عضو کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: قدرت سرایت ویروس کرونا حدود ۱۰ برابر شده است. حتی رعایت پروتکلها در مراسم عزاداری ماه محرم از ابتلا به بیماری جلوگیری نمیکند.
مینو محرز عضو کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: ویروس کرونا که در ماههای گذشته در دنیا گسترش پیدا کرده بود، ویروس کرونای نوع B بود. اکنون ویروس جهشیافته به عنوان ویروس کرونای نوع G شناخته میشود که سرعت انتقال بیشتری دارد و اگر در یک جمع یک نفر ناقل باشد میتواند تعداد زیادی را مبتلا کند. ویروس کرونا جهش پیدا کرده و قدرت سرایت آن حدود ۱۰ برابر شده است.
به گفته وی: از حدود دو ماه پیش چون پروتکلهای بهداشتی بعد از بازگشاییها به صورت مناسب رعایت نشده با توجه به افزایش قدرت انتقال و سرایت ویروس کرونا، تعداد بسیار بیشتری از مردم در کشور به این ویروس مبتلا شدهاند و با ادامه همین روند تعداد بیشتری مبتلا میشوند.
عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماریهای واگیر ادامه داد: بعد از پیک جدید کرونا که از حدود دو ماه پیش شروع شده در اکثر استانها و به خصوص تهران با تعداد بسیار زیاد مبتلا به کووید۱۹ مواجهایم به طوری که اکثر بیمارستانها پر شدهاند و حتی بیمارستانهای معین هم پر شدهاند.
محرز گفت: گرچه ممکن است درصد و میزان مرگآوری ویروس کرونا بیشتر نشده باشد، اما وقتی تعداد بیشتری مبتلا و بستری میشود، تعداد فوتیها و جانباختگان کرونا نیز به همان نسبت بیشتر میشود.
فوق تخصص بیماریهای عفونی افزود: تعداد بیماران کووید۱۹ مراجعهکننده در بیمارستان امام که من حضور دارم، در اردیبهشت به روزی دو نفر هم کاهش پیدا کرد اما اکنون در برخی روزها ۱۲۰ بیمار کرونا مراجعه میکنند. علت آن هم افزایش تردد مردم در اماکن عمومی و برگزاری مهمانیها و مجالس عزاداری و عروسی است که مردم در یک جا جمع میشوند.
پروتکلها جلوی گسترس کرونا را در مراسم محرم نمیگیرد
محرز درباره برگزاری مراسم عزاداری ماه محرم گفت: قرار است وزارت بهداشت پروتکلهایی را برای برگزاری مراسم ماه محرم ابلاغ کند، اما فکر نمیکنم ابلاغ این پروتکلها بتواند جلوی انتشار و گسترش کرونا را بگیرد.
عضو کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا افزود: با ماسک نمیشود جلوی انتشار کرونا را در مراسم ماه محرم گرفت، زیرا عزاداران در این مراسم اشک میریزند و عرق میکنند و ماسک خیس میشود، ماسک که خیس شود دیگر به درد نمیخورد. مراسم عزاداری ماه محرم یک تجمع معمولی نیست و امکان ندارد بشود در این مراسم فاصلهگذاری اجتماعی را برقرار کرد.
وی گفت: باید از طریق رسانهها به مردم هشدار داد که خطر انتشار و گسترش کرونا در مراسم ماه محرم زیاد است و بهتر است تا جای ممکن در خانه بمانند و عزاداری کنند باید برگزاری مراسم پر جمعیت در حسینیهها و تکیهها، دادن نذری و صفهای مردم برای گرفتن نذری امسال تعطیل شود.
محرز افزود: غذای نذری دادن ثواب زیادی دارد اما بهتر است این غذا را بین کسانی که واقعا نیازمندند و در خانه افرادی که گرسنه هستند، توزیع شود، نه اینکه مردم جلوی در خانه افرادی که نذری میدهند تجمع کنند. اگر میخواهیم خودمان و عزیزانمان در برابر بیماری کرونا آسیب نبینیم چارهای نداریم جز اینکه برخی عادات گذشته را امسال کنار بگذاریم و تغییر بدهیم.
ایرنا نوشت؛ فوق تخصص بیماریهای عفونی ادامه داد: حج امسال با هزار نفر برگزار شد در حالی که هر سال چهار تا پنج میلیون نفر در مراسم حج شرکت میکردند، کربلا هم اعلام کرده امسال زائر نمیپذیرد، علت آن این است که امسال در شرایط خاص همهگیری کرونا هستیم. امیدواریم که سال آینده این شرایط تغییر کند و از شر این ویروس خلاص شویم و بتوانیم مراسمی پرشورتر از همیشه برگزار کنیم.
شیوع موج سوم کرونا بیچارگی است
این عضو ستاد مبارزه با کرونا با بیان اینکه در صورت بروز تجمعات تعداد بیشتری از افراد گرفتار بیماری کرونا میشوند، گفت: هنوز موج دوم بیماری در کشور به اتمام نرسیده در این شرایط شیوع موج سوم بیچارگی است.