هنگام بروز هر نوع بیماری نزد انسان، بسیاری از مردم جهان در آغاز امر، نزد پزشک درمانگر خود و یا به نسبت مشکلی که دارند به سوی پزشک متخصص با بیماری مربوطه می روند. اما از نظر بسیاری از کارشناسان تندرستی جسمانی، آنچه که بیش از داروهای گوناگون به افراد بیمار یاری می رساند؛ تا که هر چه زودتر از شر آن بیماری رها بشوند و تندرستی شان را باز گردانند. تغذیه صحیح و استفاده کردن از مواد غذایی مفید است؛ که نه فقط تن بیمارشان را بهبودی می بخشند. بلکه نیروی مورد نیاز ایشان، جهت برگرداندن قوای از دست رفته آنان را نیز تقویت و تامین می نمایند!
آگاه می باشید که در شرایط کنونی در جهان، بسیارانی از ساکنان آن، یا درگیر ابتلا به بیماری بسیار خطرناک « کووید ۱۹» ، برآمده از ویروس جانگیر « کرونا » هستند. و یا در اثر مفید واقع نشدن مراقبت های پزشکی جان باخته اند. آنها که دیگر در این دنیا نیستند؛ و به دلیل مبتلا بودن به کرونا از دنیا رفته اند. به هیچ طریقی بازگشت ندارند. اما کسانی که در جریان اپیدمی کرونا در کل هستی بدان مبتلا شده اند؛ و در حال مداوا به سر می برند. غیر از درمان هائی که پزشک معالج ایشان برای آنها در نظر گرفته و به آن می پردازند. برای سرعت بخشیدن به بازگشت تندرستی شان، به شدت به انواع ویتامین و پروتئین کافی حیوانی و گیاهی نیاز دارند. تا با مصرف کردن آنها بتوانند. هر چه زودتر از کام هیولای دهشتناک کرونا رهائی یابند؛ و به کاشانه آرام خویش برگردند!
البته بدیهی است که مصرف کردن این مواد، در هر شرایطی برای همه مردم لازم و مفید است. ولی در موقعیت بیمار بودن، آن هم از نوع « کووید ۱۹» ، این جریان الزامی گشته و اضطراری می شود. بر این اساس، خبرگزاری سی ان ان آمریکا، در این باره با چند کارشناس تغذیه مصاحبه نموده، که بخش مهمی از آن را، که مربوط به خواص برخی از مواد خوراکی مورد نظر ایشان، که در درمان شدن سریع تر کرونا مفید هستند. را در اینجا برای تان می نگارم:
« هویچ ، کلم برگ و زردآلو ، به خاطر داشتن «بتامتازون»
پرتقال ، توت فرنگی ، کلم بروکلی، به خاطر غنی بودن از ویتامین « ث »
تخم مرغ ، پنیر ، توفو و قارچ، برای دارا بودن فرواوان ویتامین « د »
حبوبات ، آجیل ، غلات و خوراک های دریایی، برای داشتن روی(آلومینیوم)
شیر ، ماست ، تخم مرغ ، آجیل ، مرغ و ماهی، برای سرشار بودن از « پروتئین »
موز ، آجیل ، سیر ، حبوبات و پیاز، به خاطر داشتن « پروبیوتیک »
آب فراوان ، سوپ و میوه هم، برای « هیدارته » نگه داشتن بدن
البته کارشناسان تغذیه می گویند: هیچ دارو، قرص های ویتامین و مکمل های غذائی شناخته شده ای وجود ندارند؛ که جلوی مبتلا شدن به ویروس کرونا را بگیرند. اگر کسی چنین ادعائی بکند. توسط کمیسیون فدرال تجارت و سازمان غذا و داروی آمریکا مورد بررسی قرار می گیرد. ولی راه های دیگری هم وجود دارند؛ که رعایت کردن آنها می توانند؛ درصد ابتلا به ویروس را کاهش بدهند. شستن صحیح دست ها، فعالیت های فیزیکی، کنترل استرس، خواب کافی و تغذیه سالم و متعادل از جمله آنها هستند!
کارشناس دیگری هم اضافه کرده است: در این موقعیت بحرانی و کم سابقه، که بسیاری از مردم جهان در هر شرایط فردی، و هر موقعیت اجتماعی که می باشند. مواجه با قرنطینه های خانگی هستند. جهت مراقبت از سلامتی جسمی و روانی خود، می بایست که سرگرمی های مفید و شرایط آرامبخش روحی – روانی برای خودشان ایجاد کنند. وی مهم ترین آنها را، به شرح زیر بیان نموده است: هرگز به گونه طولانی مدت خودتان را با گوشی های تلفن مشغول نکنید؛ بلکه به جای آن، از جا برخیزید، و در محوطه خانه قدم بزنید و پیاده روی کنید. آری می دانم که بعضی ها درون آپارتمان گاها کوچک زندگی می کنید. اما این دلیل نمی شود که از قدم زدن کوتاهی کنید. خیلی از زندانی هائی که ناگزیرند؛ که به مدت طولانی در سلول های انفرادی به سر ببرند. در همان محوطه یک متر در یک متر، گام های عاقلانه ای بر می دارند!
در خانه که در حال قرنطینه می باشید. می توانید به فراوانی کتاب بخوانید؛ چنانچه استعداد نویسندگی دارید سرگرم نوشتن بشوید. یا به بازی های فکری بپردازید. صرف نظر از این موارد، تماشای تلویزیون یا گوش دادن به رادیو و هر کار دیگری که شما را کاملا خسته و آماده خوابیدن نمایند نیز، از جمله همین امور تفننی هستند؛ که جهت حفظ نمودن سلامت جسم و فکر و روح و روان مفید خواهند بود. ممکن است بعضی از خوانندگان این نگارش، در ارتباط با به کار گرفتن همزمان و در کنار یکدیگر دو واژه ( روح و روان ) بر نگارنده خرده گیری بفرمایند. لازم به توضیح می باشد؛ که این دو واژه به گونه صد در صد با یکدیگر اختلاف معنا دارند. « روح » که در کل سیستم درونی بدن یک موجود زنده حضور دارد؛ و تنظیم کننده دستورهای آمرانه خود به همه اندام بیرونی و درونی یک موجود زنده، برای کنش های دایمی او می باشد. فرمان های خودش را، توسط بخش رفلکس روانی خویش به همه اعضاء بدن آدمی می رساند. و ما بازتاب آن را، در هر واکنشی که روان آدمی از کنش های روح متجلی می می نماید می بینیم؛ که به ما نشان میدهد، اکنون باید چه کنیم؟ بخندیم، بگرییم، یا هر کار دیگری را انجام بدهیم؟ پیوسته تندرستی های جسمانی و روحی و روانی تان را، در کنترل و مراقبت های دایمی خویش داشته باشید!
محترم مومنی