مسئولان آمریکا اعلام کردهاند که جمهوری اسلامی برنامههایی برای حمله سایبری به شرکتهای آمریکایی و اروپایی دارد. حملاتی با هدف مختل کردن فعالیت شرکتهای آبرسانی، شبکههای توزیع برق و شرکتهای فنآوری و خدمات درمانی.
بر اساس گزارشی که روز جمعه ۲۰ ژوئیه (۲۹ تیر) از سوی سایت “فورچون” به نقل از شبکه خبری NBC منتشر شده، جمهوری اسلامی برای انجام یک سری حملات سایبری برنامهای دارد. موضوعی که از سوی مقامات جمهوری اسلامی تکذیب شده است.
مسئولان امنیتی آمریکا در گفتوگو با شبکه خبری یاد شده نسبت به حملات سایبری جمهوری اسلامی به کشورهای اروپایی و همچنین برخی از کشورهای خاورمیانه هشدار دادهاند.
آنها مدعی شدهاند که جمهوری اسلامی قصد دارد مراکز آب و برقرسانی و همچنین شرکتهای خصوصی فعال در حوزههای فنآوری و همچنین درمانی را مورد حمله قرار دهد.
بر اساس همین گزارش، گفته شده است که جمهوری اسلامی بر آن است تا به شرکتهای آمریکایی، اروپایی و همچنین موسساتی واقع در خاورمیانه حمله سایبری کند.
پاسخ سایبری آمریکا
مسئولان امنیتی آمریکا اعلام کردهاند که با این حملات مقابله خواهند کرد. با عزیمت از گزارشهای منتشر شده در رسانههای آمریکا روشن نیست که ماهیت پاسخ آمریکا به برنامه حملات سایبری جمهوری اسلامی چیست.
به سخن دیگر، گفته نشده است که آیا آمریکا بر آن است تا در برابر حملات سایبری جمهوری اسلامی از خود دفاع کند، یا تصمیم به حمله سایبری به مراکز و موسسات جمهوری اسلامی را دارد.
این در حالی است که علیرضا مستوفی، سخنگوی جمهوری اسلامی در سازمان ملل، گزارشمنتشر شده از سوی شبکه خبری یاد شده را ناصحیح دانسته و مدعی شده است که ماهیت فعالیتهای سایبری جمهوری اسلامی دفاعی است.
سخنگوی جمهوری اسلامی در سازمان ملل، آمریکا را به انجام حملات سایبری علیه همه کشورها و از جمله علیه جمهوری اسلامی متهم کرده است.
بر اساس گزارش سایت “فورچون”، اتهامات متقابل ایران و آمریکا پیرامون حملات سایبری، جلوه دیگری از تنش بین دو کشور است که بهویژه پس از خروج آمریکا از توافق هستهای تشدید شده است.
به گزارش دویچه وله؛ مسئولان امنیت سایبری آمریکا کشورهای چین، روسیه، جمهوری اسلامی و کره شمالی را مسئول حملات سایبری میدانند. به باور آنها حملات سایبری هکرهای روسی خطرناکتر از حملات سایبری دیگر کشورهای یاد شده است.