وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا ضمن محکوم کردن سرکوب دراویش گنابادی، به مرگ مشکوک یکی از این دراویش در بازداشتگاه واکنش نشان داد.
هدر نائورت، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز سه شنبه در نشست خبری خود به انتشار خبر مرگ «محمد راجی» از دراویش گنابادی واکنش نشان داد و گفت: بار دیگر ما از شنیدن خبر درگذشت یکی از زندانیان عقیدتی در بازداشت متاثر شدیم، گزارش رسیده است که محمد راجی، یکی از دراویش گنابادی، در زندان و در حین بازجویی در ایران در گذشته است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره سرکوب دراویش گنابادی نیز گفت: ما همچنان گزارشهای نگران کننده ای را در مورد سرکوب خشونت آمیز و ادامه دار دراویش گنابادی توسط رژیم جمهوری اسلامی را در سراسر کشور، دریافت می کنیم، در این موارد صدها تن بازداشت شده اند و برخی نیز در بیمارستان بستری شده اند.
وی افزود: ما از رژیم جمهوری اسلامی می خواهیم تا به حقوق شهروندانش احترام گذاشته و همه زندانیان عقیدتی به ناحق زندانی شده را آزاد کند.
جمعی از دراویش گنابادی روز دوشنبه ۳۰ بهمن در اعتراض به تداوم بازداشت درویش سالخورده، نعمت الله ریاحی، مقابل کلانتری خیابان پاسداران تجمع کرده و شعار دادند.
این تجمع در ادامه با دخالت نیروهای یگان ویژه به خشونت و درگیری شدید دراویش با ماموران منجر شد. منابع رسمی ایران بعد اعلام کردند سه مأمور پلیس در حمله یک اتوبوس کشته شدند و دو نیروی بسیجی هم در جریان این وقایع جان خود را از دست داده اند.
دو هفته بعد از این درگیریها، مرگ محمد راجی از دراویش گنابادی خبر ساز شد. وبسایت مجذوبان نور روز یکشنبه ۱۳ اسفند گزارش داد که مامواران پلیس به خانواده محمد راجی، درویش ۵۶ ساله خبر دادند که آقای راجی جان باخته است. منابع نزدیک به درویشان مدعی شدند او در بازجویی های سپاه کشته شده است.
یک روز بعد از ادعای دراویش، دادستان تهران اعلام کرد آقای راجی در همان درگیری های ابتدای اسفند در خیابان پاسداران کشته شده است. این مقام پاسخ نداد چرا بعد از دو هفته خبر بازداشت او اعلام شده است.
وبسایت مجذوبان نور نوشته آقای راجی از فرماندهان سپاه در دوره جنگ ایران و عراق بود.
خانواده آقای راجی تایید کردند دوشنبه شب توسط تعداد اندکی از خانواده ایشان و با حضور نیروهای امنیتی-انتظامی در شهرستان الیگودرز به خاک سپرده شد.مرگ آقای راجی بعد از آن خبرساز شد که
طی سالهای اخیر تعداد زیادی از دراویش گنابادی به اتهامهای امنیتی بازداشت و زندانی شدهاند.
دولت ایالات متحده آمریکا و نهادهای بین المللی مدافع حقوق بشر اقدام ایران در سرکوب و نقض حقوق اقلیتهای قومی و مذهبی را بارها محکوم کردهاند.
به گزارش صدای آمریکا؛ در آخرین گزارش وزارت خارجه آمریکا درباره نبود آزادی های دینی در برخی نقاط جهان از جمله ایران به آزار دراویش و نقض حقوق آنان اشاره شده و آمده است: ایالات متحده همچنان صدای کسانی خواهد بود که -در ایران و سراسر جهان- خواهان زندگی مسالمت آمیز در راستای باورهای وجدانی خویش هستند.