پژوهشگران آفریقای جنوبی ادعا کرده اند شواهد قطعی یافته اند که حاکی از اولین مورد سقوط ستاره دنباله دار در ٢٨ میلیون سال پیش در کره زمین است. دانشمندان می گویند این کشف هیجان انگیز در مناطق روستایی مصر می تواند از اسرار بیشتری از کهکشان پرده بردارد.
محققان آفریقای جنوبی می گویند شواهدی را که کشف کرده اند از این واقعیت حکایت می کند که این ستاره دنباله دار حدود ٢٨ میلیون سال پیش در منطقه بیابانی در غرب مصر با زمین برخورد کرده بوده است.
شهاب سنگ ها و سیارک ها به کرات با سیاره زمین برخورد می کنند. پروفسور دیوید بلاک، استاد دانشگاه ویتواتراستند می گوید اما سقوط ستاره دنباله دار همیشه منحصر به فرد و هیجان انگیز است.
پروفسور بلاک می گوید «ستاره دنباله دار توده ای از گلوله برفی کثیف است که فقط از سنگ و صخره تشکیل نشده بلکه آمیزه ای از سنگ و یخ است. مسئله این است که اتم ها، اتم های حیات بخش کربن، اکسیژن، نیتروژن، آرگون، نئون، کریپتون در این کارخانه شیمیایی کوچک رمزبندی شده اند و این ذرات بسیار کوچک گرد و غبار کیهانی حتی پیش از شکل گیری منظومه شمسی ما نیز وجود داشتند. بنابراین این ذرات حاوی اسرار منحصر به فرد ترکیبات شیمیایی ابر گاز و گرد و غباری هستند که نتوانسته اند خورشید و سیاره های اطراف آن را شکل دهند.»
برخی از دانشمندان این نظریه را مطرح کرده اند که احتمال دارد برخورد یک ستاره دنباله دار با سیاره زمین باعث نابود شدن دایناسورها در ٦٥ میلیون سال پیش شده باشد اما هنوز شواهدی در این زمینه در دسترس نیست.
دکتر مارکو آندرئولی می گوید هیچ کس شاهد برخورد یک ستاره دنباله دار نبوده است، هیچ انسان زنده ای وجود ندارد که روایت برخورد ستاره دنباله دار را بگوید چون پس از برخورد ستاره دنباله دار همه موجودات زنده ای که در مسیر آن قرار دارند، می سوزند و به خاکستر بدل می شوند. او می گوید با این وجود همه شواهد برخورد ستاره دنباله دار با زمین وجود دارند.
او می گوید «ما شاهد یک پدیده خارق العاده و عظیم نجومی هستیم».
به گزارش خبرنامه ملی ایرانیان از صدای آمریکا؛ جن کریمرز، دانشمند زمین شناسی و استاد دانشگاه ژوهانسبرگ می گوید با وجودی که دانشمندان و جامعه علمی در مورد نتایج تیم محققان او در مورد این ستاره دنباله دار اختلاف نظر دارند، اما او شخصاً تقریباً از صحت این ادعا اطمینان دارد.
کریمرز می گوید «… احتمالاً یک ستاره دنباله دار است، چون نمی تواند چیز دیگری باشد که از دورترین نقاط منظومه شمسی به زمین آمده باشد، نیروی جاذبه خورشید را تاب آورده باشد و به صورت تصادفی و اتفاقی با سیاره زمین برخورد کرده باشد. وجود این شی واقعیت های بیشتری را برای ما نمایان می کند، زمانی که با جو برخورد کرد، منفجر شد و این امر برای ستاره های دنباله دار و به هنگام برخورد با جو رخ می دهد. این انفجار میزان خارق العاده ای گرمای شدید تولید می کند که می توان وجود خشکی ها و صحراهای بیابانی لیبی را با آن توجیه کرد.
پژوهشگران ابزار امیدواری کرده اند که تحقیقات بیشتر در مورد قطعه های ستاره های دنباله دار به کشف سرآغاز کائنات ما کمک کند.