یک روز مانده به پایان تحریم های تسلیحاتی سازمان ملل علیه دولت جمهوری اسلامی، حدود پنجاه نمایندۀ مجلس ملی فرانسه با انتشار مطلبی در روزنامۀ “لوموند” نسبت به پی آمدهای خطرناک این واقعه هشدار داده اند به ویژه اینکه به گفتۀ امضاکنندگان مقاله هیچ سازوکاری برای جایگزین کردن تحریم های تسلیحاتی سازمان ملل علیه دولت جمهوری اسلامی بعد از هجدهم اکتبر در نظر گرفته نشده است.
خود حسن روحانی، رئیس جمهور دولت جمهوری اسلامی، در روزهای گذشته ضمن ابراز خوشحالی از پایان یافتن این تحریم ها گفت که “از روز یکشنبه دولت جمهوری اسلامی می تواند به هر که دلش خواست سلاح بفروشد و از هر که دلش خواست سلاح بخرد.”
اما، به گمان نمایندگان مجلس فرانسه، “برای تمام کشورهایی که نسبت به ازسرگیری فعالیت های اتمی و برنامۀ موشک های بالستیکی دولت جمهوری اسلامی و همچنین اعمال بی ثبات کنندۀ این کشور در خاورمیانه بیمناک هستند هجدهم اکتبر آکنده از پی آمدهای سنگین است.”
نمایندگان مجلس ملی فرانسه هشدار داده اند که “عدم تمدید تحریم تسلیحاتی دولت جمهوری اسلامی خطای راهبردی بزرگی است که نتایج آن بسیار فراتر از خاورمیانه خواهند رفت و تا شبه جزیرۀ هند ادامه خواهند یافت.”
نمایندگان مجلس ملی فرانسه نسبت به خطر وقوع جنگی آشکار میان دولت جمهوری اسلامی و عربستان برای کسب رهبری منطقه هشدار داده اند : دو قدرت منطقه ای که سال هاست درگیر جنگ های نیابتی در عراق، یمن، سوریه و لبنان هستند. نمایندگان مجلس فرانسه همچنین اظهار داشته اند که لغو تحریم های تسلیحاتی دولت جمهوری اسلامی مسابقۀ تسلیحاتی در خاورمیانه را تشدید خواهد کرد و گروه های شبه نظامی شیعه طرفدار ایران به ویژه حزب الله لبنان بیشترین بهره را از این رقابت تسلیحاتی خواهند برد.
بسیار پیش از پایان رسمی تحریم های تسلیحاتی شورای امنیت علیه دولت جمهوری اسلامی، دو کشور چین و روسیه آمادگی خود را برای فروش اسلحه به دولت جمهوری اسلامی از جمله سامانۀ دفاع ضدموشکی “اس٤٠٠” اعلام کردند.
نمایندگان مجلس ملی فرانسه سیاست دونالد ترامپ را در قبال دولت جمهوری اسلامی که عبارت از به زانو درآوردن این کشور با فشار تحریم ها بوده، “غیرسازنده” خوانده و گفته اند که این سیاست باعث شد که مقامات دولت جمهوری اسلامی توافق وین را نقض کنند و به پیشروی های خود برای ساختن سلاح اتمی ادامه دهند. این سیاست همچنین، به گفتۀ نمایندگان فرانسوی، در بین گروه پنج به علاوه یک و اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل شکاف ایجاد کرد.
رادیوفرانسه نوشت؛ نمایندگان فرانسوی در پایان تأکید کرده اند که همانند بسیاری از موضوع ها و پرونده ها، سرانجام پروندۀ دولت جمهوری اسلامی نیز به انتخابات آمریکا گره خورده است. آنان گفته اند : “با وجود دونالد ترامپ تمام ابتکارها محکوم به شکست است. بنابراین، ناچاریم وقت بخریم و امیدوار باشیم که یک دولت جدید در آمریکا روی بازتری به پیشنهادهای اروپا از خود نشان بدهد.”