یک منبع مطلع از وضعیت کامران قادری، شهروند ایرانی– اتریشی که از دی ۹۴ در زندان اوین است گفت وضعیت سلامت او در زندان اوین به شدت نگرانکننده است و نیاز به درمان و رسیدگی فوری پزشکی دارد. به گفته این منبع، در آخرین ام آر ای که از او در شهریور ۹۶ به عمل آمده غدهای در گردنش مشخص شده است اما از آن زمان تاکنون علیرغم درخواست پزشک متخصص و خانوادهاش برای درمان پزشکی او اقدامی صورت نگرفته و او را برای درمان به بیمارستان منتقل نکردهاند. این در حالی است که او به شدت از درد گردن در رنج است.
این منبع گفت کامران قادری علاوه بر این از درد دیسک کمر هم در رنج است. به گفته این منبع، کامران قادری در بهمن ۹۶ تحت عمل جراحی برای دیسک قرار گرفته است اما بلافاصله پس از جراحی او را به زندان بازگرداندهاند. این منبع گفت: «متاسفانه با مرخصی او پس از جراحی موافقت نشد. حتی او تا هفته گذشته برای فیزیوتراپی پس از عمل هم به بیرون منتقل نشد. در واقع فیزیوتراپی پس از گذشت تقریبا ۱۰ ماه از عمل جراحی و با شدید شدن دردهایش بالاخره در هفته گذشته آغاز شده است. امیدواریم که جلسات فیزیوتراپی او ادامه داشته باشد اما مهمتر از دیسک وجود غده در گردنش است که به شدت باعث نگرانی است.»
این منبع اظهار امیدواری کرد مسوولان قضایی جمهوری اسلامی، شرایطی درمان و رسیدگی پزشکی برای کامران قادری را به سرعت فراهم کنند.
کامران قادری، متولد ۱۳۴۲، شهروند ایرانی– اتریشی، دکتری برق و الکترونیک از دانشگاه تکنیک وین اتریش و فعال در حوزه آی تی(فناوری اطلاعات) و مدیر شرکت آوانک در وین پایتخت اتریش است. او صبح روز ۱۲ دی ۱۳۹۴(دوم ژانویه ۲۰۱۶) پس از ورود به ایران در «فرودگاه امام » توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. آقای قادری به مدت ۴۷۲ روز در سلول انفرادی بود و پس از آن در تاریخ ۲۸ فروردین ماه به بند عمومی زندان اوین منتقل شد. این شهروند دوتابعیتی توسط دادگاه انقلاب تهران به اتهام «جاسوسی و همکاری با دول متخاصم» به ۱۰ سال حبس محکوم شد و این حکم در دادگاه تجدید نظر هم عینا تایید شد.
او پیش از بازداشت بارها برای شرکت در سمینارهای علمی و تحقیقی و معاملههای تجاری به تهران سفر کرده بود و هیچگاه با مشکلی مواجه نشده بود. آقای قادری در اکتبر سال ۲۰۱۵ همراه با رییس جمهور این کشور و هیاتی از فعالان حوزه اقتصادی به ایران سفر کرد. او پدر سه فرزند ۱۳ ساله، ۱۰ ساله و سه ساله است که با مادرشان در شهر وین اتریش زندگی میکنند.
هاریکا قادری همسر کامران قادری در تاریخ ۲۴ آذر ۹۶ از درد گردن و دیسک کمر او گفته بود: «کامران از مدتها پیش دیسک کمر داشت اما درد گردن هم به آن در زندان اضافه شد. ماهها پیش پزشک متخصص خارج از زندان به او گفته بود که باید عمل کند اما کامران چون نگران بود که پس از عمل به او مرخصی درمانی داده نشود از عمل جراحی خودداری کرد. ولی به مرور حالش بدتر شد تا اینکه دیگر حتی نمیتواند راه برود یا برای چند دقیقه بایستد. بنابراین به عمل جراحی رضایت داد.» دو ماه بعد او تحت عمل جراحی قرار میگیرد اما با مرخصی درمانی پس از جراحی موافقت نمیشود. ۱۰ ماه پس از عمل طبق گفته یک منبع آگاه او همچنان مواجه با درد شدید است و تازه هفته گذشته فیزیوتراپیاش آغاز شده است.
به گزارش هبرنامه ملی ایرانیان به نقل از کمپین حقوق بشر در ایران؛ خانم قادری همچنین در آن گفتوگو با اشاره به نامههای متعددش به مسوولان قضایی کشور گفته بود: «من در طی این دو سال مرتب به مقامات ایران نامه نوشتم اما هنوز هیچ پاسخی نگرفتهام. من دیگر نمیدانم چه کاری باید انجام دهم. فقط درخواستم از مقامات جمهوری اسلامی است که او را آزاد کنند. کامران فقط یک تاجر است و هیچ کاری علیه نظام جمهوری اسلامی یا شخص دیگری انجام نداده است. کودکانش دو سال او را ندیدهاند. خودش در زندان وضعیت جسمیش هر روز بدتر میشود. دیگر کافیست. آزادش کنند.»