یک شهروند فرانسوی که خود مخالف برقع و نقاب زنان مسلمان است تاکنون جریمه بیش از یک هزار زن دارای برقع و نقاب را به عهده گرفته است. در فرانسه افرادی که چهرهشان را در انظار عموم بپوشانند به ۱۵۰ یورو جریمه محکوم میشوند.
روز ۱۱ آوریل ۲۰۱۱ در فرانسه قانون ممنوعیت پوشش چهره در اماکن عمومی به اجرا در آمد. از پنج سال پیش متخلفان به ۱۵۰ یورو (حدود ۲۵۰ دلار) جریمه نقدی محکوم میشوند.
بر اساس آمار رسمی فرانسه از آن زمان تا آخر سال ۲۰۱۵ در مجموع یک هزار و ۵۶۹ برگ جریمه برای زنان برقعپوش و نقابدار صادر شده است. برخی از زنان با این که بارها جریمه شدهاند، باز هم چهره خود را در خیابان میپوشانند.
در بلژیک هم از سال ۲۰۱۱ قانون ممنوعیت برقع به اجرا درآمد. در آنجا هم تاکنون شمار زیادی از زنان برقعپوش جریمه نقدی که بین ۱۵ تا ۲۵ یورو است را متحمل شدهاند اما از پوشیدن این گونه حجاب نگذشتهاند.
جریمه شمار زیادی از این زنان را در فرانسه و بلژیک یک مرد فرانسوی الجزایریتبار به عهده گرفته است. رشید نقاز میگوید، تاکنون جریمه یک هزار و ۸۹ بار جریمه زنان نقابدار یا برقعپوش را متحمل شده و در مجموع ۲۳۵ هزار یورو (حدود ۴۰۰ هزار دلار) پرداخته است.
در سال ۲۰۱۴ یک زن مسلمان علیه قانون ممنوعیت پوشش چهره در فرانسه به دادگاه حقوق بشر اروپا در استراسبورگ شکایت کرد. به اعتقاد او در این قانون زنان مسلمان مورد تبعیض قرار گرفتهاند و این مصداق بارز نقض حقوق بشر است. اما دادگاه عالی اروپایی حکم داد که این قانون حقوق بشر را نقض نمیکند.
شورایعالی روحانیون دانشگاه الازهر قاهره که بالاترین مرجع مذهبی اهل سنت به شمار میرود نیز از تصویب قانون ممنوعیت برقع و نقاب در فرانسه حمایت کرد.
به گزارش دویچه وله؛ رشید نقاز میگوید که او هم با این گونه پوشش برای زنان مسلمان مخالف است، اما هدفش از پرداخت جریمهها، پشتیبانی از حق پوشش اختیاری برای زنان است که از پایهایترین حقوق شهروندی بهشمار میرود.