باستانشناسان ماسک یکی از پادشاهان مایایی را کشف کردهاند که متعلق به قرن هفتم میلادی است.
اخیراً ماسکی نادر متعلق به قرن هفتم میلادی کشف شده که چهره پاکال کبیر پادشاه مایایی را به تصویر کشیده است. این ماسک گچی اثر باستانی از قرن هفتم میلادی است که چهره پاکال کبیر را در سن پیری نشان میدهد.
کینیچ جاناب پاکال امپراتور مایا در اواخر دوره کلاسیک دوران پیشاکلمبی در آمریکای مرکزی بود. دوره پاکال دوره شکوفایی فرهنگ و تمدن مایا بوده است. او پس از مادر خود ساک کوک به پادشاهی رسید. در دوره حکومت وی، کتیبهها و سنگنوشتههای بسیاری در پالنکه ساخته شد که تا به امروز باقی ماندهاند.
بیشتر آثار هنری کشفشده از این دوره پاکال کبیر را در سنین جوانی نشان میدهد اما ماسک تازه کشفشده این پادشاه مایایی را با چینوچروک صورتش به تصویر کشیده است.
پاکال در سن 12 سالگی به پادشاهی رسید و تا زمان مرگش در 80 سالگی به حکومت خود ادامه داد.
این ماسک طی حفاری سایت باستانی پالنکه در جنگلهای مکزیک پیدا شد. پالنکه نام یک شهر باستانی از شهرهای مربوط به تمدن مایا است که امروز بقایای آن در جنوب مکزیک وجود دارد. این شهر در قرن هفتم میلادی ساخته شده و به دوره کلاسیک تمدن مایا مربوط است. پالنکه جزو میراث جهانی یونسکو است.
این ماسک گچی 20 سانتیمتری توسط تیمی از باستانشناسان بینالمللی در سیستم زهکشی معبدی باستانی در این سایت کشف شده است. پالنکه در جنوب مکزیک در نزدیکی مرز گواتمالا قرار دارد. به گفته دانشمندان این ماسک چهره کینیچ جاناب پاکال یا پاکال کبیر را نشان میدهد. این ماسک گچی چینوچروک و خطوط دور دهان و گونههای این پادشاه مایایی را نشان میدهد.
این ماسک برای اولین بار چهره پاکال کبیر در سن پیری را نشان داده است. پاکال از سال 651 تا 683 میلادی بر قوم مایا حکومت کرد.
به گزارش آنا از دیلیمیل، باستانشناسان در کنار این ماسک چند مجسمه سرامیکی، استخوانهای تزئینشده و بقایای چند حیوان از جمله مارمولک، خرچنگ و لاکپشت پیدا کردهاند.