طی روزهای شنبه و یکشنبه نهم و دهم آگوست نشستی با عنوان کنگره ی سکولار دمکرات های ایران، در بوخوم – آلمان برگزار شد.
به گزارش خبرنامه ملّی ایرانیان، این نشست که با حضور افکار و اندیشه های مختلف و در سالگرد مشروطیت برای رهایی از استبداد انجام شد نوید همبستگی ملی در قالب تحمل و احترام به همراه داشت . بنا به گزارش تارنمای بام آزادی، دهها تن از هموطنان فعال سیاسی و مدنی و روزنامه نگاران در این نشست شرکت کردند و تعدادی از هموطنان هم با ارسال پیام هایی اعلام همبستگی و همراهی کرده بودند از جمله خانمها رویا عراقی و مریم موذن زاده، پیامی را از سوی روحانی سکولار، آقای کاظمینی بروجردی، خطاب به شرکت کنندگان این کنگره ارسال کرده اند که در پیام نمایندگان آقای کاظمینی بروجردی آمده است: تجربه تلخ سی و چند ساله حکومت دینی، به روشنی اهمیت جدایی دین از حکومت را نشان می دهد و مردم لزوم برقراری یک حکومت غیر دینی و مبتنی بر قوانین دموکراتیک را با پوست و گوشت خود احساس کرده اند.
نشست آینده ی سکولار دمکراسی برای ایران سال آینده در فرانکفورت برگزار خواهد شد.
متن کامل این پیام در ادامه آورده شده است:
شرکت کنندگان محترم دومین کنگره سکولار دموکراتهای ایران
با درود و احترام
ملت بزرگ ایران اکنون در برهه ای از تاریخ قرار دارد که سی و پنج سال حکومت دینی را در پشت سر گذاشته و چشم اندازی تیره و نامشخص در پیش رو دارد و خود را در میان بحرانهای متعدد منطقه در تلاطم می یابد. بحرانهایی که اگر با دقت نگاه کنیم، ریشه در اختلافات مذهبی و عقیدتی دارند.
تجربه تلخ سی و چند ساله حکومت دینی، به روشنی اهمیت جدایی دین از حکومت را نشان می دهد و مردم لزوم برقراری یک حکومت غیر دینی و مبتنی بر قوانین دموکراتیک را با پوست و گوشت خود احساس کرده اند. اما در این میان سردمداران حکومت ستمدینی با توجه به این که قدرت و بقای حکومت خود را از سوء استفاده از دین جستجو می کنند و پایه های حکومت خود را بر باورهای دینی مردم بنا نهاده اند، مدام بر طبل تبلیغات کوبیده و سکولاریسم را مفهومی ضد دین و عامل نابودی دین و اعتقادات مردم معرفی می کنند.
با توجه به اینکه اکثر مردم ایران دین باور هستند، ضرورت وجود افراد دین باور و در عین حال سکولار، کاملا احساس می شود و چه بسا کاملا حیاتی و ضروری است. در این میان وجود روحانیون یا رهبران دینی که اعتقاد به جدایی دین از حکومت داشته باشند، برای روشنگری به ویژه در بین معتقدین و دین باوران، بسیار مغتنم است.
آقای سید حسین کاظمینی بروجردی روحانی سرشناس که بخاطر دفاع از اندیشه جدایی دین از حکومت در حال سپری کردن نهمین سال از محکومیت یازده ساله خویش در زندان اوین است، برای پیشبرد جامعه به سوی سکولار شدن بسیار کوشیده است. او نظراتش را در قالب مقاله ای در مورد سکولاریسم در داخل زندان نوشته است، رساله ای هم بر رد ولایت فقیه نگاشته که اثبات می کند ولایت فقیه پایه و اساس دینی ندارد و بدعت است. او با دانستن این موضوع که همبستگی و هم رایی رهبران ادیان مختلف حول محور سکولاریسم می تواند تا چه اندازه بر گشودن راه پر فراز و نشیب دموکراسی در ایران موثر باشد، از هموطنان و بویژه رهبران ادیان مختلف درخواست کرده است که حول محور سکولاریسم و احترام متقابل هم رای شوند و خواهان تشکیل یک حکومت سکولار با قانون اساسی مبتنی بر اعلامیه جهانی حقوق بشر، گردند.
بنابراین، ضمن ارج نهادن بر تلاشهای شما هموطنان که در این کنگره گرد آمده اید تا یک بار دیگر علاقه و همبستگی خود را برای نجات میهن عزیزمان، ایران، اعلام نمایید از سوی آقای سید حسین کاظمینی بروجردی و به نمایندگی از سوی ایشان، اعلام می داریم که با شما عزیزانی که در راه آزادی، عدالت و دموکراسی و حقوق بشر تلاش می کنید همراه می شویم تا برای رسیدن به یک حکومت سکولار که تنها راه نجات ایران از این وضعیت دهشتناک استبداد دینی است تلاش و مبارزه نماییم.
نمایندگان آقای کاظمینی بروجردی،
مریم موذن زاده و رویا عراقی