبا پژوه، همکار بسیاری از روزنامه‌های اصلاح‌طلب را محکوم می‌کند. در تاریخ ۱۹ تیرماه، ماموران شخصی پوش وزارت اطلاعات پس از بازرسی منزل، این روزنامه‌نگار را به زندان اوین منتقل کردند. وی در این مدت دوبار با خانواده تماس تلفنی گرفته است، اما نتوانسته است، در باره علت بازداشت خود خانواده را مطلع کند. مدیر وبلاگ «پس از باران»، پیش از این در تاریخ ۳۱ مرداد ماه ۱۳۸۸ نیز بازداشت شده بود، که پس از سپری کردن ۱۲۴ روز در سلول‌های بند امنیتی ۲۰۹ در تاریخ اول دی ماه همان سال در انتظار برگزاری دادگاه، با سپردن وثیقه به شکل موقت آزاد شده بود. فریبا پژوه به یک سال حبس، تعلیق شده به مدت پنج سال محکوم شده است.

۱۷تیر ماه – بازداشت دو شهروند وب‌نگار در سمنان

در تاریخ ۱۷تیر ماه گزاش‌گران بدون مرز از بازداشت دو شهروند وب‌نگار در شهر سمنان به اتهام اهانت به مسئولان بر روی صفحه فیس بوک خود مطلع شده است.علی میر احمدی رئیس پلیس فتا شهر سمنان به خبرگزاری مهر، « متهمان را زنی ۳۵ ساله و مردی ۴۵ ساله» معرفی کرده است که به « هنگام بازجویی به جنایت خود اعتراف کرده اند.»

محمد حسن نامی وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات در’ مراسم افتتاح پست الکترونیک ملی که با همکاری شرکت پست و سازمان فناوری اطلاعات ایران’ رونمایی شد، اعلام کرده است،که به هر ایرانی از سوی دولت یک آدرس ملی داده خواهد شد. وزیر در آینده سابق دولت احمدی نژاد از تحصیل کردگان دانشگاه پیونگ یانگ کره شمالی است.

روزنامه واشنگتن پست در شماره ۹ ژوئیه خود باردیگر شرکت آمریکایی بلو کوات را متهم کرده است که ابزار کنترل و مراقبت را بر روی اینترنت در اختیار مؤسسات و دولت ایران قرار داده است و با عمل مرتکب نقض قانون تحریم‌ها شده است.

١٨ تیر ماه ١٣٩٢- بازداشت‌های خودسرانه در ایران ادامه دارد.

گزارش‌گران بدون مرز بازداشت خودسرانه احمد عسگری، شهروند روزنامه‌نگار و همکار بسیاری از رسانه‌ها را در تاریخ ٣٠ خرداد ١٣٩٢ محکوم می‌کند. احمد عسگری به هنگام دیدار با برادر یکی از زندانیان سیاسی برای خبرگیری از وضعیت وی با خشونت از سوی ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و سپس به منزلش برای بازرسی برده شد و پس از ضبط وسائل شخصی و کامپیوتر به مکان نامعلومی منتقل شده است. از علت و مکان بازداشت وی تا امروز اطلاعی در دست نیست.

بازداشت خودسرانه و حبس در زندان‌های مخفی اقدامی رایج در ایران است. اینگونه دو روزنامه‌نگار کرد، خسرو و مسعود کردپور، مدیر و همکار سایت اطلاع‌رسانی موکریان در تاریخ ٦ تیرماه از سوی شعبه دو بازپرسی مهاباد با اتهام « تبلیغ علیه نظام از طریق اطلاع رسانی درباره زندانیان سیاسی و فعالان مدنی» پس از سپری کردن ١١١ روز بازداشت در زندان اطلاعات، بدون حضور وکیل، تفهیم اتهام شدند و در همین روز به زندان مرکزی مهاباد منتقل شدند. برادران کردپور در تاریخ ١٧ و ١٨ اسفند ١٣٩١ بازداشت شده بودند.

در تاریخ ١٧ تیر ماه گزارش‌گران بدون مرز مطلع شد که، فاطمه خردمند از سوی شعبه ٢٦ دادگاه انقلاب اسلامی به یک سال زندان محکوم شده است. روزنامه‌نگار سابق نشریه گزارش صنعت چاپ در تاریخ ١٧ دی در منزلش از سوی ماموران لباس شخصی بازداشت شده بود و در تاریخ ١٢ بهمن با سپردن پنجاه میلیون وثیقه در انتظار برگزاری دادگاه آزاد شده بود.

۶تیرماه – آزادی روحانی وبلاگ‌نویس.

گزارش‌گران بدون مرز،در تاریخ اول تیرماه ۱۳۹۲ از آزادی احمدرضا احمد پور روحانی وبلاگ‌نویس در پی پایان مدت محکومیت سه ساله خود، مطلع شده است. اما وی باید به زودی برای سپری کردن ۱۰سال تبعید به شهرستان ایزه برود. نویسنده وبلاگ” پژواک خاموش” در تاریخ ٦ دی ماه ١٣٨٨ بازداشت شده بود. وی برای ” تبلیغ علیه نظام و نشر اکاذیب و هتک حیثیت” روحانیت به یک سال زندان محکوم شده بود. احمد رضا احمد پور یک ماه پیش از پایان حکم زندان خود مورد ” عفو” قرار گرفت! اما برای ١٦ روز اعتصاب غذا و ارسال نامه‌ای سرگشاده به بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد در اعتراض به وضعیت نابسامان بازداشت در پرونده‌ای دیگر در دادگاه ویژه روحانیت مجدداً بازداشت و به زندان محکوم شد.

٣ تیرماه ١٣٩٢- ژیلا بنی یعقوب آزاد اما سعید مدنی به شش سال زندان محکوم شد.

گزارش‌گران بدون مرز خرسندی خود را از آزادی ژیلا بنی یعقوب روزنامه‌نگار زندانی در تاریخ دوم تیرماه ١٣٩٢، پس از پایان محکومیت یک ساله‌اش از زندان اعلام می‌کند. این روزنامه‌نگار اما برای مدت سی سال اجازه فعالیت روزنامه‌نگاری ندارد.

مدیر سایت کانون زنان ایران در تاریخ ١٢ شهریور ١٣٩١ برای سپری کردن مدت محکومیت خود به زندان اوین احضار شده بود.

مدیر وبلاگ “ما روزنامه نگاریم”برنده جایزه ویژه آزادی بیان گزارشگران بدون مرز در ششمین دوره مسابقه بین‌المللی بهترین وبلاگ‌های دویچه‌وله در سال ٢٠١٠ بود. و در سال ٢٠٠٩ جایزه “شجاعت در روزنامه‌نگاری” بنیاد رسانه‌های زنان به وی تعلق گرفت، در همان سال جایزه سازمان روزنامه‌نگاران کانادایی برای آزاد بیان نیز به وی اهدا شد.

این روزنامه‌نگار و وب‌نگار به همراه همسرش بهمن احمدی امویی در تاریخ ٣٠ خرداد ١٣٨٨ و در پی اعتراضات مردمی به انتخاب مجدد محمود احمدی‌نژاد در انتخابات مورد مناقشه‌ی ٢٢ خرداد ١٣٨٨ دستگیر شدند. این روزنامه‌نگار در تاریخ ٢ شهریورماه ١٣٨٨ با سپردن وثیقه‌ای سنگین آزاد، اما بهمن احمدی امویی به پنج سال زندان محکوم شد. ٢٢ آبان ١٣٨٨ شعبه ٥٤ دادگاه تجديد نظر استان تهران، حکم يك سال زندان و ٣٠ سال محروميت از روزنامه نگاري را که پیش از این از سوی شعبه ٢٦ دادگاه انقلاب به رياست قاضي پير عباس صادر شده بود، تائید کرد.

گزارش‌گران بدون مرز، همچنین از آزادی علی غزالی مدیر و فواد صادقی سردبیر سایت بازتاب امروز در تاریخ ٢٦ خرداد مطلع شده است. این دو روزنامه‌نگار آنلاین در تاریخ‌های ١٤ و ٢٩ اردیبهشت پس از احضار به دادستانی بازداشت و روانه زندان شده بودند.

در تاریخ ٢٨ خرداد، سعید مدنی روزنامه‌نگار زندانی از سوی شعبه ٢٦ دادگاه انقلاب اسلامی به شش سال زندان و ده سال تبعید به بندرعباس محکوم شد. وی در تاریخ ١٧ دی ماه١٣٩٠ در منزلش بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. این جامعه شناس که مقاله‌هایش در بسیاری از رسانه‌ها منتشر شده است، نزدیک به یک سال را در بند امنیتی ٢٠٩ و تحت فشار سپری کرد.

اول خرداد ١٣٩٢ – مسدود سازی و احضار، سرکوب آزادی اطلاع رسانی در انتخابات.

گزارش‌گران بدون مرز موج سانسور و مسدود سازی سایت‌های اطلاع رسانی ایرانی و جهانی را محکوم می‌کند. از ٢٥ اردی‌بهشت و با نزدیک شدن به انتخابات ٢٤ خرداد، بسیاری از سایت‌های اطلاع رسانی نزدیک به جناح‌های مختلف نظام، و همچنین گوگل و یاهو در بسیاری از نقاط ایران مسدود شد‌ه‌اند. این مسدود سازی نشانگر تنش حاکم بر روابط جناح‌های محافظه‌کاران در آستانه اعلام فهرست نامزدهای تائید شده از سوی شورای نگهبان قانون اساسی جمهوری اسلامی بود، از ٣٠ اردیبهشت و در آغاز کارزارهای رسمی انتخاباتی ، تشدید شده است.

سایت‌های معیارنیوز، روشنایی، بهاراناو بهارآنلاین، نزدیک به دولت که خبرهای مربوط به اسفندیار رحیم مشایی پوشش می‌داد و سایت‌های آفتابو آینده نیوز نزدیک به اکبر هاشمی رفسنجانی، از سوی کارگروه تشخیص مصادیق محتوای مجرمانه، مسدود شده‌اند. سایت روزنامه بهار در تاریخ ٣٠ اردی‌بهشت فیلتر شده است.

همزمان با مسدود سازی سایت‌های اطلاع رسانی،در تهران و برخی از شهرهای بزرگ ایران،بسیاری از روزنامه‌نگاران از سوی سپاه پاسدران و وزارت اطلاعات احضار و بازجویی شده‌اند.

اکثریت این روزنامه‌نگاران نزدیک به دو نامزد رد صلاحیت شده از سوی شورای نگهبان، اکبر هاشمی رفسنجانی و اسفندیار رحیم مشایی بوده‌اند. برخی از روزنامه‌نگاران نزدیک به نامزدهای مستقل و یا حتا مخالف نظام ( تائید نشده از سوی شورای نگهبان) نیز احضار و تعدادی از آنها، چندین ساعت بازداشت شده‌اند. در بازجویی از این روزنامه‌نگاران خواسته شده است که « از نامزدهایی که در خط رهبری نیستند حمایت نکنند.» بازجویان وزارت اطلاعات از زندانیان سیاسی سابق احضار شده، خواسته‌اند «میان زندان و رفتن به مسافرت تا پایان انتخابات یکی را انتخاب کنند!»

فواد صادقی، سردبیر سایت مسدود شده‌ی بازتاب امروز در تاریخ ٢٩ اردی‌بهشت پس از احضار به دادستانی بازداشت و روانه زندان شد. علی غرالی مدیر سایت نیز ازتاریخ ١٤ اردیبهشت در بازداشت بسر می‌برد

از سوی دیگر،زندانیان سیاسی که در مرخصی بسر می‌بردند از سوی دستگاه قضایی به بازگشت زندان فراخوانده شدند. روزنامه‌نگاران و وب‌نگاران زندانی، بهمن احمدی امویی، مسعود باستانی،شیوا نظر آهاری و حسین رونقی می‌بایست خود را تا پیش از اول خرداد به زندان معرفی‌کنند.

اکثریت این زندانیان بیماری هستند و باید تحت درمان باشند، از این میان حسین رونقی ملکی که در تاریخ ٢٢ آذر ماه ١٣٨٨ بازداشت و به ١٥ سال زندان محکوم شده است، با وضعیتی نابسامان به زندان اوین بازگشته است. این وب‌نگار در تاریخ ٩ اردی‌بهشت ١٣٩٢ از سوی دادگاهی در استان آذربایجان به ٥ ماه زندان و ٥٠٠ هزار ریال جریمه نقدی برای «تهدید علیه بهداشت عمومی از طریق پخش نان کپک زده و تمرد از مامورد برگزار » محکوم شده است.در مرداد ماه سال گذشته در پی زلزله‌ای در آذربایجان و کم اعتنایی مسوولان به زلزله زدگان، فعالان مدنی و کاربران اینترنتی با به راه انداختن کارزاری به همیاری این قربانیان شتافتند. بخشی از فعالان که در محل امدادگری می‌کردند، از جمله حسین رونقی ملکی در محل بازداشت شدند.

٢١ فروردین – دو وب‌نگار زندانی شده‌اند.

گزارش‌گران بدون مرز از بازداشت وب‌نگار مجتبا دانش‌طلب در تاریخ ٢٠ فروردین ١٣٩٢ مطلع شده است. وی برای سپری کردن محکومیت شش ماه زندان به ” اتهام توهین به مسئولان نظام و علی خامنه‌ای” به زندان اوین احضار شده است. این وبلاگ نویس طرفدارجناح محمود احمدی نژاد، در تاریخ ٢٩ فروردین ١٣٩١ از سوی دادگاه انقلاب از این اتهام تبرئه شده بود، ولی در پی اعتراض دادستان، دادگاه تجدید نظر در دی ماه سال گذشته وی را به شش ماه زندان و ١٠٠ هزار تومان جریمه نقدی محکوم کرده بود.

بنا بر اطلاعات گردآوری شده از سوی سازمان گزارش گران بدون مرز، در هفته‌های گذشته تعداد زیادی از وب‌نگاران و روزنامه‌نگاران حامی محمود احمدی نژاد رئیس جمهور، برای انتشار مقالاتی در باره جناح اصولگرایان و علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی، و یا دفاع از مواضع بحث برانگیز، محمود احمدی‌نژاد، احضار و یا تحت تعقیب قضایی قرار گرفته‌اند. تشدید جنگ قدرت میان دو جناح علی خامنه‌ای و محمود احمدی نژاد، بیش از پیش از میان رسانه‌های محافظه‌کار قربانی می‌گیرد.

سازمان همچنین از بازداشت رضا اکوانیان، وب‌نگار وبلاگ سال‌های خوب سگی در تاریخ ٩ فروردین در شهر یاسوج مطلع شده است. بنا بر گفته خانواده‌اش که در تاریخ ١٧ فروردین موفق به ملاقات وی شده بودند : ” آثار ضرب و شتم بر چهره و بدن وی نمایان بوده است.” به نظر می‌رسد این وبلاگ نویس، که پیش از این در تاریخ ١٢ بهمن ١٣٨٨ بازداشت و در فروردین ١٣٨٩از سوی دادگاه انقلاب یاسوج به یک سال زندان قطعی و پنج سال زندان تعلیقی محکوم شده بود، برای اعتراف اجباری مورد بدرفتاری قرار گرفته است.

٢٠ اسفند ١٣٩١ – یک روزنامه لغو امتیاز، یک روزنامه‌نگار بازداشت و یک روزنامه نگار به شکل موقت آزاد شد.

گزارش‌گران بدون مرز، اعتراض خود را به لغو مجوز انتشار روزنامه مغرب اعلام می‌کند. این روزنامه، در تاریخ ٢٠ اسفند ١٣٩١ از سوی هیات نظارت بر مطبوعات، بازوی سرکوب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی لفو امتیاز شد.مغرب در شماره دیروز خود نامه‌ای سرگشاده خطاب به علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران منتشر کرده بود که در بخشی از آن نوشته بود : “فضای رسانه‌ای کشور انبوهی از تحدیدات و تضيیقات غیرقانونی و سلیقه‌ای احاطه نموده است که حدوثاً و بقائاً، منشاء پیدایش آسیب‌های متعددی گشته و خواهد گشت. ” در تاریخ ١٦ اسفند ماه ١٣٩١ محمد مهدی امامی ناصری، مدیر و علیرضا آقایی راد مسئول صفحات سیاسی روزنامه‌ی مغرب از سوی ماموران دادستانی تهران در محل کار خود بازداشت شده که روز بعد با سپردن وثیقه تا برگزاری دادگاه آزاد شدند.

گزارش‌گران بدون مرز از بازداشت مسعود کردپور همکار سایت سایت اطلاع‌رسانی موکریان در تاریخ ١٨ اسفند ١٣٩١ در پی احضار به اداره‌ی اطلاعات مهاباد، مطلع شده است. برادر وی خسرو کردپور، مدیر سایت اطلاع‌رسانی موکریان نیز در تاریخ ١٧ اسفند ١٣٩١ بازداشت شده بود. علت بازداشت این روزنامه‌نگار به شکل رسمی از سوی دستگاه قضایی اعلام نشده است.

از سوی دیگر سازمان از آزادی موقت، احسان مازندارانی روزنامه‌نگار روزنامه اعتماد در تاریخ ١٩ اسفند مطلع شده است. وی در تاریخ ٢ اسفند ١٣٩١ از سوی ماموران وزارت اطلاعات پس از بازرسی منزلش و ضبط کامپیوتر و دیگر وسائل شخصی بازداشت و به زندان اوین منتقل شده بود.

١٨ اسفند ١٣٩١- یک روزنامه‌نگار کرد بازداشت و یک شهروند وب نگار آزاد شد.

گزارش‌گران بدون مرز بازداشت روزنامه‌نگار کرد خسرو کردپور، مدیر سایت اطلاع‌رسانی موکریاندر تاریخ ١٧ اسفند ١٣٩١ را محکوم می‌کند. به گفته خانواده این روزنامه‌نگار وی با حکم قضایی از سوی ماموران اداره اطلاعات پس از بازرسی منزل و ضبط کامپیوتر و وسائل شخصی بازداشت و به محل نامعلومی انتقال داده شد. بنا بر حکم قضایی علت دستگیری وی ” اطلاع رسانی از وضعیت حقوق بشر و زندانیان در کردستان” اعلام شده است.

گزارش‌گران بدون مرز از آزادی موقت و با سپردن وثیقه تا برگزاری دادگاه، محمد مهدی امامی ناصریمدیر مسئول روزنامه مغرب، یک روز پس از بازداشت مطلع شده است.

سازمان، همچنین از آزادی، هانيه صانع فرشی، شهروند وب نگاری که ازاواخر تیرماه ١٣٨٩ در زندان بسر می‌برد، در تاریخ ٦ اسفند ماه ١٣٩١ مطلع شده است. این دختر جوان که در تاریخ ٢٧ فروردین ١٣٩٠ به هفت سال زندان محکوم شده بود، به دلیل وضعیت نابسامان جسمی از زندان آزاد شده است.

٣ اسفند ١٣٩١- بازداشت یک روزنامه‌نگار و ازادی ده روزنامه نگار قربانی یکشنبه سیاه.

گزارش‌گران بدون مرز از بازداشت احسان مازندارانی روزنامه‌نگار روزنامه اعتماد در تاریخ ٢ اسفند ١٣٩١ مطلع شد. این روزنامه نگار از سوی ماموران وزارت اطلاعات پس از بازرسی منزلش و ضبط کامپیوتر و دیگر وسائل شخصی بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.

گزارش‌گران بدون مرز خرسندی خود را از آزادی ده روزنامه‌نگاران دیگر قربانی یکشنبه سیاه اعلام می‌کند فاطمه ساغرچی همکار سایت جماران در تاریخ ٢٩ بهمن

جواد دلیری سردبیر روزنامه اعتماد در تاریخ ١ اسفند.

حسین یاغچی روزنامه‌نگار نشریه اسمان در تاریخ ٢ اسفند.

کیوان مهرگان ، روزنامه‌نامه نگار سابق بسیاری از روزنامه‌های اصلاح طلب در تاریخ ٤ اسفند.

 

امیلی آمرایی و نرگس جودکی روزنامه‌نگاران روزنامه‌ آرمان در تاریخ ٥ اسفند.

اکبر منتجی روزنامه‌نگار نشریه اسمان و ریحانه طباطبایی روزنامه‌نگار روزنامه بهار در تاریخ ٦ اسفندمیلاد فدایی اصل،خبرگزاری ایلنا و پوریا عالمی روزنامه‌نگار روزنامه شرق در تاریخ ٨ اسفند

این روزنامه‌نگاران به شکل موقت و برای بسیاری از آنها با سپردن وثیقه ٢٠٠ میلیون تومانی آزاد شده‌اند. پنج روزنامه‌نگار دیگر نسرین تخیری ،ساسان آقایی،پژمان موسوی، صبا آذرپیک و سلیمان محمدی همچنان در بازداشت بسر می‌برند.

گزارش‌گران بدون مرز خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط، همه‌ی روزنامه‌نگاران و وب‌نگاران زندانی‌ست. با امضای این طومار، همیار ما برای تحقق این خواست شوید.

 http://rsf.org/petitions/blacksunda…

٢٣ بهمن ١٣٩١- آزادی موقت یکی از روزنامه‌نگاران موج اخیر بازداشت‌ها.

گزارش‌گران بدون مرز در تاریخ ١٨ بهمن ماه١٣٩١ از آزادی موقت علی دهقان روزنامه نگار روزنامه بهار، مطلع شده است. این روزنامه نگار در تاریخ ١١ بهمن ماه در پی موج تازه‌ای از دستگیری روزنامه نگاران در ایران بازداشت شده بود. از تاریخ ٧ بهمن دست کم ١٧ روزنامه‌نگار در تهران از سوی وزارت اطلاعات بازداشت شدند. مطهره‌ی شفیعی که به همراه دوازده روزنامه‌نگار دیگر در تاریخ ٨ بهمن بازداشت شده بود، روز بعد آزاد شد. ١٥ روزنامه نگار زندانی دیگر همچنان در سلول‌های انفرادی بند ٢٠٩ زندان اوین بسر می‌برند.

گزارش‌گران بدون مرز نگران شرایط بازداشت این روزنامه‌نگاران است که از همه حقوق خود از جمله حق دسترسی به وکیل و ملاقات با خانواده محروم شده اند.

٣ بهمن ١٣٩١ – آزادی موقت دو روزنامه‌نگار حدیث قزوین.

گزارش‌گران بدون مرز در تاریخ ٢٢ دی ماه١٣٩١ از آزادی موقت رحیم سرکار سردبیر و در تاریخ ٢٥ دی ماه ١٣٩١ از آزادی موقت و در انتظار برگزاری دادگاه محمد کیمیایی همکار هفته نامه حدیث قزوین (با سپردن ١٠٠ میلیون وثیقه) مطلع شده است.این دو روزنامه نگار به ترتیب در تاریخ ٥ و ١٢ دی ماه در قزوین بازداشت شده بودند.

٢٢ دی ماه ١٣٩١- محکومیت حسین کروبی مدیر روزنامه‌ توقیف شده اعتماد ملی برای مصاحبه با رسانه‌های خارجی.

گزارش‌گران بدون مرز در تاریخ ١٩ دی ماه ١٣٩١ مطلع شد، حسین کروبی مدیر اجرایی روزنامه توقیف شده اعتماد ملی، به شش زندان محکوم شده است. در تاریخ ٢٦ مرداد ماه ١٣٨٨ روزنامه اعتماد ملی از سوی دستگاه قضایی به علت انتشار مطالبی در باره شکنجه و تجاوز در زندان‌های جمهوری اسلامی توقیف شد. حسین کروبی، فرزند مهدی کروبی صاحب امتیاز این روزنامه، به اتهام ” انتشار خبر کذب به قصد تشویش افکار عمومی” و برای مصاحبه در باره ماجرای زندان کهریزک محاکمه و محکوم شده است. این زندان که محل نگاهداری مجرمان عادی بود، پس از انتخابات خرداد ٣٨٨ به بازداشت‌گاهی برای نگاهداری معترضان سیاسی تبدیل شد، و در ان تعدادی از بازداشت شدگان قربانی بدرفتاری به قتل رسیدند. نخستین بار مهدی کروبی در تاریخ نامه ٩ مرداد ماه ١٣٨٨، در باره وجود شکنجه، بدرفتاری و تجاوز به زندانیان در زندان‌های جمهوری اسلامی نامه‌ای روشنگرانه منتشر کرده بود.

١٥ دی ماه ١٣٩١ – زندانی کردن سعید حائری و آزادی رضا انصاری راد.

گزارشگران بدون مرز از زندانی شدن سعید حائری در تاریخ ٢٣ دی ماه ١٣٩١ مطلع شده است. این شهروند وب‌نگار و عضو کمیته گزارشگران حقوق بشر برای تحمل دو سال محکومیت به زندان اوین رفته است. وی پیش از این در دی ماه ١٣٨٨ بازداشت شده بود که پس از چهار ماه زندان با سپردن ٥٠٠میلیون تومان وثیقه آزاد شده بود. سعید حائری در دادگاه بدوی به دوسال و نیم زندان و ٧٤ ضربه شلاق برای “تبلیغ علیه نظام” محکوم شده بود، که این حکم در شعبه٣٦ دادگاه تجدید نظر به دوسال زندان قطعی تعدیل یافت. دو همکار دیگر سعید حائری در کمیته گزارشگران حقوق بشر نیز در زندان اوین زندانی هستند. شیوا نظر اهاری که به چهار سال زندان و سعید جلالی فر که به سه سال محکوم شده‌است، و به ترتیب از تاریخ ١٨ شهریور ١٣٩١ و ٩ مرداد ماه ١٣٩٠ در زندان بسر می‌برند.

سازمان هچمنان از ازادی رضا انصاری راد در تاریخ ٢٦ دی ماه ١٣٩١ مطلع شده است. وی پس از سپری کردن حکم یک سال زندان خود از زندان اوین ازاد شد. همکار بسیاری از روزنامه های اصلاح طلب برای “تبلیغ علیه نظام” از سوی شعبه ٢٦ دادگاه انقلاب اسلامی به یک سال زندان محکوم شده بود که این حکم در فروردین ماه سال ١٣٩١ از سوی شعبه ٣٦ دادگاه تجدید نظر تائید و وی در تاریخ ١٣ اردیبهشت زندانی شد.

مقاله قبلیخانواده دراویش دربند؛ احکام دادگاه ناعادلانه و غیرحقوقی است..!
مقاله بعدیشیوع بیماری هپاتیت در زندان بندرعباس منجر به مرگ یک زندانی شد..!
پوریا نژادویسی
فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد برنامه برنامه سازی تلویزیون از دانشکده صدا و سیما. کارمند سابق معاونت سیاسی سازمان صدا و سیما ( اداره کلّ اخبار و اطلاعات ) تهیه کننده و کارگردان برنامه‌هایی‌ چون : دختران فراری پارک ملت- مجموعه عاشوراییان- ماجرای ورود گوشت‌های آلوده به کشور- هویت- رنگ و نقش- سیمای خانواده؛ قسمت خانواده و جوان- سازنده اولین فیلم آموزشی در خصوص نحوه چگونگی‌ رأی گیری برای ستاد انتخابات وزارت کشور- فیلم مستند دیدار سفیر کشور ژاپن در ایران از شهر همدان- مجری و خبرنگار مراکز ؛ تهران ؛ کیش ؛ همدان ؛ فارس- مسول پوشش خبری زلزله بم در سال۱۳۸۲- سر تیم خبری جلسات هیات دولت- سر تیم خبری جلسات بیت رهبری- سر تیم خبری سفرهای هیات دولت- عضو تیم خبری سفرهای رهبری- یکی‌ از عکاسان پروژه محرمانه قرار گاه سازندگی خاتم الانبیا در سایت ( قرب نوح )- همکار در برنامه‌های مختلف با عناوین دیگر چون : مشاور ؛ یکی‌ از کارگردانان هنری ؛مشاور مجری طرح ؛ نماینده حراست ؛ ناظر کیفی و پخش و ... **- عضو شورای عالی‌ تحقیق و مبارزه با مواد مخدر در وزارت کشور - عضو هسته مرکزی گزینش کلّ کشور - دبیر کنگره وزرای شهید هیات دولت در ریاست جمهوری - نماینده بنیاد شهید در ستاد کلّ نیروهای مسلح ( سماجا ) ديگر مسئوليت های پوريا نژاد ويسی از اين قرار است: - همکاری با نشريه گل آقا - همکاری کوتاه مدت با روزنامه کيهان در سال ۱۳۷۸ - تهيه کننده ی برنامه پرسش و پاسخ با دختران فراری پارک ملت، که از بخش خبری شبکه دوم تلويزيون جمهوری اسلامی پخش شد - سازنده ی اولين فيلم آموزشی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا - دبير کنگره ی وزراء شهيد هيئت دولت - عضويت در گروه تحقيق مبارزه با مواد مخدر استاندری همدان - نماينده ی فرماندار همدان در اولين دوره ی انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا در سال ۱۳۷۷ - سازنده ی فيلم مستند آشورا برای معاونت سياسی استانداری همدان - تهيه کننده و مجری برنامه ی خبری با عنوان "دانشجويان انقلاب چرا؟" برای بنياد حفظ آثار ارزشهای دفاع مقدس - مجری صدا و سيمای استان همدان، تهران و کيش در سال های ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۲ - مسئول پيگيری جلسه ی سخنرانی حسين لقمانيان در همدان - يکی از همکاران مطبوعاتی در رابطه با سفر خامنه ای به همدان - مدير بازرگانی روزنامه ی اعتماد در همدان و ...