فرهنگ بین المللی هدیه دادن و هدیه گرفتن، در میان بسیاری از مردمان جهان رایج بوده و هست. مورد مربوطه نیز، هیچگاه دارا و ندار، پیر و جوان و متشخص و معمولی هم نداشته و همچنان نیز ندارد!
گاهی فقط یک شاخه گل، به عنوان ارمغانی گرانبها، میان دریافت کننده و هدیه دهنده رد و بدل می شود. گاه دیگر هم، دهندگان و گیرندگان تحفه ها و ارمغان های مختلف، فلزات و سنگ های گرانبها را به همدیگر هدیه می دهند. ارزشمندی آنچه که میان دو فرد به عنوان هدیه و تحفه رد و بدل می گردد؛ بهای گران و یا کمیاب بودن آن، و نیز بزرگی و کوچکی خود هدیه نیست. بلکه برخاستن ایده های برآمده از قلب مردم جهان است؛ که مراتب مهر و محبت هدیه دهنده را به گیرنده ی آن ارمغان جالب، گرانبهاتر و بارز می نماید!
در سفری که اخیرا پرزیدنت ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده و بانوی اول آمریکا به بریتانیا داشتند. هدایائی میان آنها و ملکه الیزابت دوم رد و بدل گردید؛ که هر کدام به نسبت خودشان بسیار جالب و ارزشمند و نمونه اند. آقای ترامپ و همسرش به ملکه انگلستان میزبان خودشان، یک گل سینه زیبای شقایق، که از جنس نقره است و با مخمل زینت شده، و کار جواهر سازی مشهور « نیفانی » نیز هست هدیه داده اند. گل شقایق در فرهنگ غربی ها، به عنوان نماد « گرامیداشت » سربازانی است؛ که در جنگ جهانی اول جان خود را از دست داده بودند!
ملکه انگلیس هم به رئیس جمهور آمریکا، یک کتاب ارزشمند با دکور جلد تزئین شده از طلا، نوشته « وینستون چرچیل » نخست وزیر پیشین انگلستان را، که در باره جنگ دوم جهانی نوشته شده است ارمغان نمود. و به بانوی اول ایالات متحده نیز، یک جعبه نقره ای مخصوص زینت آلات را هدیه داد. عدم حضور شاهزاده فیلیپ همسر ملکه الیزابت در مراسم استقبال از پرزیدنت ترامپ و بانوی اول آمریکا، موجب نگشت که وی از لیست هدیه گیرندگان حذف شود. بلکه مقام شامخ ایشان به عنوان همسر ملکه الیزابت دوم پادشاه بریتانیای کبیر، میهمان های عالیرتبه کاخ سلطنتی را مستلزم آن می نمود؛ که رئیس جمهور ایالات متحده، ایشان را نیز با ارمغان نمودن هدیه بسیار ارزشمندی محترم بشمارد!
ظاهرا این امر توسط پرزیدنت ترامپ از قبل پیش بینی شده بوده است. زیرا رئیس جمهور آمریکا، با علم به این موضوع، که پرنس فیلیپ در دوران جنگ دوم جهانی، از خلبان های برجسته انگلیسی بوده است. یک کت « ایر فورس وان » (هواپیمای حامل رئیس جمهور آمریکا) و زندگینامه « جیمز دو لیتل » فرمانده آمریکائی در جنگ جهانی دوم، با امضای دونالد ترامپ بود. انتخاب هدیه برای ملکه الیزابت پروسه آسانی نبوده و نیست؛ و باید با مشورت وزارت امور خارجه آمریکا همآهنگ می شدند!
هدایا بنا بر سنت، ارزش های شخصی دارند؛ و پیوندهای تاریخی و فرهنگی دو کشور را نمایندگی می کنند. آنچه که مسلم است، شخصیت های نامبرده در بالا، از آثار و نتایج معنوی هدایای نامبرده، بیش از مبلغ مادی آنها بهره مند می شوند. اما مهم ترین نکته معنوی در این باره، قرار گرفتن نام هدیه دهندگان و گیرندگان آن ارمغان های گرانقدر است؛ که ارزش اصلی آن نصیب بازماندگان و اعقاب ایشان می شود. البته برای ما و بیشتر هم میهنان مان، که در این برهه تاریخی از چنان مشکلاتی آسیب دیده و رنج می بریم. توجه به تاریخ آینده در دنیا، و آنچه که در باره ما و میهن مان در آن نوشته خواهد شد؛ اهمیت چندانی ندارد و نخواهد داشت. مگر آن که در شرایط کنونی، اعجازی تحقق بیابد؛ و دامان آلوده ایران و ایرانی، که به حضور ننگین جنایتکارترین حاکمیت گیتی در معرض مشاهده و قضاوت سایر مردمان جهان قرار گرفته است. از تمام این پلیدی های اجباری پالایش بیابند؛ و ایران بزرگ و ایرانیان آبرومند، از داغ چنین ننگ بزرگی که بر چهره خود دارند رها و آزاد گردند!
چنین امر مهم و تاریخی و حیات آفرینی، چگونه و توسط چه کسانی جامه حقیقت خواهد پوشید؟ کدامین دلاورانی نجات بخشیدن ایران بزرگ از استیلای ننگین مشتی آخوند بی مقدار را شکل خواهند داد؟ نام بردن از افراد برای این منظور، مشکل اساسی مردم ایران را حل نمی کند. اصولا چشم داشتن به یاری دیگران به ویژه سیاستمداران و دولتمردان سایر ممالک دنیا، امری نا به جا و انتظاری عبث و بیهوده و غیر منطقی است. چرا که ایرانزمین، بارها و بارها مشکلات و مصیبت های حادتر از اشغال شدن میهن شان به دست مشتی روضه خوان نادان را هم تجربه نموده اند. و این به آن معناست؛ که اگر در روزگارانی با چنین مشخصات تاریخی، کاوه ها و سیاوش ها و یعقوب ها و نادرها و …… میهن خویش را از چنگال جنایتکاران وحشی خارج نموده اند. ایران همان ایران است؛ زیرا دلاورانی که هم اکنون در سرزمین مان آماده مبارزه با حاکمیت اهریمنی آخوندی گشته اند. هیچ چیزی از آن نام آوران کم ندارند. مگر آن که سیاق ایرانی با غیرت و شرف بودن را، به وادی فراموشی سپرده باشند؟!
محترم مومنی