کشف ابوالهول ماسه‌ای در مصر

0
200

باستان‌شناسان یک ابوالهول از جنس ماسه‌سنگ در مصر پیدا کرده‌اند که به‌صورت شگفت‌انگیزی صحیح و سالم مانده است.

دانشمندان با حفاری بقایای یک معبد مصر باستان موفق به کشف یک مجسمه ابوالهول از جنس ماسه‌سنگ شدند که برای هزاران سال مخفی مانده بود.

این مجسمه در معبد فرعون کوم‌اومبو، در نزدیکی اسوان، پیدا شده است. دانشمندان در حال تخلیه آب‌های زیرزمینی از این سایت باستانی بودند که این ابوالهول را پیدا کردند.

سازمان میراث فرهنگی مصر این خبر را از طریق فیس‌بوک اعلام کرد تا توجه توریست‌های علاقه‌مند به این کشور را جلب کند. با وجود این که کشف ابوالهول جدید بسیار هیجان‌انگیز است اما این مجسمه ماسه‌سنگی زیاد بزرگ نیست و حدود 38 سانتی‌متر ارتفاع دارد.

دو ماه قبل نیز باستان‌شناسان دو مجسمه ماسه‌سنگی از شاه بطلمیوس پنجم در معبد فرعون کوم‌اومبو پیدا کردند. نیمه جنوبی این معبد به سوبک (الهه باروری در مصر باستان که با سر تمساح به تصویر کشیده می‌شد) و نیمه شمالی آن به حوروس (ایزد آسمان و انتقام در مصر باستان که با سر شاهین به تصویر کشیده می‌شد) اختصاص یافته است. به گفته دانشمندان، این ابوالهول نیز متعلق به دوره بطلمیوسی، بین 305 تا 30 قبل از میلاد مسیح، است.

در مصر باستان، ابوالهول‌ها نگهبان قبر فراعنه محسوب می‌شدند.

به گزارش آنا از ساینس آلرت،بطلمیوس پنجم از 204 تا 181 قبل از میلاد مسیح بر مصر حکومت کرد و کارهای وی روی سنگ روزتا حکاکی شده است. کار ساخت‌وساز روی این معبد بعد از مرگ جانشین بطلمیوس پنجم شروع شد.