گروه اقدام ویژه جمهوری اسلامی در وزارت خارجه آمریکا با انتشار گزارشی اعلام کرد که جمهوری اسلامی از سال ۲۰۱۲ میلادی ۱۶ میلیارد دلار برای حمایت از گروههای نیابتیاش در سوریه، عراق و یمن هزینه کرده است. مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا روز سه شنبه ۱۷ مهر/۹ اکتبر در توئیتی با استناد به این گزارش نوشت: در حالی که مردم ایران درگیر مشکلات اقتصادی هستند، جمهوری اسلامی بیش از ۱۶ میلیارد دلار از سال ۲۰۱۲ برای تقویت بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، و حمایت از دیگر شرکای خود در سوریه، عراق و یمن هزینه کرده است.
گروه اقدام ویژه جمهوری اسلامی در گزارش اخیر خود به روشهایی اشاره کرده که جمهوری اسلامی برای انتقال پول به گروههای تحت حمایت خود در منطقه استفاده می کند. بر اساس این گزارش، نیروی قدس سپاه پاسداران برای مبادلات مالی خود از شرکتهایی در امارات متحد عربی و همچنین بانک البلاد الاسلامی عراق برای انتقال حمایت مالی به گروه های وابسته استفاده کرده است.
در همین حال، جمهوری اسلامی در سالهای گذشته کمکهای مالی زیادی به سوریه کرده است. از جمله می تواند به ایجاد دو خط اعتباری یک میلیارد دلاری و همچنین اختصاص ۶‚۳ میلیارد دلار برای صادرات کالا به این کشوراشاره کرد.
در همین حال، جمهوری اسلامی و سوریه توافقنامههای متعددی را در زمینه سرمایهگذاری در حوزه نفت، برق، انرژی و دیگر حوزههای صنعتی امضا کرده اند.
گروه اقدام ویژه جمهوری اسلامی همچنین جمهوری اسلامی را متهم به کمک به گروه القاعده کرده است و گفته جمهوری اسلامی به اعضای این گروه اجازه اقامت در کشور داده و آنان از این طریق امکان انتقال نیرو و پول به سوریه و جنوب آسیا را دارند.
در این گزارش همچنین فهرستی از اقدامات جمهوری اسلامی ارائه شده است که گروه اقدام ویژه جمهوری اسلامی آنها را اقدامات «تروریستی» توصیف کرده است. بازداشت یک دیپلمات جمهوری اسلامی به اتهام تلاش برای بمب گذاری در نشست سازمان مجاهدین خلق در ویل پنت در حومه پاریس و دستگیری ۱۰ نفر در آلمان به اتهام جاسوسی برای سپاه پاسداران از جمله جدیدترین اقدامات جمهوری اسلامی است که گروه اقدام ویژه جمهوری اسلامی آن را در چهارچوب «تروریستی» تعریف کرده است.
گروه ویژه اقدام جمهوری اسلامی پس از خروج آمریکا از توافق هستهای وین و بازگشت تحریمها علیه جمهوری اسلامی در وزارت خارجه آمریکا تشکیل شده است. این گروه در جهت هماهنگ کردن تحریم های آمریکا از طریق تشویق کشورهای دیگر در همراهی تحریم های آمریکا و همچنین اطمینان یافتن از افزایش فشارها بر جمهوری اسلامیفعالیت می کند. برایان هوک مدیریت این گروه را به عهده دارد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه؛ مقامات جمهوری اسلامی آمریکا را متهم می کنند که با تشکیل این گروه قصد «سرنگونی» جمهوری اسلامی را دارد. اتهامی که مقامات آمریکایی آنرا رد می کنند و می گویند هدف واشنگتن اطمینان یافتن از این موضوع است که جمهوری اسلامی هیچگاه به سلاح هسته ای دست نیابد و ضمن تغییر رفتار ریشه ای، رویکرد خود را در منطقه تغییر دهد.