پیام کاربران ایرانی توییتر: «پرچم را آتش نزن»

0
212

کاربران ایرانی در توییتر با استفاده از هشتگ “دوستی فراتر از پرچم‌ها” از شهروندان آمریکا به خاطر مخالفت با فرمان ترامپ قدردانی کردند.

رییس‌جمهور جدید ایالات متحده آمریکا در یکی از اولین تصمیمات خود، ورود شهروندان ۷ کشور عمدتا مسلمان از جمله ایران را به آن کشور ممنوع اعلام کرد. این تصمیم با اعتراضات گسترده شهروندان امریکا روبرو شد.

در نهایت یک دادگاه ایالتی اجرای فرمان ترامپ را متوقف کرد و اکنون رسیدکی به این مصوبه در دستگاه قضایی کشور جریان دارد. تا آن زمان ورود شهروندان ۷ کشور به آمریکا بلامانع ست.

در واکنش به این تحولات، برخی کاربران ایرانی با استفاده از هشتگ “دوستی فراتر از پرچم‌ها” (LoveBeyondFlags#) خواستار احترام به پرچم ایالات متحده آمریکا به عنوان نماد شهروندان این کشور ‌شدند. این درخواست با جشن‌های پیروزی انقلاب اسلامی در ایران همراه شده است.

انتظار می‌رود با توجه به حملات تند ترامپ به جمهوری اسلامی و واکنش رهبر جمهوری اسلامی راهپیمایی ۲۲ بهمن ماه فرصتی برای پاسخگویی به رییس‌جمهور تازه آمریکا باشد. خامنه‌ای روز سه‌شنبه (۱۹بهمن / هفتم فوریه) در جمع فرماندهان نیروی هوایی ارتش گفت که مردم ایران پاسخ تهدیدهای ترامپ را در راهپیمایی روز ۲۲ بهمن خواهند داد.

“بیایید صلح برقرار کنیم”

موافقان کمپین “دوستی فراتر از پرچم‌ها” از شرکت‌کنندگان در راهپیمایی سالگرد انقلاب ۲۲ بهمن می‌خواهند از هرگونه توهین به پرچم ایالات متحده آمریکا و به خصوص آتش زدن آن خودداری کنند.

یک کاربر ایرانی در این باره توییت کرده است: «اجازه بدهید ترامپ و ملاها اگر دوست دارند به جان هم بیفتند. اما ما مردم هستیم. بیایید صلح را برقرار کنیم.»

9F5B03F4-4AB7-4D9C-96FE-D4CD54419FEA_w987_r1_s

کاربری دیگر هم چنین استدلال کرده است: «۲۲ بهمن میخواین جشن بگیرین؟ خوب بگیرین، اما چرا باید جشنتون رو با اهانت به دیگر ملت‌ها کثیف کنید؟ لطفاً کمی فکر کنید.»

در میان مخالفان آتش زدن پرچم آمریکا کسانی هم هستند که می‌گویند با سیاست‌های آن کشور همراهی ندارند: «اگه ما داریم با این هشتگ توئیت می‌کنیم منظورمون فقط محبت به مردم آمریکاست وگرنه جنایات امپریالیسم آمریکایی رو فراموش نکردیم.»

کاربران تصاویری زیادی نیز از شهروندان یا ورزشکاران ایرانی و آمریکایی در کنار هم منتشر کرده‌اند. همچنین پوسترهایی برای تبلیغ این حرکت طراحی شده است.

امیر رشیدی، محقق دسترسی و امنیت اینترنت در “کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران” می‌گوید که روز چهارشنبه ۸ فوریه (۲۰ بهمن) که استفاده از این هشتگ آغاز شده، بیش از ۱۴ هزار پست با هشتگ LoveBeyondFlags# منتشر شده که ۷۰ درصد آن‌ها از ایران بوده است.

مخالفان و منتقدان کمپین

استفاده از هشتگ LoveBeyondFlags# اما منحصر به مخالفان آتش زدن پرچم آمریکا نبود. بسیاری از کاربران تندرو هوادار اصولگرایان در ایران که به تازگی فعالیت خود را در توییتر آغاز کرده‌اند، با استفاده از این هشتگ از آتش زدن پرچم دفاع کرده‌اند.

طرف خودش میگه آتش زدن پرچم کشورش اشکالی نداره، اونوقت اینجا یک عده کمپین راه انداختن. جو گیری جهان سومی یعنی همین!#LoveBeyondFlags

برخی کاربران نیز می‌گویند که احترام به پرچم و شهروندان دیگر کشورها باید از همسایگان ایران آغاز شود‌. آنها معتقدند که شهروندان ایرانی در قدم اول باید نسبت به شهروندان مهاجر افغان، رفتاری دوستانه، همراه با احترام در پیش بگیرند.

2171224

از سوی دیگر برخی کاربران عرب نیز از هشتگ LoveBeyondFlags# در ترکیب با هشتگ #TrumpWarnsIranianTerrorism (ترامپ به ایرانیان تروریست هشدار داد) استفاده کرده‌اند.

دونالد ترامپ، رییس‌جمهور آمریکا به تازگی در توییتی از ایران به عنوان اولین کشور تروریست جهان یاد کرده بود.

کاربری به نام “غازی” با استقبال از این سخنان می‌نویسد: «جهان در کنار تو (دونالد ترامپ) برای کم کردن شر ایران خواهد ایستاد.»

به گزارش دویچه وله؛ کاربر دیگری نیز با توییت عکس ملک سلمان، پادشاه عربستان در کنار دونالد ترامپ نوشته است: «آنها تنها کسانی هستند که به واقع خواستار برقراری صلح در همه جهان هستند.»