پلیس آلمان ۳۳۰ کیلوگرم هروئین جاسازی شده را در محمولهای از ایران کشف کرد. این بزرگترین محموله هروئینی است که در طول چند دهه گذشته در آلمان کشف شده و ضبط شده است. دو برادر در این رابطه دستگیر شدهاند.
به گزارش دویچه وله، اداره فدرال جنایی آلمان (BKA) روز پنجشنبه (۹ اکتبر/ ۱۷ مهر) در ویسبادن اعلام کرد که پلیس توانسته ۳۳۰ کیلوگرم هروئین کشف کند. این بیشترین مقدار هروئینی است که در دهههای گذشته در این کشور کشف و ضبط میشود.
ارزش این مواد بر اساس نرخ رایج مواد مخدر قاچاق در خیابانها حدود ۵۰ میلیون یورو ارزیابی شده است. این میزان مواد مخدر قابلیت جاسازی در یکمیلیون و سیصدهزار بسته مصرفی کوچک را دارد.
بازرسان میگویند، این مواد را ۲۲ سپتامبر سال جاری (۳۱ شهریور) در محمولهای که از ایران فرستاده شده و ظاهرا حامل خیارشور و سیرترشی بوده پیدا کردهاند. محل کشف این مواد شهر اسن اعلام شده است. دو برادر ۳۰ و ۳۵ ساله در همین رابطه دستگیر شدهاند.
مظنونان این پرونده
اداره فدرال جنایی آلمان ماهها زیر سرپرستی دادستانی اسن مشغول تحقیق در مورد گروهی بود که به مدت چندین سال مقادیر زیادی از مواد مخدر را به اروپای غربی قاچاق میکردند. این گروه سوری ـ عراقی مدتهاست که مورد سوء ظن قرار دارد و تصور میشود که سالها است مواد مخدر را در محمولههای سبزیجات جاسازی و به اروپای غربی منتقل میکند.
علاوه بر دو برادر یادشده صاحبان شرکتهایی که احتمالا دریافتکنندگان این محموله هستند نیز مظنون به مشارکت با این ماجرا هستند. به گفته اداره فدرال جنایی آلمان، مظنونان دیگری نیز در این پرونده در داخل و خارج از آلمان وجود دارند که پلیس سرگرم تحقیق در باره آنان است.
در اواخر ماه سپتامبر یک هلندی ساکن بلژیک در این رابطه دستگیر و به دستگاه قضایی آلمان تحویل داده شد.
تحقیقات در این زمینه ادامه دارد و همه دستگیرشدگان در حال حاضر در بازداشت موقت بهسر میبرند.
کشف ۳۳۰ کیلوگرم هروئین در یک مأموریت موفقیت بازرسان مواد مخدر آلمان در طول سالهای گذشته را زیر سئوال برده است. قابل ذکر آن که در طول سال ۲۰۱۳ میلادی تنها ۲۷۰ کیلوگرم هروئین کشف و ضبط شد.
یورگ تسیرکه، مدیر اداره فدرال جنایی آلمان به خبرگزاری آلمان گفت: «تحقیقات ما شبکه بینالمللی خرید و فروش سازمانیافته مواد مخدر و سود فوقالعاده حاصل از آن را مستند کرده است.»
به گفته او، این کشف بیسابقه نشان میدهد که محمولههای بزرگ به آلمان هم حمل میشوند و برای مبارزه با این پدیده نیاز به “کار تحقیقی قاطعانه بینالمللی” است.