امیری، یک تولید کننده چای ارگانیک در گفتگو با خبرنگار ایلنا در خصوص وضعیت نگران کننده واردات چای به کشور اظهار داشت: واردات چای هیچ کمکی به اشتغال زایی در کشور نمیکند و تنها در یک شرکت ۲ تا ۳ نفر مشغول به کار میشوند.
وی ادامه داد: در حال حاضر مرغوبیت چای وارداتی بسیار پایین است و این نوع چای هیچ وقت به کشورهایی نظیر اروپا و آمریکا صادر نمیشود زیرا فاقد استانداردهای لازم برای این کشورهاست و تنها برای کشورهای جهان سوم کاربرد دارد.
امیری با بیان اینکه چای به عنوان نوشیدنی اول ایرانی هاست گفت: در صورت عدم کیفیت کافی این نوشیدنی بیماریهای گوارشی زیادی را شاهد خواهیم بود.
وی ادامه داد: متاسفانه از دهه ۸۰ به بعد صدها هزار تن چای در انبارهای کشور دپو شد و پس از ۷ تا ۸ سال در آنجا انبار بود و زمانی که در انبارها باز شد این چای دیگر قابل استفاده نبود و تنها برای کمپوست و کود کاربرد داشت که با قیمت بسیار پایینی در مناقصهها به فروش رسید.
وی با بیان اینکه نرخ این چای دپو شده بسیار پایینتر از چای مرغوب در بازار بود گفت: قیمتهای تعیین شده برای این نوع از چای بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ تومان در هر کیلو تعیین شد در حالی که نرخ کود در بازار هر کیلو بین نهصد تا ۱۴۰۰ تومان است.
امیری گفت:یکسری افراد سودجو این چای را به امارات و سایر کشورها صادرکردند و با افزودن اسانس و عطر در کارگاههایی که در آن کشورها داشتند مجددا این چای نامرغوب را با نام چای خارجی وارد ایران کردند.
وی گفت: این افراد سودجو تنها ۱۵۰۰ تومان در هر کیلو برای این نوع از چای هزینه میکردند در حالی که نیم کیلو از این چای را ۱۵ هزار تومان در بازار میفروختند.
این فعال حوزه چای با اشاره به صحبتهای رجایی، رئیس کمیسیون کشاورزی در مجلس شورای اسلامی در این خصوص گفت: ایشان هم در برنامه 20:30 در تلویزیون مطرح کردند که چوب چای خارجی بلند است و چوب چای ایرانی گرد است و با بررسیهایی که بر روی این چای وارداتی صورت گرفت مشخص شد این چای دپو شده و تاریخ گذشته ایران است که مجددا از امارات به ایران وارد شده و سلامت مردم را تهدید میکند.