هر نوزاد را ۵ تا ۱۰ میلیون می‌خریدیم و ۵ برابر قیمت می‌فروختیم

0
86

همین چند روز پیش بود که ماجرای فروش نوزادان در فضای مجازی حسابی خبرساز شد. تصاویری از صفحات اینستاگرامی که خریدوفروش نوزادان را تبلیغ می‌کردند، به‌سرعت در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شد؛ باورکردنی نبود اما واقعیت داشت.

در این شرایط آشفته اقتصادی کار به جایی رسیده که طفلان چندروزه هم با قیمت‌های چندمیلیون تومانی به فروش می‌رسند. در حالی ‌که واکنش‌ها به این اقدامات مجرمانه آن هم در علنی‌ترین حالت ممکن ادامه داشت، پلیس از ورودش به این پرونده خبر داد و خیلی زود هم تعدادی از گردانندگان این صفحات مجازی را دستگیر کرد.

تاکنون  ۳ نفر در این  پرونده بازداشت شده اند. این در حالی است که یک نوزاد بیست روزه و یک نوزاد دو ماهه‌ در اختیار این مجرمان بوده که  قصد فروش آنها را با قیمتی بین ٤٠ تا ٥٠ میلیون تومان داشتند. بر اساس تحقیقات انجام‌شده هر نوزاد با قیمت بین ٥ تا ١٠‌ میلیون تومان از خانواده‌های بی‌بضاعت خریداری شده بودند. هرچند متهمان بازداشتی مدعی‌اند فقط همین دو نوزاد را به خانواده‌های متقاضی فروخته‌اند اما مسئولان انتظامی احتمال می‌دهند اعضای این باند، نوزادان بیشتری را با همین شگرد به فروش رسانده باشند.

  • بی‌پول بودم

مهدی ۲۷ ساله یکی از سه متهم این پرونده جنجالی است. پسر جوانی که خودش می‌گوید به دلیل بی‌پولی و نداشتن شغل مناسب دست به این کار زده است و می‌دانسته که دیر یا زود پلیس او را دستگیر می‌کند: «چند ماه است که بیکارم، نیاز مالی داشتم. بعد هم به واسطه یکی از دوستانم با اعضای این باند آشنا شدم.»

این متهم که تا مقطع متوسطه بیشتر درس نخوانده، مدعی است که در این بین فقط یک واسطه بوده و سهم او از فروش هر نوزاد ٥‌ میلیون تومان بوده است. او معتقد است که با این کار آینده بهتری هم برای این نوزادان رقم می‌زد: «من این نوزادان را از خانواده‌هایی که وضع مالی خوبی نداشتند، می‌گرفتم و با رضایت خودشان سرپرستی بچه‌ها را به کسانی می‌سپردم که می‌توانستند آینده بهتری برای آنها بسازند. این کار باعث می‌شد تا زندگی این نوزادان بهتر شود.»

مهدی درباره نحوه خرید فروش نوزادان هم گفت: «ما این بچه‌ها را ٥‌ میلیون تومان می‌خریدیم. البته بعضی پدر و مادرها پول بیشتری می‌گرفتند. بعد هم تصاویر آنها را در اینستاگرام منتشر می‌کردیم و متقاضیان با ما تماس می‌گرفتند.»

این متهم در خصوص نحوه واگذاری این نوزادان هم توضیح داد: «ما فقط به کسانی بچه تحویل می‌دادیم که مطمئن می‌شدیم خانواده مناسبی هستند و بچه‌دار نمی‌شوند. بعد با آنها قرار می‌گذاشتیم و پس از دریافت پول، بچه را به آنها تحویل می‌دادیم. البته نوزاد پسر را کمی گران‌تر می‌فروختیم.»

  • به پیج فروش نوزادان اعتماد کردم

اما زنی که یک نوزاد دو ماهه را در آغوش داشت و همراه همسرش به مقر فرماندهی انتظامی پایتخت آمده بود، درباره چگونگی آشنایی و خرید بچه از این صفحه اینستاگرامی گفت: «من به ‌طور اتفاقی در اینستاگرام با این پیچ آشنا شدم و به آنها پیام دادم. من یک دختر ١٠ ساله دارم اما چون دیگر امکان فرزندآوری برایمان وجود نداشت، تصمیم گرفتم از آنها بچه بخرم.»

آن‌طور که این زن می‌گوید، اعضای این باند که خودشان را به‌عنوان واسطه معرفی کرده بودند، به او و همسرش اطمینان داده بودند که مادر حقیقی این نوزاد رضایت کامل دارد و در ازای ٥٠‌ میلیون تومان نوزاد را به او تحویل می‌دهد: «حتی بعد از مدتی ٢ زن میانسال نزد ما آمدند و گفتند مادر این نوزاد به دلیل شرایط بد روحی امکان رودررو شدن با من را ندارد. آنها حتی گفتند که سرپرستی بچه را به من واگذار می‌کنند و ما می‌توانیم برایش شناسنامه بگیریم. همه این صحبت‌ها باعث شد تا من هم به آنها اعتماد کنم.»

  • فعالیت گسترده نوزادفروشان

سردار حسین رحیمی، فرمانده انتظامی پایتخت، صبح دیروز با حضور در جمع خبرنگاران از فعالیت ١٥ پیج اینستاگرامی با عنوان فروش نوزادان خبر داد. به گفته او از همان ابتدا فعالیت این صفحات اینستاگرامی از سوی پلیس فتا رصد شد و پس از بررسی‌های صورت‌گرفته و اطمینان از واقعی‌ بودن این صفحات، دستگیری متهمان با مجوز قضائی در دستور کار قرار گرفت.

سردار رحیمی با اشاره به بازداشت دو مرد جوان و یک زن از سوی پلیس در توضیحات بیشتر گفت: «تاکنون ۲ نوزاد بیست روزه و دوماهه از این افراد کشف شده که یکی از نوزادان متولد تهران و دیگری متولد یکی از شهرستان‌ها است.»

رحیمی درباره قیمت فروش این نوزادان گفت: «هر نوزاد بین ۴۰ تا ۵۰‌ میلیون تومان به فروش می‌رسید.» از سوی دیگر چگونگی واگذاری این نوزادان هم از دیگر نقاط مبهم این پرونده عجیب است. تهیه شناسنامه و مدارک شناسایی برای نوزادان آن هم از سوی والدین غیرحقیقی به ‌طور قانونی، شدنی نیست و رئیس‌پلیس تهران هم ادعای متهمان را در این خصوص  رد کرد، اما او در عین حال تأکید کرد که پلیس در مرحله تحقیقات ابتدایی است و  بررسی ابعاد مختلف این پرونده ادامه دارد.

هرچند پلیس اعلام کرده که پدر و مادر واقعی این دو نوزاد شناسایی شدند اما ظاهرا قرار است که این دو نوزاد تحویل بهزیستی داده شوند. به گفته مهدی خانکه، معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی استان تهران، در چنین مواقعی رویه قانونی به این صورت است که بعد از مداخله نیروی انتظامی، قاضی پرونده حکم را صادر و سازمان بهزیستی بعد از این مرحله اقدامات حمایتی خود را آغاز می‌کند.

روزنامه شهروند گزارش داد؛ آن‌طور که سردار رحیمی می‌گوید، براساس گزارش‌های اولیه اعضای این باند اقدام به فروش ٥ نوزاد کرده بودند و به محض صدور حکم قضائی همه این نوزادان به بهزیستی منتقل می‌شوند. او درباره آینده این نوزادان هم گفت: «سازمان بهزیستی بعد از انتقال این نوزادان به شیرخوارگاه‌ها برای تعیین تکلیف آنها ابتدا اقدام به شناسایی والدین کرده و سپس برای فرزندپذیری اقدام می‌کند.»