واکنش همسر پژوهشگر آمریکایی زندانی در تهران به گزارش تلویزیون جمهوری اسلامی

0
285

در پی پخش گزارشی از پژوهشگر آمریکایی زندانی در ایران، همسر او و دانشگاه پرینستون ادعاهای مقام های امنیتی ایران را بار دیگر تکذیب کردند.

روز یکشنبه تلویزیون دولتی جمهوری اسلامی گزارشی با عنوان «مسافر اسناد» پخش کرد که در آن ژئو وانگ پژوهشگر آمریکایی را در بخش هایی از گزارش نشان داد. گزارشگر تلویزیون دولتی جمهوری اسلامی با تکرار اتهامات مقامات امنیتی درباره آقای وانگ بخش های بریده شده از سخنان او را پخش کرد.

این دانشجوی دکترا در بخشی از این گزارش و در پاسخ به سوالی می گوید طبیعی ست که آمریکا هرچه اطلاعات بیشتر در مورد جمهوری اسلامی داشته باشد، بهتر میتواند سیاستگذاری کند.

همچنین در پاسخی دیگر، بدون آنکه مشخص باشد اشاره به چه نهاد یا فردی است، وانگ صحبت از تمایل به برقراری ارتباط میان دانشگاه پرینستن آمریکا با مؤسسات آموزش عالی ومراکز تحقیقاتی ایران، می کند.

آقای وانگ برای تحقیقات در مورد سلسله قاجار که نود سال پیش برچیده شد، جهت تکمیل تز دکترای خود به ایران رفته بود که یکسال پیش بازداشت و به اتهام جاسوسی به ۱۰ سال زندان محکوم شد.

او متهم است که قصد داشته ۴۵۰۰ برگه اسناد جمع آوری شده از کتابخانه های مختلف را از ایران خارج کند.

تلویزیون جمهوری اسلامی در فیلمی که مستند نامیده، بخش هایی از اظهارات پژوهشگر دانشگاه پرینستون که در ایران زندانی است را پخش کرده که او در اظهارات کلی درباره روابط دانشگاهی می گوید. آقای وانگ بر روی اسناد دوره قاجار تحقیق می کرده و جمهوری اسلامی او را به جاسوسی متهم کرده است.

 همسر ژیو وانگ، پژوهشگر آمریکایی دانشگاه پرینستون به خبرگزاری اسوشیدپرس گفته است هنوز با وزارت خارجه درباره این گزارش تلویزیون جمهوری اسلامی صحبت نکرده است.

او و دانشگاه پرینستون پیشتر هرگونه اتهام جاسوسی به این پژوهشگر را رد کرده اند.

گزارشگر تلویزیون جمهوری اسلامی در بخشی از گزارش خود به عنوان دلیل جاسوسی وانگ مدعی می شود او از دانشگاه پرینستون ماموریت داشته که معمولا این دانشگاه و هاروارد محل پرورش جاسوسان آمریکایی است.

آقای وانگ با ویزای دانشجویی برای انجام مطالعات مربوط به پایان‌نامه دکترای خود در رشته تاریخ حکومت‌داری به ایران سفر کرد. استاد راهنمای او نیز اعلام کرد که تحقیقات آقای وانگ روی مدارکی مربوط به دوران قاجار بوده و معلوم نیست چطور حکومت جمهوری اسلامی مطالعه روی مدارک صد سال پیش را جاسوسی دانسته است.

به گزارش صدای آمریکا؛ بازداشت این پژوهشگر آمریکایی چینی تبار واکنش‌ بیش از هزار و ۵۰۰ استاد دانشگاه و مورخ برجسته از ۳۴ کشور جهان از جمله آمریکا را در پی داشت که با امضای یک بیانیه خواستار آزادی سریع ژی یو وانگ شدند.