کشورها چگونه به جنگ کرونا رفتند؛ جدول رفتارهای ۱۷ کشور

0
306

حدود سه ماه از آغاز درگیری جهان با کرونا می‌گذرد و امروز به کابوس نهادهای بین‌المللی و دولت‌ها تبدیل شده است. بررسی‌های نشان می‌دهد دولت‌ها سه شیوه توصیه‌ای، محدودیت قانونی و حمایتی و روش بینابین برای مهار این ویروس در پیش گرفته‌اند؛ حال باید منتظر ماند و دید کدام یک از این روش‌ها موثر خواهد بود؟

این روزها کرونا به کابوسی برای دولت‌ها بدل شده و آسایش را از آنها ربوده است. بر اساس آمارهای منتشرشده توسط سازمان بهداشت جهانی از ۳۱ دسامبر ۲۰۱۹ تا کنون، ۳۷۸هزار و ۴۱ نفر در سراسر جهان به ویروس کووید-۱۹ مبتلا شده‌اند و از این تعداد، ۱۶ هزار و ۳۶۵ نفر در نقاط مختلف جهان، جان خود را از دست داده‌اند.

بر اساس آمارهای منتشر شده توسط سازمان بهداشت جهانی(WHO)، تاکنون ایتالیا، چین، ایران، اسپانیا، فرانسه، آمریکا، بریتانیا، هلند، کره جنوبی، آلمان، بلژیک، سوئیس، اندونزی، ژاپن، فلیپین، ترکیه، سن مارینو، سوئد، برزیل و عراق به ترتیب، بیشترین کشته‌های ناشی از ابتلا به کرونا را داشته‌اند.

  • دولت‌های محلی و نهادهای بین المللی علیه کرونا

سازمان بهداشت جهانی حدود سه هفته قبل اعلام کرد این بیماری همه گیر شده است،، دو روز قبل سازمان ملل از تأسیس واحد مقابله با کرونا خبر داد و تاکنون نهادهای فراملی چون گروه هفت و اتحادیه اروپا برای مقابله با این بیماری دست به کار شده‌اند، با این حال دولت‌ها طی این مدت با دیده تردید و به عنوان تهدید به یکدیگر نگریستند. بخشی از این رویکرد در سیاست‌های داخلی آنها  برای مقابله با شیوع کرونا در داخل مرزهای‌شان مشهود است.

  • چین؛ از قرنطینه شهری تا تشویق‌های تجاری

چین به عنوان مرکز شیوع این بیماری، پیش از سایر کشورها برای مقابله با این بیماری دست به کار شد. سیاست قرنطینه شهری، نخستین تدبیر دولت این کشور در مواجهه با این بیماری بود. علاوه‌براین، سایر ادارات، سازمان‌های دولتی و خصوصی، کارخانه‌ها، شرکت‌های داخلی و خارجی غیر از داروخانه‌ها و فروشگاه‌های مواد غذایی در ووهان که مرکز شیوع کرونا بود، تعطیل شدند و ساکنان شهر نیز برای تأمین نیازهای خود با محدودیت‌های خارج شدن از خانه مواجه بودند؛ به این معنا که از هر خانوار، تنها یک نفر می‌توانست هفته‌ای دو بار برای تأمین مایحتاج از خانه خارج شود. هرچند سایر مراکز آموزشی و ادارات و شرکت‌های چین تعطیل شدند، اما کلاس‌های درس به شکل مجازی برگزار می‌شد و اغلب کارمندان موظف به دورکاری بودند. البته اقدامات دولت چین به این موارد ختم نمی‌شود؛ تعبیه تب‌سنج‌ها و دستگاه مجهز به اشعه در ورودی تمام فروشگاه‌ها، مجتمع‌های مسکونی و رستوران‌ها، ممنوعیت ورود پستچی‌ها به ساختمان‌های تجاری و مسکونی، ارسال مرسوله‌های پستی توسط ربات و کوادکوپتر، کنترل رسانه‌ها و جرم‌انگاری انتشار اخبار نادرست درباره کرونا، توزیع ماسک و مواد ضدعفونی، جرم‌انگاری و تعیین مجازات برای پنهان کردن علایم بیماری و عدم استفاده از ماسک در امکان عمومی، شیفتی کردن و تعطیلی خطوط تولید کارخانه‌ها، ارائه خدمات درمانی رایگان به بیماران، پرداخت اجاره امکان مسکونی و تجاری توسط شهرداری‌ها و تخصیص بلیت هواپیمای رایگان به تجار خارجی ازجمله اقداماتی است که دولت این کشور برای مقابله با این بیماری از آن بهره گفت.

  • قرنطینه با چاشنی توصیه

در حال حاضر ایتالیا با نزدیک به ۵۰۰۰ کشته به مرکز شیوع و قربانیان مبتلا به کرونا تبدیل شده است؛ از حدود ۱۰ روز قبل با دستور جوزپه کونته، نخست وزیر این کشور با اعلام منطقه حفاظت شده در این کشور، قرنطینه سراسری اعمال شد. به این ترتیب، مردم جز برای درمان و خرید مایحتاج حق خروج از خانه را ندارند، مراکز عمومی، مدارس و دانشگاه‌ها تعطیل و برگزاری تجمعات ممنوع شد. با این حال، سیستم حمل و نقل عمومی همچنان تعطیل نشده است و مراکز تجاری مجاز به ادامه فعالیت اقتصادی هستند.

اسپانیا با بیش از هزار کشته، در رتبه چهارم قربانیان این بیماری قرار دارد. از اواخر اسفندماه، پدرو سانچز، نخست‌وزیر این کشور، با اعلام وضعیت فوق‌العاده، خروج شهروندان از خانه را به جز برای خرید مایحتاج ضروری، دارو یا رفتن سر کار منع کرد. تعطیلی سایر مدارس، دانشگاه‌ها، موزه‌ها، مراکز فرهنگی و ورزشگاه‌ها و محدودیت فعالیت رستوران‌ها و کافه‌ها به ارائه خدمات بیرون‌بر از دیگر تدابیر دولت این کشور برای مقابله با کروناست. البته دولت این کشور به داروخانه‌ها و پمپ بنزین‌ها اجازه فعالیت داده است. وضعیت اضطراری تا حداقل چهار روز دیگر ادامه خواهد داشت و با توجه به افزایش آمار قربانیان کورنا در این کشور، باید منتظر تصمیمات تازه مسئولان این کشور برای مهار این بیماری بود.

فرانسه که رتبه پنجم کشته‌شدگان این بیماری را به خود اختصاص داده است، همزمان با اسپانیا، ادوارد فلیپ، نخست وزیر این کشور از دستور تعطیلی سایر اماکن عمومی و غیرضروری را از آن تاریخ، خبر داد. به این ترتیب، مراکز اداری، سازمان‌های عمومی و خصوصی به دورکاری کارمندان خود توصیه شده‌اند. بعلاوه، دولت فرانسه با هدف «پایش و کُند کردن سیر طبیعی ویروس» اعمال قرنطینه سراسری را رد و به مردم توصیه کرده جز موارد ضروری از خانه خارج نشوند؛ با این‌حال، وسایل حمل و نقل، داروخانه‌ها، سوپرمارکت‌ها و داروخانه تعطیل نشدند. بنا بر اطلاعات ساکنان این کشور، مردم برای خروج از کشور باید به دولت ایمیل بزنند و علت خروج خود از خانه را اعلام کرده و مجوز حضور در خیابان دریافت کنند.

  • کرونا بیمه را سراسری و بهره بانکی را در آمریکا کم کرد

ایالات متحده آمریکا با بیش از ۳۰۰ کشته، در رتبه ششم قربانیان این بیماری قرار گرفته است. دولت آمریکا در گام نخست برای مقابله با این بیماری، دستور کنترل و پایش سلامت مسافرانی را که از اروپا و آسیا به آمریکا می‌رفتند، صادر کرد. در مراحل بعد و با افزایش آمار مبتلایان به این بیماری، خطوط هواپیمایی این کشور  تعداد پروازهای خود را کاهش دادند و به این ترتیب، حدود ۷۵درصد سفرهای هوایی به این کشور، از حدود شش روز قبل کاهش یافته است و مرزهای زمینی این کشور با مکزیک و کانادا بسته شده است. علاوه‌براین، با صدور فرمان وضعیت اضطراری توسط رئیس‌جمهوری، ۵۰ میلیارد دلار برای مقابله با این بیماری تخصیص داده شد.  به این ترتیب، مقررات بیمه درمانی سهلگیرانه‌تر می‌شود و ساخت بیمارستان‌ها و مراکز درمانی جدید و همچنین آزمایش‌ برای شیوه‌های درمانی جدید تسریع می‌شود. بانک مرکزی این کشور نیز، به منظور مقابله با تبعات اقتصادی ناشی از شیوع کرونا با هماهنگی انگلیس، اتحادیه اروپا و ژاپن نرخ بهره بانکی را به صفر تا ۲۵ درصد کاهش داده و از خریداری اوراق قرضه با هدف تزریق نقدینگی به بازار، خبر داده است. هفته گذشته، مدارس، مراکز فرهنگی چون سالن‌های سینما و تئاتر و رستوران‌ها تعطیل شده‌اند و به گفته شهردار نیویورک این تعطیلی تا هشت هفته ادامه خواهد یافت. مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا نیز توصیه کرده است، گردهمایی‌های بیش از ۵۰ نفر در این کشور تا هشت هفته آتی لغو شود. با این حال، مراکز تجاری، تولیدی و اداری این کشور همچنان تعطیل نشده است و همین امر سبب سردرگمی مردم شده است. 

  • مقاومت جانسون در برابر تعطیلی، افزایش قربانیان کرونا در انگلیس

رتبه هفتم کشته شدگان مبتلا به کرونا از آن بریتانیاست، دولت بوریس جانسون ابتدا از اعمال سیاست قرنطینه و اعمال محدودیت در رفت‌وآمد یا شرایط اضطراری خودداری کرد، اما اخیرا در رویکرد خود تجدید نظر کرد. «متقاعد کردن مردم به شستن دست‌ها» نخستین استراتژی دولت انگلیس برای مقابله با کرونا بود؛ اخیرا تلگراف در گزارشی پیش‌بینی کرد احتمالا انگلیس نیز وضعیتی مشابه ایتالیا را تجربه کند. با این حال تعداد مبتلایان به کووید-۱۹ در این کشور در حال افزایش است؛ به همین دلیل، دولت جانسون در گام جدید اعلام کرد رستوران‌ها، کافه‌ها و سالن‌های سینما در محدوده آلوده به این ویروس بسته شوند. توصیه به ماندن در خانه به جای شستن دست‌ها بخش دیگری از گام دوم این دولت است؛ موضوعی که پیش‌تر جانسون و تیمش از آن خودداری می‌کردند.

  • هلند در فکر برنامه‌های حمایتی دوران پساکرونا

حدود سه هفته از تشخیص اولین مورد ابتلا به کرونا در هلند می‌گذرد و از آن تاریخ تاکنون، با افزایش شمار کشته‌شدگان این کشور در رتبه هشتم مرگ و میر ناشی از این بیماری قرار گرفته است. به این ترتیب، پس از درخواست فدراسیون پزشکان هلند، دولت این کشور اعلام کرد مدارس، مهدکودک‌ها، رستوران‌ها، بارها، کافه‌ها، موزه‌ها، کلاب‌ها، تئاترها، سالن‌های ورزشی، کافی‌شاپ‌ها و برخی مغازه‌ها و امکان دیگر به مدت سه هفته (تا ۱۶ آوریل) تعطیل خواهند بود. مارک روته، نخست‌وزیر این کشور در کنفرانس مطبوعاتی که اواخر اسفندماه برگزار شد نیز دست دادن را ممنوع اعلام کرد و از مردم خواست در خانه بمانند و دورکاری کنند. علاوه‌براین، محدود کردن پرواز از کشورهایی با آمار بالای ابتلا به این بیماری، لغو اغلب پروازهای هواپیمایی KLM تا دو ماه آینده و کاهش سفرهای آن، پذیرش مسافرانی که گواهی سلامت دارند و رد موارد غیر، تعطیلی دادگاه‌ها جز موارد ضروری و عدم پذیرش و بررسی پرونده پناهجویان ازجمله دیگر اقدامات این کشور است. البته شهردار رتردام از احتمال لغو فستیوال موسیقی یورو ویژن، در صورت گسترش شیوع این بیماری در هلند وسایر کشورهای اروپایی خبر داده است. باتوجه به احتمال از بین رفتن مشاغل در صنایع مختلف هلند و درخواست‌های متعدد شرکت‌ها برای دریافت کمک مالی، دولت این کشور در حال بررسی و تحقیق برای ارائه خدمات و کمک مالی در آینده نزدیک است.

  • کره جنوبی؛ نمونه موفق مهار کرونا در آسیا

دولت کره جنوبی نهمین کشور در جدول بیشترین قربانیان کرونا در جهان و رتبه سوم در آسیاست؛ با این حال یکی از کشورهای موفق در مهار این بیماری شناخته شده است. دولت کره از اوایل اسفندماه، اعلام وضعیت قرمز کرد، هرچند مقامات بهداشتی این کشور، شهری را قرنطینه نکردند اما بر روی کنترل این ویروس در شهرهای دائگو و گیونگ سانگ شمالی به عنوان کانون اولیه شیوع این بیماری  متمرکز شدند. منطقه‌بندی شهری، اعلام مناطق مراقبت ویژه و مناطق فاجعه برای انجام کمک‌ها و معافیت‌های مالی ازجمله دیگر اقدامات این کشور است.  تخصیص کمک جبرانی تا ۵۰ درصد برای رفع آسیب‌ها در مناطق فاجعه، معافیت در پرداخت قبض‌های خدماتی، حمایت دولت در زمینه معیشت، حمایت در زمینه هزینه‌های بیمه عمومی، شناسایی محل تردد بیماران مبتلا به کووید-۱۹ از طریق تلفن‌های همراه، کنترل سلامت مسافرانی که قصد خروج از این کشور را دارند، تصویب حدود ۱۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار بودجه اضطراری -که ۷۰ درصد آن به صورت تزریق نقدینگی به بازارهای کشور و ۳۰ درصد دیگر در قالب کمک به بنگاههای اقتصادی تأمین میشود-، تعطیلی مدارس و مراکز آموزش عالی، جلوگیری از گردهمایی‌ها و برگزاری تجمعات، شناسایی بیماران و ایزوله کردن آنها و تغییر زمان رزمایش‌های مشترک با آمریکا از دیگر تدابیر جدی این کشور برای مبارزه با کرونا بوده است. البته بسیاری از کارشناسان مسئولیت‌پذیری عمومی و همراهی با مردم با دولت در اجرای سیاست‌های مقابله با شیوع کرونا را رکن دوم موفقیت این کشور در کند کردن رشد شیوه این بیماری در کره جنوبی می‌دانند.

  • جریمه مالی عاملان شیوع کرونا در آلمان، حمایت مالی از قربانیان

بر اساس آخرین آمارها، آلمان در رتبه دهم مرگ ومیر ناشی از ابتلا به کرونا قرار دارد. آلمان از نخستین کشورهایی بود که با شیوع این بیماری در خارج از مرزهای چین خواستار مقابله منطقه‌ای با آن شد؛ پس از آن، ینس اشپان، وزیر بهداشت آلمان از تشکیل  جلسه کشورهای گروه هفت برای بکارگیری روش یکسان در مقابله با ویروس کرونا خبر داد. دو روز قبل آنگلا مرکل، صدراعظم این کشور خواستار رفتار منطقی و صحیح مردم این کشور شد و اعلام کرد، دولت‌های فدرال و ایالتی کشور در مورد یک برنامه ۹ بندی توافق کرده‌اند و این مقررات باید رعایت شوند و جنبه توصیه‌ای ندارند؛ در غیر این صورت خطر مجازات (تا ۲۵هزاریورو برای هرنفر) وجود دارد. به این ترتیب،  تمام اجتماعات از آیین‌های مذهبی (مثل کلیسا، کبیسه و مسجد) تا تمام اجتماعات ورزشی و همین‌طور برنامه‌های زنده تلویزیونی که تماشاچی دارند متوقف شد، جلسات دولت در سالن‌های بزرگتر برگزار می‌شود، فروشگاه‌های موادغذایی و داروخانه‌ها همه فروشگاه‌های دیگر تا اواسط آوریل تعطیل شدند و گشت‌وگذار در فضای آزاد و پارک‌ها مشروط به خانواده‌های تا پنج نفر و ساکن آپارتمان شد، اجتماع بیش از دو نفر در برخی شهرها ممنوع شد، از تاریخ ۱۸ مارس (۲۸ اسفند) ورود مسافرانی غیر از شهروندان اتحادیه اروپا به مدت ۳۰ روز ممنوع شد و در مقابل دولت این کشور برنامه‌ای برای بازگرداندن شهروندان این کشور به آلمان و بررسی وضعیت سلامت آنها ترتیب داد. مواد توافقنامه ۹ بندی این کشور شامل این موارد می‌شود: ۱. به حداقل رساندن ارتباط با سایر افراد در خارج از خانه ۲. رعایت فاصله حداقل یک و نیم تا دو متر با دیگران در اماکن عمومی ۳. حضور در اماکن عمومی مشروط به انفرادی یا تجمع دونفره با فردی غیر از اعضای خانه ممکن است، تخلف از این موارد با برخورد پلیس همراه است ۴. رفتن سر کار، مراقبت‌های اضطراری‌، خرید، ویزیت پزشک‌، شرکت در جلسات‌، قرار ملاقات‌ها و معاینات لازم پزشکی‌، بیرون رفتن به دلیل کمک به دیگران، ورزش‌های فردی در هوای تازه و سایر فعالیت‌های لازم مجاز است ۵. لغو برگزاری جشن‌ها در اماکن عمومی و آپارتمان‌ها، تخلف از این مورد نیز با برخورد پلیس همراه است ۶. توقف فعالیت رستوران‌ها و کافه‌ها، به جز ارائه خدمات بیرون‌بر ۷. توقف فعالیت شرکت‌های خدماتی در زمینه مراقبت‌های شخصی مانند آرایشگاه‌ها، استودیوهای آرایشی‌، ماساژ، استودیوهای تاتو به جز مراقبتهای درمانی و پزشکی ۸. رعایت مقررات بهداشتی و اجرای اقدامات محافظتی مؤثر برای کارکنان و بازدیدکنندگان در شرکت‌ها و به ویژه شرکت‌های دارای ترافیک عمومی مانند فروشگاه‌های مواد خوراکی، بهداشتی و داروخانه‌ها ۹. این اقدامات حداقل برای دو هفته معتبراند. البته اقدامات دولت آلمان به اینها محدود نمی‌شود، ارائه بسته حمایتی به شهروندان این کشور، به خصوص اقشار کم درآمد و مراکز درمانی و پرنسل آنها تحت عنوان «هارتس چهار»  تا شش ماه آینده، بخشی از کمک‌های مالی این کشور برای مقابله با کروناست. در همین راستا، هوبرتس هایل به روزنامه بی ام زونتاک اعلام کرده است؛ «ما مردم را تنها نمی‌گذاریم. دولت مراقب آن‌ها خواهد بود. وزارت کار آلمان برآورد کرده که آمار متقاضیان کمک‌های اجتماعی در بحران کرونا تا یک میلیون و ۲۰۰هزار نفر بیش‌تر شود. هزینه‌کرد دولت آلمان نیز ممکن است در طول شش‌ماه حدود ۹ میلیارد و ۶۰۰ میلیون یورو افزایش یابد. دولت آلمان کمک‌هزینه مختص کودکان را برای خانواده‌های صاحب فرزند در این مدت به میزان ۱۸۵ یورو افزایش خواهد داد. طبق مقررات جدید، برای دریافت این مبلغ دیگر درآمد سه ماه قبل والدین بررسی نمی‌شود و فقط درآمد ماه قبل بررسی خواهد شد».

هرچند شمار مبتلایان کرونا و کشته شدگان آن در کشورهای دیگر قابل قیاس با ۱۰ کشور نخست نیست اما آنها نیز این موضوع را جدی گرفته‌اند و اغلب با جدیت سیاست‌ها و تدابیر تازه‌ای به کار بسته‌اند.

  • اروپا در جنگ تن به تن با کرونا

بلژیک که در رتبه یازدهم کشته‌شدگان مبتلا به کرونا قرار دارد،  مرزهای خود را  برای جلوگیری از سفرهای غیر ضروری بسته است. علاوه براین، حدود ۱۰ نیروی پلیس مأمور نظارت بر این امر شده‌اند.

سوئیس در رتبه دوازدهم مرگ و میر ناشی از کرونا در جهان قرار دارد. در همین راستا، شورای فدرال این کشور مبلغی حدود ۳۲ میلیارد فرانک سوئیس برای حمایت از شرکت‌ها و کسانی که تحت تاثیر ویروس قرار گرفته‌اند، تخصیص داده است.

  • ژاپن المپیک به را به سال آینده موکول کرد

ژاپن یکی از ۲۰ کشور نخست در شمار قربانیان ناشی از ابتلا به کروناست، همسایگی ژاپن با چین، این کشور را در معرض خطر بیشتری نیز قرار داده است. از این رو، مجلس نمایندگان و سنای این کشور برای کمک به دولت در مهار این بیماری، قانون اعلام وضعیت اضطراری را تصویب کردند.  به این ترتیب، دولت این کشور به استانداران استان‌های تعیین شده اجازه داد تا از ساکنان بخواهند در منازل خود باقی بمانند و درخواست و یا دستور برای تعطیلی مدارس را بدهند و همچنین محدودیت‌هایی را برای استفاده از مراکز شلوغ اعمال کنند. قرنطینه ۱۴ روزه مسافرانی که از کره‌ جنوبی و چین وارد این کشور می‌شوند، تغییر محل فرود پروازهای چین، هنگ کنگ، ماکائو و کره جنوبی، از سایر فرودگاه‌ها به فرودگاه «ناریتا» در نزدیکی توکیو و فرودگاه «کانسای» در نزدیکی اوساکا، لغو خدمات مسافربری دریایی با چین و کره جنوبی، لغو روادید ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار چینی و ۱۷ هزار شهروند اهل کره جنوبی، لغو رویدادهای فرهنگی و ورزشی ازجمله مسابقه ماراتن توکیو و تغییر زمان برگزاری المپیک به ۲۰۲۱ و تخصیص ۱۵ میلیارد دلار وام برای حمایت از مشاغل تجاری کوچک بخشی از برنامه‌های دولت این کشور در شرایط اضطراری است.

  • کمپین تشویقی برای کادر درمانی در ترکیه  

ترکیه نیز یکی از ۲۰ کشور نخست در شمار مرگ‌ومیر ناشی از کروناست، از این رو، روز گذشته دولت این کشور مقرر کرد، تردد در خیابان‌ها و معابر عمومی برای سالمندان بالای ۶۵ سال ممنوع است،  مدارس تعطیل و آموزش از طریق تلویزیون دولتی این کشور انجام می‌گیرد و پروازهای هواپیمایی ترکیه تنها به پنج شهر جهان ادامه خواهد داشت و دیگر پروازها تا ۲۰ روز آتی لغو شده است. علاوه براین‌ها، درخواست رئیس‌جمهوری از مردم برای ماندن در خانه و عدم حضور در اماکن عمومی و تشکیل کمپین ملی حمایت از پرسنل بهداشت و سلامت به شکل انتشار ویدئوی تشویق و دست زدن، بخش دیگری از اقدامات این کشور برای مقابله با شیوع این بیمای است.

  • تعطیلی مناسک مذهبی و درگیری جهان عرب با کرونا

کشورهای عربی نیز با این بیماری دست و پنجه نرم می‌کنند. در همین راستا، دویچه وله در گزارشی نوشت، در قطر، کمیته عالی مقابله با کرونا دستور بسته شدن تمام مغازه‌ها و تجارت‌خانه‌ها، غیر از بنگاه‌های مربوط به مواد غذایی و دارویی را صادر کرده است. به گزارش الجزیره، در عربستان سعودی، دولت تمام اداره‌ها و بنگاه‌ها، غیر از بنیادهای پزشکی را به مدت ۱۵ روز تعطیل کرده است. بنا به دستور هیئت علمای دینی کشور، نماز جمعه و جماعت در تمام مساجد و مراکز دینی قطع می‌شود و مساجد تنها به تلاوت اذان بسنده می‌کنند. دولت عمان نیز دستور تعطیلی تمام مراکز کار، تجارت، بازارها، باشگاه‌های تفریحی و ورزشی اماکن توریستی، مدارس و آرایشگاه‌ها به جز فروشگاه‌های مواد غذایی و داروخانه‌ها و درمانگاه‌ها و بیمارستان‌ها را صادر کرده است.

به گزارش ایرنا؛ حال باید منتظر ماند و دید آیا سیاست قرنطینه و اعمال محدودیت قانونی  پیروز خواهد شد یا استراتژی توصیه؟

ردیفکشورتعداد مبتلایانتعداد تلفاتاقداماتنوع استراتژی
۱ایتالیا  ۶۹.۱۷۶۶.۸۲۰اعلام وضعیت اضطراریقرنطینه سراسری و جریمه خروج غیر ضروری از خانه (۴۰۰ تا ۳هزار یورو)تعطیلی مراکز فرهنگی، ورزشی، آموزشی، رستوران ها و کافه هاعدم تعطیلی مراکز تجاری و تولیدیکنترل مسافران خارجیممنوعیت برگزاری تجمعاتتوصیه‌ای و  قانونی
۲چین۸۱.۲۱۸۳.۲۸۱قرنطینه شهریتعطیلی مراکز فرهنگی، ورزشی، آموزشی، اداری و تولیدی و …تأکید بر دورکاریحمایت مالی و معافیت مالیاتی و تشویق مالی تجار خارجیاعلام وضعیت اضطراریقانونی و حمایتی 
۳ایران۲۴.۸۱۱۱.۹۳۴تعطیلی مراکز فرهنگی، ورزشی، آموزشی و گردشگری و تجاریتوصیه به دورکاری، کاهش ساعت کاری مراکز اداری یا فعالیت آنها به صورت شیفتی
سنجش سلامت در گذرگاه‌های بین شهری
توصیه‌ای و قانونی
۴اسپانیا۴۲.۰۵۸۲.۹۹۱تعطیلی مراکز فرهنگی، ورزشی، آموزشی، رستوران ها و کافه هااعلام وضعیت اضطراریتوصیه‌ای و  قانونی
۵فرانسه۲۲.۳۰۴۱.۱۰۰اعلام وضعیت اضطراریتعطیلی مراکز فرهنگی، ورزشی، آموزشی، رستوران ها و کافه هاعدم تعطیلی مراکز تجاری و تولیدیکنترل مسافران خارجیافزایش جریمه خروج غیر ضروری از خانه به ۱۳۵ یوروممنوعیت برگزاری تجمعاترفت و آمد منوط به اطلاع رسانی به دولت و دریافت مجوزتوصیه‌ای و  قانونی
۶آمریکا۵۴.۸۸۱۸۸۲اعلام وضعیت اضطراریتعطیلی مراکز فرهنگی، ورزشی، آموزشی، رستوران ها و کافه هاعدم تعطیلی مراکز تجاری و تولیدی و کنترل مسافران خارجیبستن مرزها، کاهش سفرهای هوایی و توصیه به دورکاری، دستور به ارتش برای کمک رسانی به نیروهای درمانی در راستای مقابله با کروناتخصیص بودجه حمایتی ۵۰ میلیارد دلاری کاهش بهره بانکی به صفر تا ۲۵درصدتوصیه‌ای، قانونی و حمایتی
۷انگلیس۸.۰۷۷۴۴۲تعطیلی رستوران ها،  کافه ها و سالنهای سینما، دستور به ارتش برای کمک رسانی به نیروهای درمانی در راستای مقابله با کروناتوصیه به رعایت اصول بهداشتی و پیشگیرانهممنوعیت عدم برگزاری تجمعحضور محدود در اماکن عمومیجریمه در صورت تشخیص حضور غیر ضروری در اماکن عمومیتوصیه‌ای، قانونی
۸هلند۵.۵۶۰۲۷۶تعطیلی مدارس، مهدکودک‌ها، رستوران‌ها، بارها، کافه‌ها، موزه‌ها،‌کلاب‌های جنسی، اروتیک تئاترها، سالن‌های ورزشی، کافی‌شاپ‌ها و برخی مغازه‌ها و دادگاه هامحدودیت پروازهاکنترل سلامت مسافرانبررسی راهکارهای حمایتی از مشاغل و کسب و کارهاتوصیه‌ای، قانونی و حمایتی
۹کره جنوبی۹.۱۳۷۱۲۶اعلام وضعیت قرمزمنطقه بندی شهری برای کنترلتخصیص ۱۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار بودجه اضطراری و حمایت مالی از صنایعتعطیلی مدارس، دانشگاه ها، مراکز فرهنگی، اغلب صنایعشناسایی محل تردد بیماران از طریق تکنولوژی تلفن همراهلغو برگزاری رزمایش نظامیتوصیه‌ای، قانونی و حمایتی
۱۰آلمان۳۲.۹۹۱۱۵۹ممنوعیت برگزاری تجمعات و جشنهامحدودیت حضور در امکان عمومی تعطیلی مدارس، دانشگاه ها، مراکز فرهنگی، فروشگاه‌های غیرضروری، رستورانها و کافه‌هاممنوعیت ورود مسافرانی غیر از شهروندان اتحادیه اروپابازگرداندن شهروندان آلمان و بررسی وضعیت آنها، تخصیص بودجه برای حمایت مالی از مردم، مشاغل و صنایع حدود ۹ میلیارد و ۶۰۰ میلیون یورو، برخورد قانونی و دریافت جریمه از متخلفانتوصیه‌ای، قانونی و حمایتی
۱۱بلژیک۴.۲۶۹۱۲۲بستن مرزهاتعطیلی مراکز فرهنگی و آموزشی و  مدارستوصیه به عدم حضور در امکان عمومیتوصیه‌ای و قانونی
۱۲سوئیس۹.۸۷۷۱۲۲تعطیلی مراکز فرهنگی و آموزشی و  مدارستوصیه به عدم حضور در امکان عمومیتخصیص حدود ۳۲ میلیارد فرانک سوئیس برای حمایت از مشاغلتوصیه‌ای، قانونی و حمایتی
۱۳ژاپن ۱.۱۹۳۴۳اعلام وضعیت اضطراریقرنطینه مسافران چین و کرهتخصیص ۱۵میلیارد دلار کمک مالی برای حمایت از صنایع، مردم و مشاغل
حمایت مالی برای درمان بیماران مبتلا به کروناتعطیلی مدارس، دانشگاه ها، مراکز فرهنگی، رستورانها و کافه هاکاهش پروازها و کنترل سلامت مسافرانلغو روادید اتباع کره جنوبی و چین 
توصیه‌ای، قانونی و حمایتی
۱۴ترکیه۱.۸۷۲۴۴تعطیلی مدارس، دانشگاه ها، مراکز فرهنگی، رستوارنها و کافه هاممنوعیت حضور افراد بالای ۶۵ سال در امکان عمومیتوصیه به ماندن در خانهمحدودیت پروازهای خارجیتوصیه‌ای و قانونی
۱۵قطر۵۲۶۰تعطیلی سایر مراکز تجاریتعطیلی مدارس، دانشگاه ها و مراکز عمومی غیرضروریتوصیه‌ای و قانونی
۱۶عربستان سعوی۷۶۷۱تعطیلی اداره‌ها و بنگاه‌ها، غیر از بنیادهای پزشکی عدم برگزاری تجمعات دینیتوصیه‌ای و قانونی
۱۷عمان۸۴۰تعطیلی تمام مراکز کار، تجارت، بازارها، باشگاه‌های تفریحی و ورزشی اماکن توریستی، مدارس و آرایشگاه‌هاتوصیه‌ای و قانونی