در مراسم روز درختکاری جشنواره فیلم سبز درخت سرو و درخت گیلاس به یاد داود رشیدی و عباس کیارستمی کاشته شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا مهدی توحید پور امروز پنجشنبه 19 اسفند در مراسم روز درختکاری «باغ ملل» گفت: با تمام وجود ایستاده ایم تا نگذاریم دنیای صنعت ، محیط زیست را تخریب کند. کنارهم هستیم تا با زبان هنر که نیاز به ترجمه ندارد و برای همه قابل فهم است، محیط زیست را حفظ کنیم. در پنجمین دوره جشنواره فیلم سبز بعد از سکوتی ۱۱ ساله افتخاری نصیبمان شد تا این رویداد را از خواب زمستانی بیدار کنیم.
وی افزود: ابتدا نگران بودیم که چطور می توانیم جشنواره بین المللی فیلم سبزرا در ۳۱ استان برگزار کنیم اما نگرانی هایمان با مشارکت بیش از ۵۰ سازمان مردم نهاد برای برگزاری این رویداد برطرف شد وهمکاری اداره های کل آموزش و پرورش و وزارت فرهنگ و ارشاد و حامیان مالی و… در این موفقیت نقش مهمی داشت.
توحید پور با بیان اینکه دوره ششم این جشنواره 31 تیر الی ۶ مرداد ماه ۹۶ برگزار خواهد شد، افزود: در این جشنواره علاوه بر فیلم ، بخش هنرهای تجسمی بین المللی نیز درکنار کارگاه های آموزشی با موضوع اقتصاد سبز با شعار گردشگری پایدار، انرژی های نو و شهر پایدار برگزار می شود. امیدواریم در دوره ششم با کمک هنرمندان بتوانیم جشنواره ای درخور و ارزشمند مثل دوره قبل رقم بزنیم.
وی همچنین به موفقیت های جشنواره فیلم سبز در جشنواره های سبز آلمان و پرتغال و دریافت جایزه برتر این رویدادها برای فیلم «خواب آب» مهران فر اشاره کرد.
فرهادی توحیدی دبیر ششمین جشنواره بین المللی فیلم سبز نیزگفت: امروز قرار است منوچهر شاهسواری درخت گیلاسی به یاد عباس کیارستمی بکارد و امیدوارم گیلاس هایش سهم ما نیز شود و همچنین احترام برومند نیز درخت سرو آزادی را به یاد داوود رشیدی خواهند کاشت.
وی افزود: درختان به ویژه چنار که در ایران مقدس است، از دوران باستان پاس داشته می شدند. معلوم نیست این تقدس درختان چه ریشه ای دارد؟ آیا به خاطر مدفون بودن امامزادگان زیر آن است ؟ با این وجود درختان از دیر زمان نزد همه اقوام مقدس بوده و هستند.
توحیدی با اشاره به اهمیت توجه به درختان در متون دینی نیز بیان کرد: نه تنها در ایران باستان بلکه در دوران اسلامی نیز تعابیر مقدسی درباره درختان به کار می رود. برای مثال، در قرآن کریم نیز به درخت، سوگند خورده شده و حتی نقوشی از درختان در معماری اسلامی نی وجود دارد و حتی گل نیلوفر و سرو آزاد را به کرات در معابر و تخت جمشید دیده می شود. اسلیمی ها در گنبدها و هزاره ها نقش بسته ، ملهم از نقوش شاخ و برگ درختان است. در ایران مظهر طبیعت درخت چنار و تاک کهنی است که کنار آن همیشه قرار داشته است اما درخت انگور نزد ایرانیان مظهر خون و خون مظهر حیات است و مردم به دلیل ایمان به گیاه و طبیعت از آن ها حفاظت می کنند.
وی با بیان اینکه درخت با ایمان مردمان در آمیخته است، گفت: عقل ابزاری متاسفانه امروزه جای ایمان را گرفته است. ماه ها کوشش می شود گرمای زمین کاهش یابد. سطح جنگل ها به ۲۵ درصد کاهش یافته است. امروز درخت می کاریم اما حافظ آن چه خواهد بود؟! عقل ابزار گرا یا ایمان؟!