کاشت درخت سرو وگیلاس به یاد رشیدی و کیارستمی

0
214

در مراسم روز درختکاری جشنواره فیلم سبز درخت سرو و درخت گیلاس به یاد داود رشیدی و عباس کیارستمی کاشته شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا  مهدی توحید پور امروز پنجشنبه 19 اسفند   در مراسم  روز درختکاری «باغ ملل» گفت: با تمام وجود ایستاده ایم  تا نگذاریم دنیای صنعت ، محیط زیست را تخریب کند. کنارهم هستیم تا با زبان هنر که نیاز به ترجمه ندارد و برای همه قابل فهم است، محیط زیست را حفظ کنیم. در پنجمین دوره جشنواره فیلم سبز بعد از سکوتی ۱۱ ساله افتخاری نصیبمان شد تا این رویداد را از خواب زمستانی بیدار کنیم.

وی افزود: ابتدا نگران بودیم که چطور می توانیم جشنواره بین المللی فیلم سبزرا در ۳۱ استان برگزار کنیم اما نگرانی هایمان با مشارکت بیش از ۵۰ سازمان مردم نهاد برای برگزاری این رویداد برطرف شد وهمکاری اداره های کل آموزش و پرورش و وزارت فرهنگ و ارشاد و حامیان مالی و… در این موفقیت نقش مهمی داشت.

توحید پور با بیان اینکه دوره ششم این جشنواره 31 تیر الی ۶ مرداد ماه ۹۶ برگزار خواهد شد، افزود: در این جشنواره علاوه بر فیلم ، بخش هنرهای تجسمی بین المللی نیز درکنار کارگاه های آموزشی با موضوع اقتصاد سبز با شعار گردشگری پایدار، انرژی های نو و شهر پایدار برگزار می شود. امیدواریم در دوره ششم با کمک هنرمندان بتوانیم جشنواره ای درخور و ارزشمند مثل دوره قبل رقم بزنیم.

وی همچنین به موفقیت های جشنواره فیلم سبز در جشنواره های سبز آلمان و پرتغال و دریافت جایزه برتر این رویدادها برای فیلم «خواب آب»  مهران فر اشاره کرد.

فرهادی توحیدی دبیر ششمین جشنواره بین المللی فیلم سبز نیزگفت: امروز قرار است منوچهر شاهسواری درخت گیلاسی به یاد عباس  کیارستمی بکارد و امیدوارم گیلاس هایش سهم ما نیز شود و همچنین احترام برومند نیز درخت سرو آزادی را به یاد داوود رشیدی خواهند کاشت.

photo_2017-03-09_18-10-22

وی افزود: درختان به ویژه چنار که در ایران مقدس است، از دوران باستان پاس داشته می شدند. معلوم نیست این تقدس درختان چه ریشه ای دارد؟ آیا به خاطر مدفون بودن امامزادگان زیر آن است ؟ با این وجود درختان از دیر زمان نزد همه اقوام مقدس بوده و هستند.

توحیدی با اشاره به اهمیت توجه به درختان در متون دینی نیز بیان کرد: نه تنها در ایران باستان بلکه در دوران اسلامی نیز تعابیر مقدسی درباره درختان به کار می رود. برای مثال، در قرآن کریم نیز به درخت، سوگند خورده  شده  و حتی نقوشی از درختان در معماری اسلامی نی  وجود دارد و حتی گل نیلوفر و سرو آزاد را به کرات در معابر و تخت جمشید دیده می شود. اسلیمی ها در گنبدها و هزاره ها نقش بسته ، ملهم از نقوش شاخ و برگ درختان است. در ایران مظهر طبیعت درخت چنار و تاک کهنی است که کنار آن همیشه قرار داشته است اما درخت انگور نزد ایرانیان مظهر خون و خون مظهر حیات است و مردم به دلیل ایمان به گیاه و طبیعت از آن ها حفاظت می کنند.

وی با بیان اینکه درخت با ایمان مردمان در آمیخته است، گفت: عقل ابزاری متاسفانه امروزه جای ایمان را گرفته است. ماه ها کوشش می شود گرمای زمین کاهش یابد. سطح جنگل ها به ۲۵ درصد کاهش یافته است. امروز درخت می کاریم اما حافظ آن چه خواهد بود؟! عقل ابزار گرا یا ایمان؟!

مقاله قبلی” تلنگر ” بخش بیست و هشتم، تفاوت وبازدگی با آخوندزدگی!
مقاله بعدیاسناد خود سخن می گویند؛ نگرانی نظام از عدم شرکت مردم در انتخابات
پوریا نژادویسی
فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد برنامه برنامه سازی تلویزیون از دانشکده صدا و سیما. کارمند سابق معاونت سیاسی سازمان صدا و سیما ( اداره کلّ اخبار و اطلاعات ) تهیه کننده و کارگردان برنامه‌هایی‌ چون : دختران فراری پارک ملت- مجموعه عاشوراییان- ماجرای ورود گوشت‌های آلوده به کشور- هویت- رنگ و نقش- سیمای خانواده؛ قسمت خانواده و جوان- سازنده اولین فیلم آموزشی در خصوص نحوه چگونگی‌ رأی گیری برای ستاد انتخابات وزارت کشور- فیلم مستند دیدار سفیر کشور ژاپن در ایران از شهر همدان- مجری و خبرنگار مراکز ؛ تهران ؛ کیش ؛ همدان ؛ فارس- مسول پوشش خبری زلزله بم در سال۱۳۸۲- سر تیم خبری جلسات هیات دولت- سر تیم خبری جلسات بیت رهبری- سر تیم خبری سفرهای هیات دولت- عضو تیم خبری سفرهای رهبری- یکی‌ از عکاسان پروژه محرمانه قرار گاه سازندگی خاتم الانبیا در سایت ( قرب نوح )- همکار در برنامه‌های مختلف با عناوین دیگر چون : مشاور ؛ یکی‌ از کارگردانان هنری ؛مشاور مجری طرح ؛ نماینده حراست ؛ ناظر کیفی و پخش و ... **- عضو شورای عالی‌ تحقیق و مبارزه با مواد مخدر در وزارت کشور - عضو هسته مرکزی گزینش کلّ کشور - دبیر کنگره وزرای شهید هیات دولت در ریاست جمهوری - نماینده بنیاد شهید در ستاد کلّ نیروهای مسلح ( سماجا ) ديگر مسئوليت های پوريا نژاد ويسی از اين قرار است: - همکاری با نشريه گل آقا - همکاری کوتاه مدت با روزنامه کيهان در سال ۱۳۷۸ - تهيه کننده ی برنامه پرسش و پاسخ با دختران فراری پارک ملت، که از بخش خبری شبکه دوم تلويزيون جمهوری اسلامی پخش شد - سازنده ی اولين فيلم آموزشی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا - دبير کنگره ی وزراء شهيد هيئت دولت - عضويت در گروه تحقيق مبارزه با مواد مخدر استاندری همدان - نماينده ی فرماندار همدان در اولين دوره ی انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا در سال ۱۳۷۷ - سازنده ی فيلم مستند آشورا برای معاونت سياسی استانداری همدان - تهيه کننده و مجری برنامه ی خبری با عنوان "دانشجويان انقلاب چرا؟" برای بنياد حفظ آثار ارزشهای دفاع مقدس - مجری صدا و سيمای استان همدان، تهران و کيش در سال های ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۲ - مسئول پيگيری جلسه ی سخنرانی حسين لقمانيان در همدان - يکی از همکاران مطبوعاتی در رابطه با سفر خامنه ای به همدان - مدير بازرگانی روزنامه ی اعتماد در همدان و ...